Μεσαιωνικά Κάστρα Δαλματικών Ακτών, 6 ημέρες / 4 νύχτες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Α)

Οδικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Τίρανα-Τρογκίρ-Σπλίτ-Νήσος Λόκρουμ-Ντουμπρόβνικ-Νεουμ-Κότορ-Μαυροβούνιο-Μεσαιωνικά Κάστρα Δαλματικών Ακτών-Δαλματικές Ακτές-Αλβανία

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα & 2η ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΟΤΟΡ - ΝΕΟΥΜ
Αναχώρηση στις 21:00 από τα γραφεία και μέσω της Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Μετά τις διαδικασίες στα σύνορα Μετά τις διαδικασίες στα σύνορα, κατευθυνόμαστε προς το μοναδικό Μαυροβούνιο (690 χλμ.). Άφιξη το πρωί, σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500 ετών) την γραφική Μπούντβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούντβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Χρόνος για περίπατο και καφέ στην παλιά πόλη και την διάσημη μαρίνα πολυτελών σκαφών αναψυχής. Αμέσως μετά συνεχίζουμε με προορισμό, το παραλιακό τουριστικό θέρετρο Nέουμ. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - LOKRUM ISLAND - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ, όπου θα περάσουμε όλη την ημέρα μας. Πιο συγκεκριμένα θα επισκεφτούμε τη παλιά πόλη, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το Μοναστήρι των Φραγκισκανών, το Παλάτι των Ρέκτορς (Κυβερνήτες της Δημοκρατίας της Ρεγκούζα), τον Καθεδρικό Ναό, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης, αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Στο τέλος της ξενάγησης σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στον κόλπο της πόλης για να δούμε τα τείχη της καστροπολιτείας από τη θάλασσα, να περιπλεύσουμε το νησί Lokrum και να παρατηρήσουμε τις απότομες ακτές από την άλλη πλευρά της πόλης. Στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Απολαύστε ένα καλό εστιατόριο η έναν καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στα άριστα διατηρημένα τείχη που περιβάλλουν την πόλη. Φυσικά και η παραλία σας περιμένει για μια βουτιά. Άλλη μια επιλογή είναι να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου η θέα σε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της είναι υπέροχη. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αφήνουμε αυτήν την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη, γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στην περαιτέρω γνωριμία με τη φημισμένη πόλη. Η συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Αργά το απόγευμα και αφού διαθέσαμε αρκετό χρόνο στην φημισμένη αυτή πόλη, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. 
4η ημέρα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΛΙΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ
Σήμερα πάρτε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και απολαύστε μια ελεύθερη μέρα στο Νέουμ ή ελάτε μαζί μας σε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή σε δυο φημισμένες πόλεις των δαλματικών ακτών. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών θα δούμε την πρώτη από αυτές το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί-μουσείο) και άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια γεφυρούλα, περιβάλλεται από οχυρό που βέβαια δεν εμπόδισε τους Σαρακηνούς, τους Ενετούς, τον στρατό της Αυστροουγγαρίας και τους Γάλλους να επιβάλουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το πολιτιστικό τους στίγμα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν. Στο Τρογκίρ θα βιώσετε ένα ιστορικό και εικονικό άλμα στο παρελθόν, από το οποίο δεν θα θέλετε να επανέλθετε. Μόλις 35 χλμ μακριά απέχει το γραφικό Σπλιτ, η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και ναύσταθμος της Γιουγκοσλαβίας. Το Σπλιτ μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός έφτιαξε εδώ το πελώριο παλάτι του, για να περάσει άνετα και ωραία τα γεράματά του. Και μάλλον είχε ένστικτο, διότι αυτός ο σκληρός τύπος, που γεννήθηκε στη γειτονική Solona, είναι ο μόνος αυτοκράτορας που πέθανε από φυσικά αίτια! Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Θα έχουμε χρόνο στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ η φαγητό. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. 
5η ημέρα ΝΕΟΥΜ - ΚΟΤΟΡ - ΤΙΡΑΝΑ
Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για το εκπληκτικό Κότορ. Το Κότορ είναι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής. Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΤΙΡΑΝΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφτούμε τον Ορθόδοξο Ναό Αναστάσεως του Χριστού που χτίστηκε το 1865, αλλά κατεδαφίστηκε το 1967, προκειμένου να κτιστεί στη θέση του πολυώροφο ξενοδοχείο. Μετά από πολλούς αγώνες με τις Αλβανικές Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, κατάφερε να του παραχωρήσουν σε παρακείμενο (πέριξ της Πλατείας Σκεντέρμπεη) σημείο, παρόμοιο χώρο, προκειμένου να οικοδομήσει εκ νέου Ορθόδοξη εκκλησία. Η αρχιτεκτονική σύλληψη του ναού στηρίζεται στον κύκλο, που εμπεριέχει την έννοια του αιώνιου χρόνου και στον κατακόρυφο άξονά του, που συνδέει τη γη με τον ουρανό. Συνέχεια έχει η πλατεία Σκεντέρμπεη. Η τεράστια αυτή κεντρική πλατεία της πόλης, πήρε το όνομά της από τον Εθνικό ήρωα της Αλβανίας, Γεώργιο Καστριώτη, το άγαλμα του οποίου στέκεται επιβλητικό στο κέντρο της. Στην πλατεία βρίσκεται επίσης το Μουσουλμανικό τέμενος Ετχεμ Μπέη με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο που εξωτερικά εντυπωσιάζει η μεγάλη τοιχογραφία και εσωτερικά γίνεται μία αναδρομή της ιστορίας της Αλβανίας. Στη συνέχεια αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη μας.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
ΤΙΜΗ
249 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
115 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
95 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
ΤΙΜΗ
249 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
115 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
95 €
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία 4* που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Τοπικός ξεναγός για ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
​ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Check point πόλεων : 20€ ανά άτομο.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σπλιτ με επίσημο τοπικό ξεναγό : ενήλικας 35€, παιδί 25€.