Νότια Ιταλία - Νάπολη - Κάπρι - Ρώμη, 6 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ιταλία-Νότια Ιταλία-Νάπολη-Κάπρι-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα -Ακτή Αμάλφι-Αμάλφι

ΑΠΟ 759 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <Μακεδονία> και μετά τον απαραίτητο έλεγχο αναχωρούμε για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Φθάνοντας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, στη διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο, θα αρχίσουμε να νοιώθουμε την ιταλική αύρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το πρώτο βράδυ στην «αιώνια πόλη», σας προτείνουμε να περπατήσετε στη γειτονιά του τραστέβερε με τα ατελείωτα εστιατόρια και μπαρ.
2η ημέρα ΡΩΜΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΝΑΠΟΛΗ
Μετά από ένα καλό πρωινό η ημέρα μας θα ξεκινήσει με την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο, ένα χώρο σπαρμένο με αρχαίους ναούς, αγάλματα και ερείπια – μάλιστα εδώ ήταν εγκατεστημένες οι ανώτερες τάξεις της πόλης, αλλά και αρκετοί αυτοκράτορες, αλλά και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για τη Νάπολη, τη νύφη του νότου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για την πρώτη βραδινή βόλτα στα μαγικά σοκάκια της Νάπολης.. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε χειροποίητα ζυμαρικά σε μία από τις πολλές παραδοσιακές τρατορίες του κέντρου.l
3η ημέρα ΝΑΠΟΛΗ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Ξυπνώντας νωρίς το πρωί, ξεκινάει η πρώτη βόλτα στη Νάπολη στα στενά του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα γραφικά δρομάκια, οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα μικρομάγαζα, οι παραδοσιακές πιτσαρίες και οι υπόγειες στοές θα σε συνεπάρουν και ίσως σε κάνουν να χαθείς, αλλά εδώ αυτό είναι το ζητούμενο… Περπατώντας στην πολύβουη Spaccanapoli, τον κεντρικό στενό δρόμο που χωρίζει την πόλη στα δύο, θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά κι έναν καλό λόγο για να σταματήσεις. Εδώ είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό Duomo, που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro (Άγιο Ιανουάριο).Ο περίπατος θα συνεχιστεί προς τα νότια και θα μας οδηγήσει στην Piazza Municipio όπου βρίσκεται το Castel Nuovo, το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία αλλά και τόπος διαμονής καλλιτεχνών και διανοουμένων. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε την ωραιότερη και αυθεντική πίτσα του κόσμου.
4η ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΠΡΙ-ΣΟΡΡΕΝΤΟ
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα, δώρο από το γραφείο μας για το μαγευτικό νησί Κάπρι, ή αλλιώς ‘’Ο Κήπος της Εδέμ’’ που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες και τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Στη συνέχεια θα πάμε στο χωριό Ανακάπρι. Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και για να κάνουμε τις αγορές μας. Επιστρέφουμε από το Κάπρι στο Μαγευτικό Σορρέντο όπου θα έχουμε το χρόνο να περπατήσουμε στα πανέμορφα σοκάκια του,να θαυμάσουμε το υπέροχο παραλιακό μέτωπο και θα έχουμε χρόνο για δείπνο.Στη συνέχεια επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στη Νάπολη.
5η ημέρα ΣΑΛΕΡΝΟ-ΠΟΖΙΤΑΝΟ-ΑΚΤΗ ΑΜΑΛΦΙ
Πρόγευμα και αναχωρούμε προς το Σαλέρνο καθώς είναι η ώρα της ακτής Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του 60’.Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην ‘’μητρόπολη της ακτής’’, το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομα του στα 48 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφτείτε το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο με τον πύργο, τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Νάπολη για φαγητό στον κεντρικό πλακώστροτο δρόμο.
6η ημέρα ΝΑΠΟΛΗ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Νωρίς το πρωί, αφού απολαύσουμε το πρωινό μας,αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής και με τις καλύτερες αναμνήσεις..
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
829 €
759 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
399 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
210 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Ryanair
Θεσσαλονίκη - Ρώμη 19.05-19.50
Νάπολη - Θεσσαλονίκη 11.15-13.45
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Περιλαμβάνονται:
  • Προσωπικό αντικείμενο 40χ20χ25 και χειραποσκευή 55χ40χ20 ως 10 κιλά
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

Σημείωση:
*Η τιμή early booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και είναι μη επιστρέψιμη. Ουσιαστικά έχετε την δυνατότητα να κλείσετε την εκδρομή σε μια προνομιακή τιμή με την προϋπόθεση πως το 100% της αξίας του πακέτου θα εξοφληθεί την στιγμή της κράτησης.
** Η κανονική τιμή αναφέρεται στις θέσεις πέραν των early booking. Για την κράτηση θα χρειαστεί το 50% της αναγραφόμενης αξίας ως προκαταβολή και εξόφληση του υπόλοιπου έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.