Ντουμπάι 8ημ

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Άμπου Ντάμπι-Ντουμπάι-Βραδινή κρουαζιέρα στη μαρίνα του Ντουμπάι -Dubai Mall -Burj Khalifa -Dubai Aquarium--

ΑΠΟ 1200 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Άμπου Ντάμπι

Συγκέντρωση στην Έδεσσα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μακεδονία . Έπειτα πτήση για Αθήνα . Χρόνος ελεύθερος και  3 ώρες πριν την πτήση μας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα, θα ξεκινήσουμε το  check in και τον έλεγχο διαβατηρίων. Η εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί με την απευθείας πτήση της Wizz Air.  Η διάρκεια της πτήσης είναι 4 ώρες και 40 λεπτά, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι είναι 30 χλμ. ανατολικά της πόλης του Άμπου Ντάμπι και 120 χλμ από την πόλη του Ντουμπάι. Με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο θα μας περιμένει λεωφορείο για τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο μας στο Άμπου Ντάμπι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο κατά τις 02.00.

2η ημέρα Άμπου Ντάμπι - Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο ξεκινάμε τη ξενάγηση μας στο Άμπου Ντάμπι με επίσκεψη στο “Sheikh Zayed Grand Mosque”, το οποίο είναι ντυμένο με λευκό μάρμαρο από την Ελλάδα και την Ιταλία. Το πανέμορφο Μεγάλο Τζαμί του σεΐχη Zayed είναι το κτίριο ορόσημο του Άμπου Ντάμπι και μακράν το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης. Ένα πραγματικό αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσεις!Tip: Η είσοδος είναι δωρεάν, οι άντρες πρέπει να φοράνε μακριά παντελόνια και οι γυναίκες να έχουν καλυμμένα όλα τα μέρη του σώματος τους ακόμα και τα μαλλιά. Σε περίπτωση που δεν έχετε προνοήσει για τέτοιο ρουχισμό, υπάρχουν καταστήματα πριν την είσοδο στο τζαμί απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή με τα 17 παλάτια των γιων του Σεΐχη Ζάιντ για να καταλήξουμε στο παλάτι του Σεΐχη Χαλίφα, τωρινού κυβερνήτη του Άμπου Ντάμπι αλλά και προέδρου της χώρας. Συνεχίζουμε κατα μήκος της κοσμοπολίτικης παραλίας Blue Waters προς το κέντρο της πόλης. Θα κατευθυνθούμε στη Μαρίνα του Αμπού Ντάμπι από όπου θα θαυμάσουμε εξωτερικά το White Palace,τη νέα κατοικία της βασιλικής οικογένειας και  το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο 6 αστέρων Emirates Palace που είναι μέσα με χρυσό, μάρμαρο, γρανίτη και αλάβαστρο σε όλους του τους χώρους. Από εκεί και διασχίζοντας τον δρόμο Corniche που αποτελεί τον ομορφότερο δρόμο στη χώρα, καταλήγουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο για ένα πλούσιο γεύμα (έξοδα έξ ιδίων) .Επόμενος μας προορισμός το εντυπωσιακό Μουσείο του Λούβρου που εγκαινιάστηκε το 2017. Το εμβληματικό «Λούβρο του Άμπου Ντάμπι» είναι το πρώτο παγκόσμιο μουσείο του αραβικού κόσμου, που λειτουργεί σαν σύνδεσμος Ανατολής και Δύσης. Φιλοξενεί έργα ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνιολογικής σημασίας, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, από το Λούβρο του Παρισιού, το Musée d’Orsay και το κέντρο Georges Pompidou με τη μορφή της ενοικίασης. Θα βρεις από αρχαιοελληνικά και αιγυπτιακά αγάλματα, έως πίνακες του Καντίνσκι, του Μονέ και του Βαν Γκονγκ. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με Pritzker Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel με το εντυπωσιακότερο στοιχείο να είναι ο επιβλητικός θόλος του. Αποτελείται από 7.850 «άστρα», σε διάφορα μεγέθη, δημιουργώντας μια «βροχή φωτός» όπως αποκαλείται και προστατεύει τα κτίρια από τον καυτό ήλιο της ερήμου.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Yas Island, το οποίο είναι ένα νησί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι ένα δημοφιλές νησί αναψυχής και ένα από τα κορυφαία τουριστικά έργα στο Άμπου Ντάμπι. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την κουζίνα σε ένα από τα πολυτελή εστιατόρια της μαρίνας. Φυσικά, όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια στάση για φωτογραφίες στο Ferrari World, όπου γίνονται οι αγώνες της Formoula 1. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Άμπου Ντάμπι – Ντουμπάι - πρώτη γνωριμία με την πόλη

Πρωινό στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση των αποσκευών μας στο λεωφορείο και αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Μετά από ένα 2ωρο ταξίδι μας περιμένει η Ελληνόφωνη ξεναγός για να μας αποκαλύψει τη μαγεία της Ανατολής. Στην αρχή θα περπατήσουμε στις παραδοσιακές αγορές – Souq – της Deira (Gold Souq / Spice Souq – αγορές χρυσαφικών και μπαχαρικών αντίστοιχα). Παίρνουμε την παραδοσιακή ξύλινη βάρκα – abra – και περνάμε απέναντι στο Bur Dubai, περιοχή Al Fahidi. Διασχίζουμε το Textile Souq (αγορά υφασμάτων, όπου μπορείτε να αγοράσετε και σουβενίρ σε καλές τιμές) και περπατάμε ως το Dubai Museum (το πιο παλιό κτίριο στο Dubai, Al Fahidi Fort) μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό παζάρι. Έπειτα συνεχίζουμε με το λεωφορείο μας από το Dubai Museum και φεύγουμε για την συνέχεια της διαδρομής, περνώντας από την περιοχή Bastakiya, με αυθεντικά, ανακαινισμένα κτίρια της περιοχής, εμπνευσμένα από την Ιρανική αρχιτεκτονική. . Αργά το απόγευμα κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση.

4η ημέρα Ντουμπάι – Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και κατευθυνόμαστε προς τα νότια, διασχίζοντας την εντυπωσιακή λεωφόρο Sheikh Zayed, βλέποντας το υπέργειο δίκτυο μετρό – ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα γραμμών μετρό χωρίς οδηγό στον κόσμο. Στη διαδρομή θα δούμε επίσης τo World Trade Centre, τα Emirates Towers και το εντυπωσιακό – υπό κατασκευή – Μuseum of the Future, φημισμένους ουρανοξύστες όπως ο Burj Khalifa, το τεχνητό κανάλι, Dubai Water Canal, το Mall of the Emirates, το Dubai Internet City, μεταξύ άλλων. Επίσης, θα επισκεφθούμε την Dubai Marina, ένα τεχνητό κανάλι 3χλμ. που περνάει ανάμεσα από ουρανοξύστες και σταματάμε για φωτογραφίες μπροστά στον ψηλότερο στριφογυριστό ουρανοξύστη στον κόσμο (Cayan Tower). Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στο Palm Jumeirah, ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα, το νησί σε σχήμα φοίνικα. Διασχίζουμε το νησί για να φτάσουμε στον κυματοθραύστη, βλέποντας μοναδικά, πολυτελή κτίρια, ξενοδοχεία, όπως το εμβληματικό ξενοδοχείο Atlantis, με το Aqua venture, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με νερότσουλήθρες στη Μέση Ανατολή και τις βίλες που βρίσκονται στα φύλλα του Φοίνικα (πολλές από τις οποίες ανήκουν σε διάσημους σταρ και πολιτικούς, όπως οι Μπρατ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί, Μαντόνα, Μπέκαμ, Ρίκι Μάρτιν, Μπιλ Κλίντον κ.α.) Συνεχίζουμε στην περιοχή της Τζουμέιρα (Jumeirah), την πιο ακριβή περιοχή του Dubai και θα κινηθούμε στον παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση το Τζαμί της Τζουμέιρα (Jumeirah Mosque). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Εκδρομή στο Dubai Miracle Garden - Βραδινή κρουαζιέρα στη μαρίνα του Ντουμπάι με Dhow

Πρωινό . Σήμερα θα επισκεφθούμε τo Dubai Miracle Garden. Ένα ακόμη σύγχρονο θαύμα του Ντουμπάι είναι ο πολύχρωμος κήπος των θαυμάτων, ο οποίος βρίσκεται σε μία πρώην έρημο! Αυτό είναι και το θαύμα άλλωστε, ότι μέσα στην έρημο καταφέρνουν να κρατούν ελεγχόμενη τη θερμοκρασία και την υγρασία ώστε να διατηρούν τα λουλούδια σε άριστη κατάσταση. Το Miracle Garden διαθέτει πάνω από 100 εκατομμύρια(!) ανθισμένα λουλούδια, τα οποία είναι φυτεμένα όχι μονό σε παρτέρια, αλλά σε καράβια, σπίτια, αεροπλάνα κ.α. Γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς, αλλά και μεγάλους, αφού το μάτι χορταίνει από χρώματα και πρωτότυπα σχέδια. Το βράδυ σας προτείνουμε την προαιρετική κρουαζιέρα στη Μαρίνα του Ντουμπάι. Η κρουαζιέρα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Φανταστείτε να δειπνείτε πάνω σε ένα Dhow με τα εκπληκτικά φώτα γύρω σας, ακούγοντας μουσική και βλέποντας παραδοσιακούς χορούς πίνοντας το αγαπημένο σας ποτό. Η εκδρομή της κρουαζιέρας ξεκινάει με την αναχώρησή μας από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο, σε μια διαδρομή  20 λεπτών. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε σε μια παραδοσιακή αραβική βάρκα (dhow) με πάνω και κάτω κατάστρωμα όπου θα απολαύσουμε δείπνο σε μπουφέ με απεριόριστα αναψυκτικά, νερό, τσάι και καφέ. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση

6η ημέρα Επίσκεψη στο Dubai Mall & Burj Khalifa & Dubai Aquarium

Πρωινό . Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει με το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, το Dubai Mall όπου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το περίφημο ενυδρείο. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τα ψώνια σας. Το Aquarium & Underwater Zoo Ντουμπάι στεγάζεται στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, ενώ μέρος της βιτρίνας του είναι εμφανές για όλους τους επισκέπτες. Περπατήστε μέσα στο υδάτινο τούνελ, περιηγηθείτε στον υδρο-ζωολογικό κήπο, στο τροπικό δάσος και θαυμάστε σπάνια είδη ψαριών. Κλείστε το κατάλληλο εισιτήριο (ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας) στην επίσημη ιστοσελίδα The Dubai Aquarium και απολαύστε μια ευχάριστη υδάτινη εμπειρία. Προτείνεται ιδιαίτερα σε οικογένειες με παιδιά. Το απόγευμα κατά τη δύση του ηλίου σας προτείνουμε να ανεβείτε στο Burj Khalifa. Πρόκειται για τον ψηλότερο πύργο του Ντουμπάι και ταυτόχρονα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2009. Το κόστος άγγιξε τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ύψος του φτάνει τα 828 μέτρα και από πολλούς θεωρήθηκε ως ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, καθώς ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ ύψους που το κατείχε ο ουρανοξύστης Ταϊπέι 101 με ύψος 509,2 μέτρα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει 160 ορόφους, το γρηγορότερο ασανσέρ που λειτουργεί με ταχύτητα 64 χλμ την ώρα και πισίνα στον 76ο όροφο, που θεωρείται η υψηλότερη στον κόσμο. Ένα επιπλέον δημοφιλές χαρακτηριστικό, είναι το σιντριβάνι που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του πύργου και το κόστος της κατασκευής του ανήλθε στα 217 εκατομμύρια δολάρια. Το όνομά του οφείλεται στον Σεΐχη του Αμπού Ντάμπι και πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Χαλιφά Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν και σύμφωνα με την ηγεσία αποτελεί το καμάρι του Εμιράτου. Σήμερα λειτουργεί κατά μεγάλο ποσοστό ως το οικονομικό κέντρο της πόλης, αφού φιλοξενεί πλήθος εταιριών και συνολικά περισσότερους από 12.000 εργαζομένους. Η τουριστική πλευρά του οικοδομήματος είναι εξίσου σημαντική, καθώς σε ετήσιο επίπεδο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες που το επιλέγουν για να θαυμάσουν την μοναδική θέα της ευρύτερης περιοχής. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην περίπτωση που θέλετε να νιώσετε και να αντικρίσετε τον ορισμό της πολυτέλειας σε τεράστιες διαστάσεις, θα πρέπει να συμπεριλάβετε την επίσκεψη στον πύργο αρκετά ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων σας. Για προαγορά εισιτηρίων επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του όπου μπορείτε να επιλέξετε διάφορα πακέτα Burj Khalifa tickets . Διανυκτέρευση.

7η ημέρα ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP 4Χ4 – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ - ΒΕΔΟΥΙΝΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, έχουμε χρόνο ελεύθερο. Νωρίς το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για μία μοναδική περιπέτεια στην έρημο με Jeep 4Χ4. Μετά από παιχνίδια με τα Jeep 4Χ4 στους αμμόλοφους και φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα, θα καταλήξουμε σε Βεδουίνικες τέντες. Εκεί θα μας καλωσορίσουν σύμφωνα με την Αραβική φιλοξενία βεδουίνοι, προσφέροντας μας παραδοσιακό τσάι και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μικρή βόλτα με καμήλες. Το δείπνο απόψε θα είναι barbeque στην τέντα κάτω από τον ουρανό της ερήμου, όπου θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς. Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

8η ημέρα Ντουμπάι - Άμπου Ντάμπι - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση κατά τις 08.00 για το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Στο αεροδρόμιο θα έχετε ελεύθερο χρόνο για αγορές στα αφορολόγητα (duty free) που αξίζει να τα επισκεφθείτε. Στη συνέχεια επιβίβαση στο αεροπλάνο της Wizz Air και επιστροφή στην Αθήνα αφήνοντας πίσω μας την χώρα των Σεΐχηδων αλλά παίρνοντας μαζί μας τις καλύτερες αναμνήσεις!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια με τις παραπάνω πτήσεις
  • Μία αποσκευή 20 κιλών & μία μικρή τσάντα 40x30x20cm  να χωράει κάτω από το κάθισμα στη WIZZAIR
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στο ξενοδοχείο του Nτουμπάι με επιστροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας.
  • Πρωινό.
  • Τέσσερις  5ωρες ξεναγήσεις στο Ντουμπάι με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης και ταξιδιωτική
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρους αεροδρομίων
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Δημοτικοί φόροι
  • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο  & ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Εισόδους  μουσείων  & αρχαιολογικών χώρων.
  • Σαφάρι με φαγητό .. + 50.00 κατ΄ άτομο.