Μαγευτική Λουμπλίανα-λίμνη Πλίτβιτσε-Τεργέστη-λίμνη Μπλεντ

Οδικώς, 7 ημέρες

Βελιγράδι-Λίμνη Μπλεντ-Σλοβενία-Λουμπλιάνα-Τεργέστη-Οπάτια-Ριέκα-Λίμνες Πλίτβιτσε-Κροατία-Σερβία-Ζάγκρεμπ-Νόβισαντ

ΑΠΟ 489 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι πρώτη γνωριμία
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, διασχίζοντας τα σύνορα των Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα καταλήγουμε το απόγευμα στο Βελιγράδι. Πρώτη επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου. Ο τρούλος φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και φέρει πάνω του επίχρυσο σταυρό 12 μέτρων, ενώ έχει 49 καμπάνες και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας.
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Γνωριμία με  την ν κροατική πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ (Zagreb). Το Ζάγκρεμπ αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Κροατίας από το 1945 έως το 1991, όταν και έγινε η πρωτεύουσα της ανεξάρτητης νέας Κροατίας. Η πόλη του Ζάγκρεμπ χωρίζεται σε τρία τμήματα. Τα δύο παλαιότερα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, ενώ το τρίτο, η "Κάτω Πόλη" (Ντόνις Γκραντ), είναι και η πιο μοντέρνα με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευματική πρωτεύουσα του κράτους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .
3η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ
Πρωινό και  αναχώρηση για το εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε , στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων. Το Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε απλώνεται ανάμεσα σε τρεις κορυφές των Δειναρικών Άλπεων: η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου. Περιήγηση με ηλεκτρικό τραινάκι ή βάρκα και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Κατόπιν αναχωρούμε για τη Ριέκα (Rijeka), τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και εξαιρετικά σημαντικό λιμάνι στην Αδριατική. Αφού περιηγηθούμε στην όμορφη παλιά πόλη της Ριέκα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας πριν μεταβούμε στην Οπάτια (Opatija). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 
4η ημέρα ΟΠΑΤΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Μετά το πρωινό μας, περνάμε ξανά τα σλοβενικά σύνορα, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς την Ιταλία και την ιστορική πόλη της Τεργέστης (Trieste). Το σημαντικότερο λιμάνι της πάλαι ποτέ πανίσχυρης αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας φιλοξενούσε μάλιστα για πολλές δεκαετίες και μια ακμάζουσα Ελληνική παροικία. Εδώ λοιπόν θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό, που δεσπόζει σε έναν λόφο με υπέροχη θέα πάνω από την πόλη και την θάλασσα και περιβάλλεται από ρωμαϊκές αρχαιότητες, ενώ αργότερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης κοντά στην Ελληνική Εκκλησία και την γνωστή Όπερα για βόλτα στους δρόμους με τα πανέμορφα κτίρια και τα κομψά μαγαζιά. Συνεχίζουμε προς τη Σλοβενία και ερχόμαστε στην Ποστόινα (Postojna), για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια, τα μεγαλύτερα επισκέψιμα σπήλαια της Ευρώπης (και από τα παλαιότερα στον κόσμο), με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις. Καταλήγουμε στη σλοβενική πρωτεύουσα, τη Λιουμπλιάνα (Ljubljana), μια υπέροχη πόλη που συνταιριάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ου αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ (Jože Plečnik), ο λεγόμενος και «Γκαουντί της Βαλκανικής». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΜΠΛΕΝΤ (κρουαζιέρα στη λίμνη) – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό και γνωριμία με  τη Λιουμπλιάνα. την πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε μεταξύ άλλων το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ (Bled), στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, με την πανέμορφη λίμνη του και το νησάκι στο κέντρο της (το μοναδικό νησάκι σε λίμνη στη Σλοβενία). Το όνομα του Μπλεντ (Bled = άσπρο) προέρχεται από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί περίπου ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη (όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει βαρκάδα στη λίμνη). Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο εκπληκτικό κάστρο, απ’ όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της λίμνης ανάμεσα στις βουνοκορφές των Άλπεων. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Λιουμπλιάνα, για να ξεναγηθούμε στην κουκλίστικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στην υπέροχη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτεχνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΟΣΙΓΙΕΚ – ΚΟΠΑΤΣΚΙ ΡΙΤ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ιστορική επαρχία της Σλαβονίας, όπου συναντώνται ο κροατικός και ο σερβικός πολιτισμός με στοιχεία των εθνικών μειονοτήτων Ούγγρων, Εβραίων και Γερμανών. Αυτό το πολιτιστικό μείγμα γίνεται αισθητό στο Όσιγεκ (Osijek), την πρωτεύουσα της Σλαβονίας, όπου ο γοτθικός καθεδρικός ναός συνδυάζεται με τα μπαρόκ υπόλοιπα της αυστροουγγρικής μοναρχίας. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο Κοπάτσκι Ριτ (Kopački Rit), έναν υπέροχο υγροβιότοπο, όπου μια βαρκάδα θα μας φέρει κοντά στην πανίδα της περιοχής με τα πολυάριθμα είδη πτηνών. Αφού περάσουμε τα σύνορα με την Σερβία θα κάνουμε μια στάση στην γραφική σερβική κωμόπολη Νόβι Σαντ (Novi Sad), προτού να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Βελιγράδι.
7η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία με τη πόλη του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάββα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Ξεκινάμε από το Σιδηροδρομικό σταθμό, ένα όμορφο κτίριο του 1884 το οποίο σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska, απολαμβάνοντας τη θέα στα κτίρια υπουργείων, αλλά και ενθυμούμενοι το βομβαρδισμό του 1999, με τα γκρεμισμένα στρατιωτικά κτίρια, που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πανέμορφο πάρκο Τασμάϊνταν, τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και αμέσως μετά την κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο. Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Φοιτητών και προχωράμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη.Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Πριν μπούμε στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo, του πρίγκιπα ο οποίος έβαλε τις ρίζες για την σημερινή όψη της πλατείας και πεζοδρόμου. Έπειτα αναχώρηση για την πόλης μας με ενδιάμεσες  στάσεις

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
Βελιγράδι : Queens Astoria 4* - ημιδιατροφή , 
Ζάγκρεμπ: Puntijar" 4* - ημιδιατροφή
Οπάτια:hotel 4* - ημιδιατροφή ,
Λουμπλιάνα: 4* κεντρικό -πρωινό  

Περιλαμβάνεται: 
  • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνεται:
  • Δημοτικοί φόροι
  • Εισόδοι σε μουσεία και αρχαιολογικους χώρους
  • Ότι αναφέρεται σαν προτεινόμενο ή προαιρετικό