Λονδίνο από Αθήνα

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Λονδίνο-Αγγλία-Κρουαζιέρα Τάμεση-Γκρίνουιτς-Οξφόρδη-Στράτφορντ απόν Έιβον-Γουίντσορ

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Λονδίνο, Περιήγηση πόλης, Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο
Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µε BRITISH AIRWAYS για Λονδίνο. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουµε την γνωριµία µας µε την Βρετανική πρωτεύουσα από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυµάσουµε τα ογκώδη, επιβλητικά µουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστηµών, Βικτωρίας και Αλβέρτου, θα δούµε το µνηµείο αφιερωµένο στον πρίγκιπα Αλβέρτο και το Ρόγιαλ Άλµπερτ Χολ. Στη συνέχεια θα περάσουµε από το Νάιτσµπριντζ µε τα καλόγουστα πολυκαταστήµατα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. ∆ιασχίζοντας την Park Lane, θα δούµε την Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουµε προς την επίσηµη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας - τα περίφηµα ανάκτορα του Μπάκιγχαµ - και περνάµε από το Ουέστµινστερ µε την πλατεία Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζουν τα αγάλµατα Εθνικών Ηρώων, το άρρηκτα συνδεδεµένο µε την βρετανική µοναρχία, την τέχνη και την ιστορία Αβαείο, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Μπιγκ Μπεν, το έµβληµα της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούµε ένα από τα σηµαντικότερα µουσεία του κόσµου, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει µια τεράστια συλλογή έργων τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, µεταξύ των οποίων και τα περίφηµα Ελγίνεια Μάρµαρα - τα γλυπτά από τις µετώπες, τις ζωοφόρους και τα αετώµατα του Παρθενώνα, µια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, καθώς και άλλα αντικείµενα από διάφορα κτίρια της Αθηναϊκής Ακρόπολης (Ναό της Νίκης, Προπύλαια). Μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα Λονδίνο, Ελεύθερη µέρα // Προαιρετικά: Κρουαζιέρα στον Τάµεση µε επίσκεψη στο Γκρίνουιτς ή/και Νυχτερινός γύρος πόλης
Για τη σηµερινή ελεύθερη µέρα σας προτείνουµε να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες πανέµορφα πάρκα του Λονδίνου, όπως τα Saint James Park, Kensington Gardens, Green Park, Hyde Park. Επίσης µπορείτε να λάβετε µέρος στις παρακάτω προαιρετικές εξορµήσεις. Περιγραφή προαιρετικών εξορµήσεων 1. Μετάβαση στην αποβάθρα του Westminster και επιβίβαση σε πλοιάριο της CITY CRUISES για µια µοναδική Κρουαζιέρα στον ποταµό Τάµεση, µε θέα τα πιο φηµισµένα ορόσηµα της πόλης. Άφιξη στο Γκρίνουιτς (Greenwich) και χρόνος ελεύθερος στην πανέµορφη αυτή ιστορική κωµόπολη. Σας προτείνουµε να επισκεφθείτε το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το CUTTY SARK (έξοδα ατοµικά), το αστεροσκοπείο (έξοδα ατοµικά) και το πανέµορφο οµώνυµο πάρκο. Για την επιστροφή µπορείτε να χρησιµοποιήσετε το ίδιο εισιτήριο HOP ON - HOP OFF της CITY CRUISES. 2. Για το απόγευµα σας προτείνουµε µια προαιρετική περιήγηση διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο (έξοδα ατοµικά). Θα περπατήσουµε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης και θα δούµε το West End µε τα υπέροχα musical, το Soho µε τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, την China Town, την Leicester Square, την πλατεία όπου λαµβάνουν χώρα οι πρεµιέρες Χολιγουντιανών υπερπαραγωγών κλπ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούµε στο πούλµαν για µια νυχτερινή περιήγηση κατά µήκος του Τάµεση µε στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσηµα της πόλης, όπως τα London Eye, Big Ben, Millennium Bridge, Saint Paul’s, More London Place, Tower Bridge, Shard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ. ∆ιανυκτέρευση.
3η ημέρα Λονδίνο, Ελεύθερη µέρα Προαιρετικά: Οξφόρδη, Στράτφορντ Απόν Έιβον, Bicester Outlet Village
Ελεύθερη µέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης, µπορείτε να συµµετάσχετε (έξοδα ατοµικά) στην προαιρετική ολοήµερη εκδροµή µας στην επαρχία της Αγγλίας. Πρώτη µας επίσκεψη η περίφηµη πανεπιστηµιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να θαυµάσουµε ένα µείγµα από µεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους που υψώνονται πάνω από τα παµπάλαια κολέγια, περιποιηµένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές µε κιονοστοιχίες και αετώµατα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και αγορές. Επόµενη επίσκεψή µας, η κωµόπολη Στράτφορντ Απόν Έιβον (Stratford-upon-Avon), η γενέτειρα ενός από τους µεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές του κόσµου, του Γουίλιαµ Σαίξπηρ (William Shakespeare). Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο "Βάρδος του Στράτφορντ" και ελεύθερος χρόνος για µεσηµεριανό γεύµα και βόλτα στις όχθες του ποταµού Έιβον. Τελευταία µας στάση θα είναι στο εκπτωτικό χωριό Bicester Outlet Village, όπου θα έχουµε την ευκαιρία για αγορές από διάφορες µπουτίκ σε τιµές κόστους. Επιστροφή αργά το απόγευµα στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
4η ημέρα Λονδίνο, Ελεύθερη µέρα
Ελεύθερη µέρα για βόλτες, αγορές και επισκέψεις σε µουσεία, πινακοθήκες κλπ. Για τις αγορές σας µπορείτε να ξεκινήσετε από την Όξφορντ Στριτ (Oxford Street), τον πιο εµπορικό δρόµο της Ευρώπης, την πανέµορφη Ρίτζεντ Στριτ (Regent Street), τα αµέτρητα καταστήµατα µε όλα τα brand names της Μποντ Στριτ (Bond Street) και την Κάρναµπι Στριτ (Carnaby Street), που είναι ο παράδεισος των fashionistas. Οι φίλοι της τέχνης και των επιστηµών µπορούν να επιλέξουν ένα από τα δεκάδες µουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας µε τα 80.000.000 εκθέµατα, το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου, το µεγαλύτερο µουσείο διακοσµητικών τεχνών του κόσµου, το Αυτοκρατορικό Πολεµικό Μουσείο, την γκαλερί µοντέρνας τέχνης Τέιτ (Tate Gallery), καθώς και το περίφηµο µουσείο των κέρινων οµοιωµάτων της Μαντάµ Τυσσό - το καλύτερο στο είδος του για να "γνωρίσετε από κοντά" µεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισµού. ∆ιανυκτέρευση. 
7η ημέρα Λονδίνο - Γουίνσδορ - Αθήνα
Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για την εκδροµή µας στο Γουίνσδορ, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να θαυµάσουµε το οµώνυµο κάστρο-κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας από τον καιρό του Γουλιέλµου του Κατακτητή (προαιρετική είσοδος). Θα επισκεφθούµε τα επίσηµα διαµερίσµατα, το κουκλόσπιτο της βασίλισσας και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα έχουµε χρόνο για να απολαύσουµε µια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Αναχώρηση για το αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση µας για την Αθήνα.
Περιλαμβάνονται: 
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με BRITISH AIRWAYS
  • Τέσσερις, πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Περιήγηση στην πόλη του Λονδίνου και επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο
  • Εκδρομή στο Γουίνσδορ
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική
  • Φ.Π.Α


Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 
  • Φόροι αεροδρομίου 

Σημειώσεις: 
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Το 6ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα

Δρομολόγια Πτήσεων:
Αθήνα - Λονδίνο: 08:00 - 09:55 ή 10:00 - 11:55
Λονδίνο - Αθήνα: 16:55 - 22:35 ή 20:30 - 02:10