Λονδίνο - Κάστρο Windsor 5 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Απόκριες - Απρίλιος (Α)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Λονδίνο-Βρετανικό Μουσείο-Οξφόρδη-City break

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ - BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 10.00 το πρωί και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Άφιξη στο Λονδίνο και γνωριμία με τον ξεναγό μας, τον “τοπικό φίλο” που χρειάζεσαι σε κάθε ταξίδι! Στο δρόμο για το ξενοδοχείο θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με συνοικίες της πολης που μεσολαβούν μεταξύ του αεροδρομίου και του ξενοδοχείου μας. Το Λονδίνο είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τόσο διαφορετικές αρχιτεκτονικά συνοικίες, οι οποίες είναι φωταγωγημένες θεματικά για την περίοδο των Χριστουγέννων. Αφού περάσουμε πάνω από τον ποταμό Τάμεση, διασχίσουμε την γέφυρα με την υπέροχη θέα και την πλατεία του Κοινοβουλίου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα το βράδυ ελάτε μαζί μας σε έναν περίπατο στις κεντρικότερες γειτονιές της πόλης όπως το Covent Garden, το Soho και οι εμπορικοί δρόμοι Regent. Θα περάσουμε από το Piccadilly Circus που αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες του Λονδίνου και θα καταλήξουμε στο φημισμένο Σόχο, μια περιοχή που δίνει εδώ και δεκαετίες τον παλμό της νυχτερινής διασκέδασης. Πρόκειται για ένα μέρος που προκαλεί με τα διάσημα κόκκινα φώτα του να στολίζουν την ετερόκλητη συνοικία του Λονδίνου. Μετα την πρώτη γνωριμία με την πόλη και μια κλασική βρετανική βραδιά στην καρδιά της αγγλικής πρωτεύουσας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια πανέμορφη περιήγηση στο Λονδίνο ξεκινώντας από το φημισμένο Kensington, το Knightsbridge και τα περίφημα Harrods. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το πολυσύχναστο σταυροδρόμι της Ευρωπης, το Hyde Park Corner και περνώντας από το παλάτι Buckingham, το Αββαείο του Ουέστμινστερ και την πλατεία των κοινοβουλίων, με τον περίφημο ωρολόγιο πύργο, Big Ben, θα απολαύσουμε την αριστοκρατική και επιβλητική υπόσταση της Βρετανικής πρωτεύουσας. Το London Eye, το City του Λονδίνου, οι ουρανοξύστες της ανατολικής πλευράς, με το ψηλότερο κατασκεύασμα της Δυτικής Ευρώπης, το Shard of Glass, θα μαγνητίσουν τα βλέμματα μας. Για τη συνέχεια, μια ακόμη πλευρά του μεσαιωνικού αλλά και βικτωριανού Λονδίνου, ο περίφημος Πύργος του Λονδίνου και οι γέφυρες Tower Bridge και London Bridge. Θα κλείσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πρωτεύουσα της Βρετανίας με επίσκεψη στο Βρετανικό μουσείο, τρίτο σημαντικότερο στον κόσμο, όπου εκτίθενται και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία αποτελούν το 50% περίπου του συνόλου του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα που σώζεται σήμερα. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βραδυ προτείνουμε να πιείτε μια μπύρα στην βικτωριανη παμπ Lyceum Tavern στο βρετανικό μουσείο, ή στο ατμοσφαιρικό bistrot restaurant Neptune με τα υπέροχα θαλασσινά ή να πάρετε δείπνο σε κάποιο από τα υπέροχα art deco μικρά εστιατόρια του Covent Garden οπως το Balthazar ή το Tuttons η ακόμη και το καλύτερο καφέ της πόλης το Delaney στο Aldwych. Απολαύσετε ένα κοκτέιλ στο roof garden του Me London ή ένα από τα περίφημα cocktails του Dandelyan στο Sea Containers σε μια από τις πιο φαντασμαγορικές όχθες του Τάμεση.
3η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ SOUTHBANK - WESTMINSTER - DOCKLANDS ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ GREENWICH
Μετά από το πρωινό, σήμερα, θα αναχωρήσουμε για έναν περίπατο στην ομορφότερη όχθη του Τάμεση, το Southbank. Θα ακολουθήσουμε νότια κατεύθυνση μέχρι τον Τάμεση. Θαυμάζοντας το πανόραμα που σχηματίζεται στην Millenium Bridge, μεταξύ του καθεδρικού του Αγίου Παύλου και της Tate Modern, θα βρεθούμε στη νότια όχθη. Από εκεί και με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, θα περιπλανηθούμε από τα Docklands έως το φουτουριστικό κτίριο του Δημαρχείου του Λονδίνου και την περίφημη Tower Bridge. Το γραφικό επίνειο του Λονδίνου, το St Katherine's Docks, όπου πλήθος ταχύπλοων και ιστιοφόρων σκαφών βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο, αλλά και τα χαρακτηριστικά βικτωριανά πλακόστρωτα δρομάκια, όπου κάποτε σύχναζε ο Jack ο Αντεροβγάλτης, μπορούν να είναι η πρώτη μας επίσκεψη. Στη συνέχεια, μπορούμε να κάνουμε μια στάση για γεύμα σε κάποια από τις pub της νότιας όχθης ή να συνεχίσουμε με προορισμό το London Eye και τη γέφυρα του Westminster. H πλατεία των κοινοβουλίων, το Big Ben, το Αβαείο του Westminster και το πάρκο St James, με τα πάνω από 135 είδη πουλιών και τους περίφημους μαύρους κύκνους, αποτελούν σημεία αναφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας. Μετα την ξενάγηση, μπορείτε να διαθέσετε τον χρόνο σας στην πόλη και με την καθοδήγηση του τοπικού μας συνοδού να επισκεφτείτε τα μέρη που εσείς θέλετε. Η δικη μας πρόταση είναι να κάνετε μία κρουαζιέρα στον Τάμεση και να επισκεφθείτε προαιρετικά το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussaud’s, το περίφημο ενυδρείο του Λονδίνου, ή τον πασίγνωστο τροχό της χιλιετηρίδας, το London Eye.
4η ημέρα ΟΞΦΟΡΔΗ - CHRISTCHURCH COLLEGE - STRATFORD UPON AVON (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Μη διστάσετε να πάρετε πληροφορίες από τον τοπικό σας φίλο! Εναλλακτικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε στην ολοήμερη προαιρετική εκδρομή σε κοντινές κομητείες στο Λονδίνο. Αφού διασχίσουμε την κομητεία του Μπακιγχαμσαιρ, πρώτος μας σταθμός θα είναι η Οξφόρδη, πασίγνωστη πανεπιστημιούπολη, θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής εκπαίδευσης και σκέψης. Θα επισκεφθούμε κολλέγια όπως το Balliol, που απο το 1263 έχει τη φήμη των πιο πολιτικά ενεργών φοιτητών, έως το πασίγνωστο από τις ταινίες του Harry Potter, Christchurch College. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τα χωριά των Cotswolds, το χαρακτηριστικότερο δείγμα της Αγγλικής επαρχίας, στην περιοχή των Midlands, το Enstone, το Woodstock με την έδρα του δούκα του Marlborough, το Shipston on Stour θα φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Στρατφορντ απον Ειβον, χτισμένο στις όχθες του Avon, την πόλη που γεννήθηκε ο θεατρο-φιλόσοφος Σαίξπηρ. Οι γραφικες οχθες της ποταμού τα βικτωριανα σοκάκια, τα ξυλόγλυπτα σπίτια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, η εκκλησία της Αγιας Τριαδας, όπου έχει ταφεί ο Σαιξπηρ, θα αποτελέσουν σημεία αναφορας της επισκεψης μας. Αξίζει ένας περίπατος στα μικρά στενά σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια ή μια επίσκεψη στο γενέθλιο σπίτι του Σαίξπηρ και το Βασιλικό θέατρο. Εμείς θα σας προτείνουμε να γευματίσετε σε κάποιο τοπικό εστιατόριο ή παμπ της γραφικής πόλης.
5η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ DATCHET - ΚΑΣΤΡΟ ΟΥΙΝΔΣΟΡ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΑΓΟΡΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Παίρνουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το μαγευτικό χωριό Datchet, εκεί που το 1215, υπογράφηκε η περίφημη Magna Carta. Ακολουθεί η αγαπημένη επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας, τα τελευταία 860 χρόνια, το περίφημο Windsor Castle. Θα χαθουμε στους ατελειωτους διαδρόμους του μεγαλύτερου σε χρήση κάστρου- παλατιού στον κόσμο. Οι αίθουσες με τις πορσελάνες, η αίθουσα των δείπνων του Waterloo, του ιπποτικού τάγματος Order of Garter, οι αίθουσες υποδοχής του Βασιλιά και της Βασίλισσας, ο διάδρομος του Αγίου Γεωργίου, είναι μόνο μερικά από τα σημεία που θα δούμε. Για το τέλος μας περιμένει η περίφημη σκεπαστη Βικτωριανή αγορά, μια από τις γραφικότερες της Αγγλίας, στην καρδιά του πανέμορφου χωριού στις όχθες του Τάμεση, που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική του 18ου και 19ου αιώνα, ενώ το επιβλητικό Κάστρο δεσπόζει στο χώρο. Νωρίς το απόγευμα μεταφορα στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ryanair Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10 κιλών (55x40x20cm) ανά άτομο.
  • Αν επιθυμείτε, ζητήστε μας το κόστος για επιπλέον αποσκευή 20 κιλών.
  • Διαμονή σε κεντρικα ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος τοπικός συνοδός - Επίσημος ξεναγός Λονδίνου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 175€
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες
  • Εκδρομή Οξφόρδη - Christchurch College: 80 λίρες/ άτομο
  • Κρουαζιέρα στο ανατολικό Λονδίνο: 45 λίρες οι ενήλικες και 35 παιδί έως 12 ετών