Μεσαιωνική Ρουμανία

Οδικώς, 7 ημέρες

Βελιγράδι-Νόβισαντ-Ρουμανία-Κραϊόβα-Πύργος Δράκουλα-Βουκουρέστι

ΑΠΟ 379 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι (610 χλμ.)
Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Μετά την διέλευση των συνόρων, κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας, το πανέμορφο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. To βράδυ θα κάνουμε μια διαδρομή με το λεωφορείο για να θαυμάσουμε το Belgrade by night, με τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη.
2η ημέρα Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης) – Νόβι Σαντ (94χλμ.)
Πρωινό και αρχίζει η πραγματική γνωριμία με το Βελιγράδι. Θα ξεκινήσουμε από το Σιδηρο-δρομικό σταθμό, ο οποίος σύντομα θα γίνει μουσείο για την πόλης. Θα ακολουθήσει η περιήγηση στην οδό Nemanjina και στην Resavska, όπου βρίσκονται τα σωζόμενα βομβαρδισμένα κτήρια των υπουργείων. Έπειτα θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πάρκο Τασμάϊνταν, την Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και Εθνικό θέατρο. Στη συνέχεια ακολουθεί ένας περίπατος μέσα από το πάρκο και το φρούριο Kalemegdan, για να απολαύσουμε την θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη. στο εσωτερικό του φρουρίου βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, όπου θα δούμε στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Πριν την είσοδο στο πάρκο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φερραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Έπειτα θα προσεγγίσουμε τον πανέμορφο πεζόδρομο Knez Mihailova, η οποία πήρε το όνομα της από τον Knez Mihajlo. Τέλος θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό Ναό του Αγίου Σάββα, έναν από τους μεγαλύτερους (εν λειτουργία) ορθόδοξους ναούς του κόσμου, ο οποίος είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο για να περιπλανηθείτε στα όμορφα στενά και μαγαζιά της πόλης. Στη συνέχεια προαιρετική αναχώρηση, για να γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστρουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο. Επιστροφή στο Βελιγράδι.
3η ημέρα Βελιγράδι – Τιμισοάρα (152 χλμ.) – Κλουζ Ναπόκα (320χλμ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας την Τιμισοάρα, γνωστή και με το όνομα «Μικρή Βιέννη». Το πιο σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Στη περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Τριών Ιεραρχών ,το δημαρχείο ,το δικαστικό Μέγαρο ,την εβραϊκή συνοικία ,τη πλατεία ελευθερίας και την παλιά μπαρόκ πλατεία (Πλατεία Ουνιρίλ). Ελεύθερος χρόνος για έναν καφέ στο κέντρο της πόλης. Ο επόμενος προορισμός μας θα είναι η Κλουζ Ναπόκα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας, γνωστή για τα πανεπιστήμιά της καθώς σε αυτήν βρίσκονται τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
4η ημέρα Κλουζ Ναπόκα – Αλατωρυχείο Τούρντα- Άλμπα Ιούλια – Σιμπίου – Τίργκου Μούρες
Μετά το πρωϊνό θα ξεκινήσει η περιήγηση στην πόλη της Κλούζ Ναπόκα. Θα δούμε την πλατεία Ουνίριι (Ένωσης), στη οποία βρίσκεται ο γοτθικός ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (14ος αι.), το κεντρικό πάρκο, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα και την πλατεία του Μουσείου με τα δίδυμα παλάτια. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Αλατωρυχείο Τούρντα, το οποίο κατατάσσεται στους 22 κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Κατεβαίνοντας 120 μέτρα κάτω από τη γη το θέαμα θα μας εντυπωσιάσει. Γνωριμία με την ιστορία του ορυχείου και τα ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, τις φωτογραφίες και ειδικούς φωτισμούς. Γήπεδα μίνι γκολφ, μπάσκετ, αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ, υπάρχουν σε περίπου 50 μέτρα βάθος. Επόμενος σταθμός η Άλμπα Ιούλια. Βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Δακίας, την Απουλούμ, για την οποία αναφέρθηκε στο έργο του και ο Πτολεμαίος. Εδώ βρίσκεται το φρούριο Άλμπα Καρολίνα, το μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο έχει σχήμα αστεριού με επτά προμαχώνες και βρίσκεται πάνω στα ερείπια ενός ρωμαϊκού στρατοπέδου (castrum). Συνεχίζουμε στα θρυλικά Καρπάθια, με πρώτη στάση το Σιμπίου. Περιήγηση στην όμορφης μεσαιωνικής πόλης, η οποία αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Η πλατεία Γκρίβιτσα, τα γοτθικά κτίσματα, η Μητρόπολη, το παλιό Δημαρχείο και η πλατεία Χουέτ θα σας ενθουσιάσουν. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Τίργκου Μούρες . Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος.
5η ημέρα Τίργκου Μούρες - Σιγκισοάρα – Κάστρο Μπραν - Σινάϊα – Μπρασόβ – Βουκουρέστι
Πρωινό και επίσκεψη στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Το παλάτι του πολιτισμού, του Απόλλωνα (σήμερα Σχολή Καλών Τεχνών) και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ζωγραφισμένη επιφάνεια στην Ρουμανία. Αναχώρηση για τη Σιγκισοάρα, η Ακρόπολη της οποίας είναι χτισμένη τον 12ο αιώνα και παραμένει σχεδόν άθικτη. Η παλιά πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θεωρείται το πιο όμορφο και καλοδιατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε για το περίφημο κάστρο Μπραν του 14ου αι., γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» ή «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα», το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Βλαχίας-Τρανσυλβανίας. Επόμενος σταθμός η ορεινή πόλη Σινάϊα, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων”. Επίσκεψη στο ορθόδοξο Μοναστήρι του Καντακουζηνού για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας Μπρασόβ. Περιήγηση σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ρουμανίας με κτίσματα του 18ου αιώνα. Η κεντρική πλατεία Σφατουλουι με το Παλαιό Δημαρχείο, η Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλήσια) και ο Πύργος του ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα Βουκουρέστι – Έπαυλη Τσαουσέσκου - Λίμνη Χερεστράου - Μουσείο Χωριού
Μετά το πρωινό θα αφιερώσουμε την ημέρα μας για την πρώτη γνωριμία μας με το Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αποκαλούμενη και ως «Παρίσι των Βαλκανίων». Μια πόλη βγαλμένη σαν από λαϊκό παραμύθι, πλούσια ιστορικά αξιοθέατα, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ειδυλλιακά φυσικά σκηνικά. Θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης διασχίζοντας τις διαδοχικές πλατείες Uniri, Univercity, Romana, Victoria και Charles de Gaulle, θα θαυμάσουμε το νοσοκομείο του Κατακουζηνού, την Ακαδημία των Οικονομικών, το Προεδρικό Μέγαρο, το μνημείο των Αεροπόρων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Κτίριο του Τύπου, απομίμηση του πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο του χωριού, ένα θεματικό πάρκο γύρω από την λίμνη Herastrau με αναπαράσταση οικιστικού περιβάλλοντος από όλη την Ρουμανική επικράτεια. Διασχίζοντας την λεωφόρο Kiselev (η οποία παρομοιάζεται με το Champs-Elysees του Παρισιού), και την calea Victoriei καταλήγουμε στην πλατεία της Επανάστασης του 1989, γύρω από την οποία βρίσκονται το Μέγαρο Μουσικής του Βουκουρεστίου, το Ρουμανικό Αthenaeum, τα Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας που σήμερα φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη, την Βιβλιοθήκη του Εθνικού Πανεπιστημίου με το άγαλμα του έφιππου Βασιλιά Καρόλου Α, και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Στάση για φωτογραφίες και στην συνέχεια της περιήγησής μας θα δούμε την Λέσχη Αξιωματικών, το Εθνικό θέατρο, την Όπερα, τη Στρατιωτική Ακαδημία και το Παλάτι του Κατακουζηνού. Η ξενάγησή μας καταλήγει στην παλιά πόλη όπου θα δούμε το ιστορικό Hanu’ lui Manuc, το εναπομείναν τμήμα της κατοικίας του περιβόητου κόμη Δράκουλα Βλαντ Τσέπες με την προτομή του στην είσοδο του κτιρίου, και στην συνέχεια την εκκλησία της Σταυρουπόλεως που χτίστηκε από Έλληνα μοναχό, και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια τοπική μπύρα και γευστικά εδέσματα στο caru’ cu bere, την παλαιότερη μπυραρία της πόλης από το 1879. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
7η ημέρα Βουκουρέστι – Σόφια - Θεσσαλονίκη (600 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα και άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά
  • Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Δημοτικός Φόρος: 10 € κατ' άτομο
  • Check point: 10 € κατ' άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό