ΛΟΝΔΙΝΟ - CHRISTMAS MARKETS - ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Λονδίνο-Αγγλία- Στράτφορντ-Οξφόρδη

ΑΠΟ 775 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση Λονδίνο - London Christmas markets - By night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 12:45 και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Άφιξη στο Λονδίνο και γνωριμία με τον ξεναγό μας, τον “τοπικό φίλο” που χρειάζεσαι σε κάθε ταξίδι! Μένει μόνιμα στο Λονδίνο, είναι επίσημος ξεναγός, θα φροντίσει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και θα είναι δίπλα μας για κάθε πληροφορία. Στο δρόμο για το ξενοδοχείο θα πραγματοποιήσουμε μια πρώτη περιήγηση στις συνοικίες της πολης που μεσολαβούν μεταξύ του αεροδρομίου και του ξενοδοχείου μας. Το Λονδίνο είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τόσο διαφορετικές αρχιτεκτονικά συνοικίες, οι οποίες είναι φωταγωγημένες θεματικά για την περίοδο των Χριστουγέννων. Το Mayfair με τα περίφημα ραφεία της Σαβιλ Ροου, το Chelsea με τον εμβληματικό “δρόμο του Βασιλιά” King’s Road αλλά και από το φημισμένο Westminster με τις γεωργιανές γειτονιές του 18ου αιώνα. Αφού περάσουμε πάνω από τον ποταμό Τάμεση, διασχίσουμε την γέφυρα με την υπέροχη θέα και την πλατεία του Κοινοβουλίου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Αργότερα το βράδυ ελάτε μαζί μας προαιρετικά σε έναν περίπατο στις κεντρικότερες γειτονιές της πόλης. Το Covent Garden, το Soho και οι εμπορικοί δρόμοι Regent και Oxford, μας περιμένουν για να απολαύσουμε τους θεματικούς στολισμούς και τα υπέροχα καταστήματα. Στο Piccadilly και στο Soho, θα δούμε τα Spirit of Christmas και Purple train, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό βγαλμένο από την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Μετα την πρώτη γνωριμία με την στολισμένη πόλη και μια κλασική βρετανική βραδιά στην καρδιά της αγγλικής πρωτεύουσας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Λονδίνο - Ξενάγηση πόλης - Βρετανικό Μουσείο
Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια πανέμορφη περιήγηση στο Λονδίνο ξεκινώντας από το φημισμένο Kensington, το Knightsbridge και τα περίφημα Harrods. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το πολυσύχναστο σταυροδρόμι της Ευρωπης, το Hyde Park Corner και περνώντας από το παλάτι Buckingham, το Αββαείο του Ουέστμινστερ και την πλατεία των κοινοβουλίων, με τον περίφημο ωρολόγιο πύργο, Big Ben, θα απολαύσουμε την αριστοκρατική και επιβλητική υπόσταση της Βρετανικής πρωτεύουσας. Το London Eye, το City του Λονδίνου, οι ουρανοξύστες της ανατολικής πλευράς, με το ψηλότερο κατασκεύασμα της Δυτικής Ευρώπης, το Shard of Glass, θα μαγνητίσουν τα βλέμματα μας. Για τη συνέχεια, μια ακόμη πλευρά του μεσαιωνικού αλλά και βικτωριανού Λονδίνου, ο περίφημος Πύργος του Λονδίνου και οι γέφυρες Tower Bridge και London Bridge. Θα κλείσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πρωτεύουσα της Βρετανίας με επίσκεψη στο Βρετανικό μουσείο, τρίτο σημαντικότερο στον κόσμο, όπου εκτίθενται και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία αποτελούν το 50% περίπου του συνόλου του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα που σώζεται σήμερα. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βραδυ προτείνουμε να πιείτε μια μπύρα στην βικτωριανη παμπ Lyceum Tavern στο βρετανικό μουσείο, ή στο ατμοσφαιρικό bistrot restaurant Neptune με τα υπέροχα θαλασσινά ή να πάρετε δείπνο σε κάποιο από τα υπέροχα art deco μικρά εστιατόρια του Covent Garden οπως το Balthazar ή το Tuttons η ακόμη και το καλύτερο καφέ της πόλης το Delaney στο Aldwych. Απολαύσετε ένα κοκτέιλ στο roof garden του Me London ή ένα από τα περίφημα cocktails του Dandelyan στο Sea Containers σε μια από τις πιο φαντασμαγορικές όχθες του Τάμεση.
3η ημέρα Προαιρετική Εκδρομή στο Ανατολικό Λονδίνο - Docklands Βασιλικό Αστεροσκοπείο Greenwich
Σήμερα μπορείτε να μας ακολουθήσετε στη προαιρετικη μας εκδρομή στο ανατολικό Λονδίνο. Θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του Τάμεση, περνώντας από τις πασίγνωστες γέφυρες London Bridge και Tower Bridge, για να περπατήσουμε στα βήματα του Jack του αντεροβγάλτη. Η ξενάγηση μας προσφέρει φαντασμαγορικές όψεις του Λονδίνου, περνώντας από πολλά ιστορικά αξιοθέατα, βλέποντας επίσης τη νέα οικιστική περιοχή των Docklands και του Canary Wharf μέχρι το γραφικό Greenwich, λίκνο της ιστορίας της βρετανικής ναυτιλίας, όπου φιλοξενείται το Βασιλικό Αστεροσκοπείο καθώς και το Ναυτικό μουσείο. Μετα την επιστροφή, μπορείτε να διαθέσετε τον χρόνο σας στην πόλη και με την καθοδήγηση του τοπικού μας συνοδού να επισκεφτείτε τα μέρη που εσείς θέλετε. Η δικη μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε προαιρετικά το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussaud’s, το περίφημο ενυδρείο του Λονδίνου, ή τον πασίγνωστο τροχό της χιλιετηρίδας, το London Eye.
4η ημέρα Λονδίνο - Ελεύθερη ημέρα - Περίπατος στο Shoutnbank - St. James Park - Soho

Χριστούγεννα σήμερα και ξυπνάμε στο Λονδίνο! Πάρτε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αξιοποιήστε τη σημερινή μέρα με τον τρόπο που επιθυμείτε. Ο τοπικός σας φίλος είναι εκεί για κάθε απαραίτητη πληροφορία. Σας προτείνουμε επίσης έναν περίπατο στην ομορφότερη όχθη του Τάμεση στο SOUTHBANK. Με νότια κατεύθυνση μέχρι τον Τάμεση, θαυμαζοντας το πανόραμα που σχηματίζεται στην Millennium bridge μεταξύ του καθεδρικού του Αγίου Παύλου και της Tate Modern θα βρεθείτε στη νότια όχθη. Από εκεί με κατεύθυνση ανατολικά περιπλανηθείτε στα Docklands έως το φουτουριστικό κτίριο του Δημαρχείου του Λονδίνου και την περίφημη Tower Bridge. Το γραφικό επίνειο του Λονδίνου, το St Katherine’s docks, όπου πλήθος ταχύπλοων και ιστιοφόρων σκαφών βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο. Στην συνέχεια αξίζει μια στάση για γεύμα σε κάποια από τις παμπ της νότιας όχθης. Η συνέχεια έχει κατεύθυνση το London Eye και την γέφυρα του Westminster. H πλατεία των κοινοβουλίων, το Big Ben, το Αβαείο του Westminster και το πάρκο St James με τα πάνω από 135 είδη πουλιών και τους περίφημους μαύρους κύκνους αποτελούν σημεία αναφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας. Έπειτα το Piccadilly Circus και το Soho θα αποτελέσουν τους επόμενους σταθμούς μας. Θέατρα, μουσικές σκηνές, πλανόδιοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες αλλά και μια πολυχρωμια κουλτούρας και αντιθέσεων συνθέτουν τον καμβά αυτής της πόλης. Ακολουθώντας την εμπορική Regent street μπορούμε να απολαύσουμε τις βιτρίνες των πιο αξιόλογων καταστημάτων της πόλης.

5η ημέρα Οξφόρδη - Harry Potter - ChristChurch college - Στράτφορντ-απόν-Έιβον
 Σήμερα ακολουθήστε μας σε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή σε κοντινές κομητείες στο Λονδίνο. Αφού διασχίσουμε την κομητεία του Μπακιγχαμσαιρ, πρώτος μας σταθμός θα είναι η Οξφόρδη, πασίγνωστη πανεπιστημιούπολη, θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής εκπαίδευσης και σκέψης. Θα επισκεφθούμε κολλέγια όπως το Balliol, που απο το 1263 έχει τη φήμη των πιο πολιτικά ενεργών φοιτητών, έως το πασίγνωστο από τις ταινίες του Harry Potter, Christchurch College. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τα χωριά των Cotswolds, το χαρακτηριστικότερο δείγμα της Αγγλικής επαρχίας, στην περιοχή των Midlands, το Enstone, το Woodstock με την έδρα του δούκα του Marlborough, το Shipston on Stour θα φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Στρατφορντ απον Ειβον, χτισμένο στις όχθες του Avon, την πόλη που γεννήθηκε ο θεατρο-φιλόσοφος Σαίξπηρ. Οι γραφικες οχθες της ποταμού τα βικτωριανα σοκάκια, τα ξυλόγλυπτα σπίτια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, η εκκλησία της Αγιας Τριαδας, όπου έχει ταφεί ο Σαιξπηρ, θα αποτελέσουν σημεία αναφορας της επισκεψης μας. Αξίζει ένας περίπατος στα μικρά στενά σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια ή μια επίσκεψη στο γενέθλιο σπίτι του Σαίξπηρ και το Βασιλικό θέατρο. Εμείς θα σας προτείνουμε να γευματίσετε σε κάποιο τοπικό εστιατόριο ή παμπ της γραφικής πόλης.
6η ημέρα Λονδίνο - Επίσκεψη στο Γραφικό Χωριό Datchet - Κάστρο Ουινδσορ - Μεταφορά στο Αεροδρόμιο
Παίρνουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το μαγευτικό χωριό Datchet, εκεί που το 1215, υπογράφηκε η περίφημη Magna Carta. Ακολουθεί η αγαπημένη επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας, τα τελευταία 860 χρόνια, το περίφημο Windsor Castle. Θα χαθουμε στους ατελειωτους διαδρόμους του μεγαλύτερου σε χρήση κάστρου- παλατιού στον κόσμο. Οι αίθουσες με τις πορσελάνες, η αίθουσα των δείπνων του Waterloo, του ιπποτικού τάγματος Order of Garter, οι αίθουσες υποδοχής του Βασιλιά και της Βασίλισσας, ο διάδρομος του Αγίου Γεωργίου, είναι μόνο μερικά από τα σημεία που θα δούμε. Για το τέλος μας περιμένει η περίφημη σκεπαστη Βικτωριανή αγορά, μια από τις γραφικότερες της Αγγλίας, στην καρδιά του πανέμορφου χωριού στις όχθες του Τάμεση, που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική του 18ου και 19ου αιώνα, ενώ το επιβλητικό Κάστρο δεσπόζει στο χώρο. Νωρίς το απόγευμα μεταφορα στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Πτήσεις :

EASYJET
ΘΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ (GATWICK)
14:45 - 16:15

WIZZAIR
ΛΟΝΔΙΝΟ (LUTON) - ΘΕΣ
15:35 - 20:55

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις 
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο + 1 Βαλίτσα 20 κιλών στα 2 άτομα
  • Διαμονή σε κεντρικο ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ελληνόφωνος τοπικός συνοδός - επίσημος ξεναγός Λονδίνου 
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες

  • London by night: 15 λίρες / άτομο

  • Εκδρομή στο ανατολικό Λονδίνο: 45 λίρες οι ενήλικες και 35 οι ανήλικοι. 

  • Εκδρομή Οξφόρδη - Harry Potter, Christchurch College: 60 λίρες/ άτομο



    Παρατηρήσεις /Πληροφορίες :
     

  • Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή σας έως 12 άτοκές δόσεις
  • Οι παραπάνω τιμές έχουνε κοστολογηθεί σε οικονομικές θέσεις αεροπορικώς εισιτηρίων .
  • Σε περίπτωση ακριβότερου ναύλου ,η αύξηση μετακινείται στην τιμή !Πάντα γίνεται έλεγχος διαθεσιμότητας και τιμής πριν την κράτηση .
  • Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι ενδεικτικά ποιότητας και τοποθεσίας
  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην επιλέγετε ξενοδοχείο μόνο λόγο τιμής ,αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σας Συμβουλευτείτε μας
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο ,καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεως
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά
  • Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!
    Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
     
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
  • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.