Μόναχο - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Γερμανία-Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Ομπεραμεργκάου-Ίνσμπρουκ

ΑΠΟ 545 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Ίζαρ. Άφιξη και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου που κτυπάει δύο φορές την ημέρα, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες του να κινούνται προς δυο κατευθύνσεις υπό τους ήχους 43 καμπανών, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* (www.accorhotels. com). Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Η διαδρομή μας μέσα από το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας θα μας οδηγήσει στο "Κάστρο του Αλατιού", όπως μεταφράζεται το όνομα της πόλης, καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική δύναμη του Σάλτσμπουργκ στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ με τους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε τον ποταμό Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοχενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τα βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΓΚΑΡΜΙΣ - ΠΟΡΤΕΝΚΙΡΧΕΡΝ - ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ
Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη κωμόπολη ΓκάρμιςΠάρτενκιρχεν, το δημοφιλέστερο θέρετρο της Γερμανίας και ένα από τα γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Εδώ φιλοξενήθηκαν το 1936 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Προηγουμένως, το Γκάρμις και το Παρτενκίρχεν ήταν δύο ξεχωριστά χωριά που απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα χιλιόμετρο. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατ' εντολήν του Αδόλφου Χίτλερ, ενώθηκαν και αποτέλεσαν μια ενιαία περιφέρεια. Το Γκάρμις είναι το παλαιότερο από τα δύο χωριά και στο κέντρο του υπάρχουν πανέμορφα σπίτια και πανδοχεία, ζωγραφισμένα με υπέροχες βουκολικές και βιβλικές παραστάσεις. Το Πάρτενκιρχεν είναι περίπου τριακόσια χρόνια νεότερο. Με τον οδοντωτό μπορούμε να ανεβούμε (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) στο ψηλότερο σημείο των 2.964 μέτρων για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα των γερμανικών, αυστριακών και ιταλικών Άλπεων, που πραγματικά κόβει την ανάσα!!! Συνεχίζουμε για το παραμυθένιο χωριό Όμπεραμεργκαου, παγκοσμίως γνωστό για τα ξύλινα ζωγραφιστά σπιτάκια του, καθώς και την ανά δεκαετία θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού - ένα τάμα του 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας. Περπατώντας, θα θαυμάσουμε τους ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου κ.ά. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΒΑΤΕΝΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΒΑΡΟΦΣΚΙ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ
Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Swarovski (έξοδα ατομικά). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους, στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει έναν τεράστιο χώρο για το κατάστημά του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου. Συνεχίζουμε για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν" (brücke: γέφυρα), πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο, με τις όμορφες πλατείες, τα δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ
Στον ελεύθερό σας χρόνο σήμερα το πρωί μπορείτε να επισκεφθείτε τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (ανάλογα με την ώρα πτήσης και εάν είναι ανοιχτά), όπως τη Νέα Πινακοθήκη, την πρόσφατα ανακαινισμένη Παλαιά Πινακοθήκη (που πλέον συναγωνίζεται το Λούβρο), το Deutches Museum, που καλύπτει κάθε είδος επιστήμης και τεχνολογίας, το μουσείο της BMW και το Ολυμπιακό Πάρκο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, καθώς και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας