Άμστερνταμ Αγ. Πνεύματος

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Άμστερνταμ-Ολλανδία-Αιντχόβεν-Ρότερνταμ

ΑΠΟ 625 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΦΙΞΗ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 12.15 και πτήση για το Διεθνές αεροδρόμιο ‘Schiphol’. Μόλις φτάσουμε, θα γνωριστούμε με τον “τοπικό μας φίλο” και θα ξεκινήσουμε αμέσως με μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. H πανοραμική περιήγησή στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα μας αποκαλύψει μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Η Πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών,με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Η διαδρομή μας μεταφέρει αρχικά στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ δίπλα στις όχθες του ποταμού Άμστελ. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό ‘Μύλο του Ρέμπραντ’ και τις όμορφες παράκτιες κατοικίες, απολαμβάνοντας την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του ‘διάσημου’ ποταμού, και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό ‘Στάδιο Αρένα’. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! γέφυρες Ολοκληρώνουμε στο ξενοδοχείο με την τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το πρώτο μας βράδυ θα πάρουμε το τραμ, θα μάθουμε πως να το χρησιμοποιούμε και θα επισκεφτούμε το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του, περιπατείτε και αυτό ακριβώς θα κάνουμε! Θα περπατήσουμε στην πλατεία του Βάτερλο με το σύγχρονο δημαρχείο, διασχίζοντας την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την κεντρική πλατεία Dam, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό σιδηροδρομικό Σταθμό.
2η ημέρα ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - COSTER DIAMONDS - ΒΟΛΕΝΤΑΜ - ΖΑΝΣΕ ΣΧΑΝΣ
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για μια ακόμη περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφτούμε αρχικά την περίφημη πλατεία των Μουσείων. Κατόπιν,θα επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον γνωστό οίκο ‘Coster Diamonds’, όπου θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία κοπής & επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά ‘κομμάτια’ καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Εδω πλέον μπορείτε να αποφασίσετε εσείς ποια θα είναι η επόμενη επίσκεψή σας. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) βρίσκονται ακριβώς απέναντι! Περάστε το υπόλοιπο της ημέρας στην πόλη όπως εσείς επιθυμείτε με την καθοδήγηση του ¨τοπικού μας φίλου” ή ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετικη εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο, τα Ψαροχωρια & τους Ανεμόμυλους. Αναχώρηση από την ‘πλατεία των Μουσείων’. Θα κάνουμε βόλτα στο ψαροχώρι του Βόλενταμ, και στο γραφικό λιμανάκι του, όπου εκεί τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα & τυρί, ξεκινώντας έτσι το ‘ταξίδι τους’ για της αγορές στο Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου, και να εξερευνήσουμε τον ‘παλιό τρόπο ζωής’, θαυμάζοντας τους ανεμόμυλους στο χωριό Ζάανσε Σχάανς. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε και μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου εκεί, ‘η μικρή Ολλανδέζα’, ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους!
3η ημέρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ - AMSTERDAM SHOPPING EXPERIENCE
Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του! Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας, σε μια από τις φημισμένες αγορές της πόλης, όπως στην Kalverstraat (Πρώτος Εμπορικός Πεζόδρομος της Ευρώπης, μετά τον Β’ Παγκ. πόλεμο) και στην P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην περιοχή Jordaan (Γίορντάν) και στους φημισμένους ‘Εννέα δρόμους’ (9 Straatjes). Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza (πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, χτισμένο το 1895) μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων όπως και να απολαύσετε παράλληλα ένα καφέ ή γεύμα. Περαιτέρω επιλογές, όπως επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, στους βοτανικούς κήπους, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία, γκαλερί, ή τις υπαίθριες αγορές, το παζάρι των λουλουδιών και τα αμέτρητα Καφέ/Μπαρ και εστιατόρια. Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη ‘δεμένη’ με το νερό, με πολλούς πεζόδρομους και απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς!
4η ημέρα ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ - ΚEUKENHOF PARK
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Στην σημερινή προαιρετική μας εκδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις 2 εξίσου μεγάλες Ολλανδικές πόλεις, Ρότερνταμ & Χάγη καθώς και την μοναδική Μεσαιωνική πόλη του Ντέλφτ! Επίσης το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στην Ευρώπη, πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. To Πάρκο Κeukenhof είναι ανοιχτό μόνον για 2 μήνες το χρόνο την άνοιξη. Θα θαυμάσουμε στον όμορφο κήπο τα πολύχρωμα λουλούδια σε μοναδικά σχήματα, που μαζί με τις εκατομμύρια τουλίπες, σε μια τεράστια έκταση συνθέτουν μια ανεπανάληπτη πανδαισία χρωμάτων σ ’ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον πλαισιωμένο από γραφικές λίμνες. Χάγη: Πόλη ‘Οικοδέσποινα’ του Ολλανδικού Κοινοβουλίου & Διεθνών Οργανισμών όπως το περίφημο ‘Παλάτι της Ειρήνης’ (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή! Ολλανδική πόλη. Ρότερνταμ: Φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, που μαζί με τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες ‘Willem & Erasmus’, παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει. Ντελφτ: H πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους. Μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια της, και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία, σε μεταφέρει σε μια ‘άλλη εποχή!’ Αυτά μαζί με πολλές κοινωνικό-οικονομικές πληροφορίες, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη γνωριμία μας με την υπόλοιπη χώρα.
5η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Η απευθείας πτήση από προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” αναχωρεί νωρίς, οπότε θα έχουμε πρωινό ξύπνημα και μεταφορά στο αεροδρόμιο ‘Schiphol’ για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.