ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ-ΤΟΣΚΑΝΗ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Φλωρεντία-Μπολόνια-Τοσκάνη-Λομβαρδία

ΑΠΟ 489 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <Μακεδονία> και απευθείας πτήση για τo Mπεργκαμο.Συντομη νυχτερινη περιηγηση στην πολη της μοδας, το φημισμενο Μιλανο. Ο συνοδός μας είναι μαζι σας, για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.Μεταφορα στο ξενοδοχειο και τακτοποιηση στα δωματια.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΛΙΜΝΕΣ Β. ΙΤΑΛΙΑΣ - ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΜΙΛΑΝΟ
Αναχωρηση για την πόλη του μεταξιού, που είναι από τις ομορφότερες της Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, το Κόμο. Στην περιήγησή μας, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Παλιό Δημαρχείο, το ναό Σαν Φεντέλε, την παραδοσιακή πλατεία του ιστορικού κέντρου με τα μεσαιωνικά κτίρια, θα περπατήσουμε στον παραλίμνιο δρόμο. Συνεχίζουμε για την Ελβετία και για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική και τουριστική πόλη εδώ είναι το Λουγκάνο, κτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Σύντομη στάση. Θα δούμε το καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρέντιου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης, το Δημοτικό πάρκο με τη Βίλλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρο.Επιστροφη στο Μιλανο,όπου θα δούμε το Castello d’ Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την περίφημη Σκάλα, το χρυσό τετράγωνο της μόδας, το Δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΒΙΑ - ΓΕΝΟΒΑ - ΠΙΖΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Παβια (πασίγνωστη για το πανεπιστήμιό της) οπου θα εχουμε μια συντομη περιηγηση.Θα δουμε το γοτθικο φρουριο Καστελο Βισκοντι,τον Καθεδρικο ναο,την παλια γεφυρα.Επομενος σταθμος η Γενοβα, η επονομαζόμενη “la Superba” (η Εκπληκτική).Θα ακολουθήσει η περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπως τα μνημεία Λότζα ντέϊ Μερκάντι, Πόρτα Σοπράνα, το σπίτι του Κολόμβου, το Παλάτσο Ντουκάλε, την Πιάτσα Σαν Ματέο, τον καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντσο, την Πιάτσα Μπάνκι, την Πιάτσα Ντε Φεράρι. Στη συνεχεια η διαδρομή μας θα είναι κατά μήκος του ομορφότερου τμήματος της ανατολικής Ριβιέρας με τις κρημνώδεις ακτές με κολπίσκους και μικρές παραλίες με αναβαθμίδες για την καλλιέργεια αμπελιών με μεσαιωνικά χωριά. Διασχίζοντας ενα εντυπωσιακό σκηνικό που μεταξύ άλλων σχηματίζουν τα «πέντε χωριά» καθώς τα Απέννινα καταλήγουν σχεδόν κάθετα στην θάλασσα θα έρθουμε στην Πίζα που διαθέτει ένα σύνολο μοναδικών στο είδος τους και φημισμένα σε όλο τον κόσμο κτιρίων για μια περιήγηση όπου θα γνωρίσουμε την Piazza del Duomo με τον καθεδρικό ναό, το νεκροταφείο και το Βαπτιστήριο αλλά κυρίως τον «κεκλιμένο πύργο». Το τελος της σημερινης διαδρομης ειναι η Φλωρεντία, η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Προγευμα και ξεκιναμε την περιήγησή μας στη πόλη της Φλωρεντίας. Θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων.
5η ημέρα 5η ημέρα: ΜΠΟΛΩΝΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινο και αναχωρηση για την Μπολωνια.Θα περιηγηθουμε στο κέντρο της πόλης οπου δεσπόζουν δύο πύργοι : ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος των Asinelli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος των Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας. Μεταφορα στο αεροδρομιο για την πτηση της επιστροφης
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινο καθημερινά +Σύνολο φόρων 145ε

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.