Ντουμπρόβνικ Το διαμάντι της Αδριατικής 4 ημέρες Πάσχα (Η)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Σπλίτ-Τρογκίρ-Μόσταρ-Κότορ-Μπούντβα

ΑΠΟ 285 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ντουμπρόβνικ – Ξενάγηση πόλης – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στο στολίδι των Δαλματικών ακτών και ξεκινάμε την περιήγησή μας, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που την προστάτευαν, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αιώνα, το Μέγαρο Σπόνζα, την Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου – προστάτη της πόλης, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα και τον Καθεδρικό Ναό. Προαιρετικά προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ντουμπρόβνικ και στο νησί Λόκρουμ, ένας κατάφυτος παράδεισος δίπλα στην πόλη. Θα περπατήσουμε για να δούμε το παλιό μοναστήρι, τον βοτανικό κήπο και τη λίμνη με το αλμυρό νερό. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στα μεσαιωνικά τείχη ή με το τελεφερίκ και για φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ (229 χλμ.) – Τρογκίρ (28 χλμ.) – Ντουμπρόβνικ (260 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση προαιρετικά για την εκδρομή στο Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και κινούμενοι παράλληλα με τη μαγευτική ακτογραμμή, φτάνουμε στο Σπλιτ. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο με αρχαιότητες από τη ρωμαϊκή περίοδο της πόλης και θα δούμε το άγαλμα του Γρηγορίου του Νίν, έργο του σπουδαίου Ίβαν Μέστροβιτς. Ελεύθερος χρόνος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) για φαγητό. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τη γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ – Ντουμπρόβνικ (140+140 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα αναχωρήσουμε για  το μαρτυρικό και ιστορικό Μόσταρ, το οποίο είναι μια πανέμορφη πόλη. Ξαφνικά, ενώ έχεις περάσει την άχαρη μοντέρνα πόλη με τα καταπράσινα πάρκα και τις παρακμιακές σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες, γεμάτες σημάδια από θραύσματα βομβών και ριπών πολυβόλων,  βρίσκεσαι σε έναν εντελώς ξεχωριστό τόπο. Σαν να μπήκες σε μια χρονομηχανή και να μεταφέρθηκες αιώνες πίσω στον χρόνο. Η διάσημη γέφυρα του Μόσταρ (που σημαίνει ο φύλακας της γέφυρας) στέκει περήφανη και πανέμορφη και περιμένει να τη διασχίσουμε, για να μας εντυπωσιάσει, αντικρίζοντας από ψηλά το μοναδικό τοπίο με τον ποταμό Νερέτβα. Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να δούμε κάποια λίγο παράτολμα νέα παιδιά που πηδούν από τη γέφυρα στο ποτάμι. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες, καφεδάκι και βόλτα στην αγορά με τα ανατολίτικα μαγαζάκια. Φυσικά, θα μάθουμε την ιστορία της γέφυρας και κάποια από τα γεγονότα του τελευταίου πολέμου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό και αναμνηστικές αγορές. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και  διανυκτέρευση.
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • Διατροφή στο ξενοδοχείο ανάλογα την επιλογή σας
  • Μία μεγάλη αποσκευή έως 23 κιλά
  • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με διαστάσεις 56x45x25εκ.
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack, κτλ.) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  1. Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  2. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων & checkpoint: 15€
  3. Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  4. Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή): -40€/άτομο
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid19): 20€/άτομο
  • Ημερήσια εκδρομή σε Σπλιτ-Τρογκίρ: 40€/ενήλικες & 20€/παιδιά