ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οδικώς, 3 ημέρες

Μετέωρα

ΑΠΟ 129 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία μας με πρώτο προορισμό το Μέτσοβο, μέσω της νέας Εγνατίας οδού. Παραμονή για μια βόλτα και γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό. Συνεχίζουμε για ένα αξιοθέατο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, τον περίφημο χώρο των Μετεώρων, ένα θαύμα της φύσης, από τα σημαντικότερα κέντρα του Ορθόδοξου Μοναχισμού. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια Βαρλαάμ και μεγάλο Μετέωρο, χτισμένα στις κορυφές των βράχων. Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το δέος των Μετεώρων. Ούτε οι άπειρες φωτογραφίες που προφανώς έχεις δει πολύ πριν ανέβεις στα δυσθεώρητα ύψη τους, ούτε οι διηγήσεις που μπορεί να έχεις ακούσει, ούτε καν η πρώτη εικόνα φορά που αντικρίζεις από μακριά. Αν από εκεί είναι μια φορά εντυπωσιακά, από κοντά είναι συγκλονιστικά. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΡΑΝΤΖΟ ΚΕΡΚΕΤΙΟ - COOKING CLASS - ΕΛΑΤΗ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε για μια υπέροχη εκδρομή στην μοναδική ελληνική φύση. Ύστερα από μια ωραία διαδρομή φτάνουμε στο ράντζο Κερκέτιο. Μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον μπορείτε να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στην Ιππασία, τοξοβολία, οδήγηση τετράτροχου (γουρούνα) στο βουνό ή να απολαύσετε τοπικά εδέσματα και καφέ δίπλα από το τζάκι. Eκεί θα μάθουμε να δημιουργούμε μια ιδιαίτερη τοπική γεύση, όπως ξέρει μόνο η κυρία Μαρία! Συνεχίζουμε για το γνωστό χωριό Ελάτη (Τύρνα για τους ντόπιους), το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά. Μόλις
34 χλμ από τα Τρίκαλα, στα 950 μ. στις απότομες πλαγιές του Κόζιακα περιβάλλεται από μοναδικές ελατοσυστάδες, προσφέροντάς σας γοητευτικές ευκαιρίες απόδρασης από την καθημερινότητα. Οι μυρωδιές από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής θα σας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις και θα σας ωθήσουν να έρχεστε ξανά και ξανά σε αυτό τον θαυμάσιο χειμερινό προορισμό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Σήμερα θα επισκεφτούμε τον Τύρναβο, γνωστό για τα γαλακτοκομικά του προιόντα αλλά και για την σημερινή ημέρα. Το καρναβάλι αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα, μοναδικό παγκοσμίως με ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης. Ουσιαστικά το λεγόμενο “Μπουρανί” είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων με διονυσιακό τελετουργικό, μία μοναδική στην Ελλάδα γιορτή η οποία συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και την βλάστηση. Οι τοπικοί δεν το αντιλαμβάνονται ως κάτι πρόστυχο αλλά ως μια παράδοση με έντονη δόση χιούμορ! Αν πάλι δεν επιθυμείτε τις εκδηλώσεις αυτές, μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα παραδοσιακό γεύμα σε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη μας.

 
Περιλαμβάνονται
  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
  • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.