ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

-Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Βερόνα-Σιρμιόνε-

ΑΠΟ 419 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: ΓΕΝΟΒΑ - ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ (34χλμ.) - ΜΙΛΑΝΟ (165χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Γένοβα. Άφιξη και άμεση αναχώρηση προς το καλύτερα κρυμμένο διαμάντι της Λιγουρίας. Θα περάσουμε από το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, και θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Χρόνος ελεύθερος για να φωτογραφίσουμε ένα από τα γραφικότερα μέρη της Ιταλίας. Στη συνέχεια μεταφορά στο Μιλάνο όπου θα δούμε την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία dellaScala. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟ (50χλμ.) - ΛΟΥΓΚΑΝΟ (33χλμ.) - ΜΙΛΑΝΟ (78χλμ.)
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για μια θαυμάσια ημερήσια εκδρομή. Πρώτη μας στάση το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στην νότια όχθη τις λίμνης του Κόμο και αποτελεί ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Περίπατος στην Piazza Cavour, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, καθώς και στα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλαιάς Πόλης. Πολύ κοντά βρίσκεται ο Καθεδρικός ναός, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε τέσσερις περίπου αιώνες και είναι γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει. Επίσης, θα δούμε το μνημείο του Βόλτα. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια κρουαζιέρα στη λίμνη όπου εκτός του τοπίου θα θαυμάσετε τις επαύλεις διασήμων που είναι κτισμένες στις όχθες της λίμνης. Λίγο αργότερα, μέσα από μια γραφική διαδρομή, συνεχίζουμε για τα Ελβετικά σύνορα, με προορισμό το κοσμοπολίτικο Λουγκάνο με την ομώνυμη λίμνη, την πόλη που χτυπά με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε αυτή την χαρακτηριστική πόλη, αλλά και να ανέβουμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος/ έξοδα ατομικά) στην κορυφή Σαν Σαλβατόρε, για να απολαύσουμε τα μοναδικά τοπία, που συνθέτουν οι λίμνες και τα βουνά της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Μιλάνου για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας, διανυκτέρευση.
3η ημέρα 3η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΡΜΙΟΝΕ (135χλμ.) - ΒΕΡΟΝΑ (43χλμ.) - ΜΙΛΑΝΟ (168χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Garda, όπου και θα περπατήσουμε εντός του κάστρου για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε έναν καπουτσίνο με θέα τη λίμνη. Στη συνέχεια μετάβαση στη Βερόνα και περιήγηση της πόλης των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε τις κρυφές γωνιές της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ (ΣΤΡΕΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΟΡΤΑ)
Μετά το πλούσιο πρωινό αναχώρηση προς ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Βόρειας Ιταλίας, την μαγευτική Λίμη Ντ’ Όρτα και το γραφικότατο χωριουδάκι Σαν Τζουλιάνο. Η αρχιτεκτονική του χωριού θα σας γοητεύσει , αλλά τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης με το νησάκι στο μέσο της θα σας συναρπάσει! Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Λάγκο Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη), σημαντικός τουριστικός προορισμός και στις όχθες τις βρίσκονται αρκετά τουριστικά θέρετρα. Βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Η λίμνη βρίσκεται στην Ιταλία στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λομβαρδία και στο Ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, με το νησάκι Ίζολα Μπέλα, και το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Εμείς θα επισκεφτούμε το πιο διάσημο θέρετρο της λίμνης, τη γραφικότατη Στρέσα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για βόλτα στα γραφικά σοκάκια και στα νησάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα 5η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση προς το αεροδρόμιο τη Γένοβας για την απευθείας πτήση της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη.
Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται: Ο φόρος διαμονής +145 € Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλοι καυσίμων +20 € Checkpoint

Περιλαμβάνονται

- Αεροπορικά εισιτήρια με βάση τις αναγραφόμενες πτήσεις.
- Αποσκευή 23kg & χειραποσκευή 8kg ανα άτομο(Ellinair,Aegean,Turkish,Air Malta).
 - Στις πτήσεις της Ryan air περιλαμβάνεται αποσκευή 20kg και μια μικρή προσωπική τσάντα 40*20*25cm ανά άτομο
- Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό ή ημιδιατροφή όπου αναγράφεται
. - Εκδρομές - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
- Έμπειρο αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
- Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος.
- Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων.
- Είσοδοι πόλεων (check point) όπου αναγράφεται.

- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.