Λίμνες Βορείου Ιταλίας - Βενετία 6 ημέρες, Οδικώς-Αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣Απρίλιος (Ζ)

Οδικό Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Λίμνη Ματζόρε -Κόμο-Λουγκάνο-Μιλάνο-Λιμνη Γκαρντα-Βερόνα-Ζάγκρεμπ-Λίμνες Β.Ιταλίας-Λίμνες Βορείου Ιταλίας-Βενετία-Ιταλία-Μπολόνια

ΑΠΟ 435 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ζάγκρεμπ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και άμεση αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.
 
2η ημέρα Ζάγκρεμπ – Περιήγηση πόλης - Βενετία – By night περιήγηση (390χλμ.)
Πρωινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τα πάρκα Ribnjak, Zrinjevaν τον καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ, που είναι το ψηλότερο κτίριο της Κροατίας καθώς και τη μεγάλη πλατεία στο Dolac, που λειτουργεί η Κεντρική Αγορά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βενετία. Άφιξη στο Τρογκέτο για να πάρουμε το Βαπορέτο (εισιτήρια εξ’ ιδίων) για την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ξεκινάμε τη περιήγηση μας. Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές καθώς και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση.
 
3η ημέρα Βενετία – Βερόνα - Λίμνη Γκάρντα – Σιρμιόνε - Μιλάνο
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τη Ρωμαϊκή αρένα, τη δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει το Ρωμαίο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το περίφημο μουσείο Castelvecchio το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων και μία εξαίσια συλλογή μεσαιωνικών πινάκων και πανοπλιών. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην πλατεία San Zeno οπού μοιράζεται το παραδοσιακό έδεσμα Gnocchi και συμβολίζει την ευμάρεια σε αντίθεση με την επιδημία του 1660 που έφερε πείνα. Ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στη παλιά πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια και είναι ιδανική για σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας βλέποντας το επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα  και τα τείχη. Συνεχίζουμε για το Μιλάνο.
 
4η ημέρα Μιλάνο – Λουγκάνο – Κόμο - Μιλάνο
Πρωινό και αναχώρηση για το Λουγκάνο, πάνω στην ομώνυμη λίμνη, μία πόλη μαγική που θα μας κερδίσει από την πρώτη στιγμή, η φυσική ομορφιά της λίμνης, τα γραφικά δρομάκια, οι πλατείες, αλλά και ο πολιτισμός που κατακλύζει την πόλη θα μας καταγοητεύσουν. Στην περιήγηση που ακολουθεί στην πόλη, θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο με στοιχεία Ρωμαϊκά του 13ου αιώνα και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζολι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μαγευτικό Κόμο. Η Λίμνη Κόμο αποτελούσε θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία για αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η διάσημη Villa Carlotta, η Villa D’Este και η Villa del Balbianello. Μεταξύ άλλων  θα δούμε τον καθεδρικό ναό, την παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της. Σας προτείνουμε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας, σε κάποιο από τα πολλά καφέ της κεντρικής πλατείας της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο.
 
5η ημέρα – 6η Μέρα | Μιλάνο – Περιήγηση πόλης – Εκδρομή στη μαγευτική λίμνη Ματζόρε – Μπολόνια – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Το Μιλάνο είναι το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας. Ταυτόχρονα, είναι και συνώνυμο της μόδας, αφού εδώ δημιουργούνται οι νέες τάσεις και το ντιζάιν και έχουν τη βάση τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας. Η μεγαλοπρέπεια των κτηρίων και το μέγεθος του γοτθικού Καθεδρικού Ναού, Ντουόμο, είναι επιβλητικά και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Ακριβώς στο πλάι του Ντουόμο βρίσκεται η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε II, μια εμπορική στοά διακοσμημένη με ψηφιδωτά, συμβολισμούς και μία ιδιαίτερη γυάλινη οροφή, που θα τραβήξει αμέσως την προσοχή σας. Εκεί θα συναντήσουμε μερικά από τα πιο κομψά καταστήματα και καφέ, που υπάρχουν στην πόλη. Θα περπατήσουμε όλη τη στοά και σίγουρα θα νιώσετε την αύρα και τη μεγαλοπρέπειά της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για τη λίμνη Ματζόρε, μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Έπειτα αναχώρηση για τη λουλουδιασμένη κωμόπολη Στρέζα, με το ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης, γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο νησάκι Ίζολα Μπέλα όπου βρίσκεται το παλάτι Μπορομέο περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο κήπο στολισμένο με υπέροχα σιντριβάνια, αγάλματα, τεχνητές σπηλιές και σπάνια φυτά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπολόνια. Άφιξη στην επαρχία της Εμίλια-Ρομάνα. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Το πανεπιστήμιο της είναι το παλαιότερο της Ευρώπης (επίσημα από το 1088). Είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της. Άφιξη και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν δύο πύργοι: ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος του Asineli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος του Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας και παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη στην προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Ανοιξη -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
435 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
325 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
220 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Charter πτήση με την Aegean Airlines:
02/05/24: Μπολόνια - Θεσσαλονίκη:
04:35 - 07:15
Φόροι & Επίναυλοι: 85 €
Φόροι & Επίναυλοι: 85 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά με την Aegean Airlines: Μια Αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg το άτομο.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* όπως αναγράφεται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 85€ κατά άτομο.
  • Τέλη διαμονής. Check points: 25€ κατά άτομο.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.