Λαμία Καρπενήσι

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 3 ημέρες

Καρπενήσι-Λαμία-Δελφοί-Αράχωβα

ΑΠΟ 125 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ - ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ ΛΑΜΙΑ(350 ΧΛΜ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπρίντιζι . Διανυκτέρευση εν πλω.
 
2η ημέρα ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ (200 ΧΛΜ)
Άφιξη στο λιμάνι του Μπρίντεζι . Αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Κοσέντζα , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΛΑΜΙΑ - ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 ΧΛΜ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Ρήγιο και πίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρήγιο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σικελία από το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης, και διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού θα επισκεφθούμε την Κεφαλού για να επισκεφθούμε τη Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας: το Παλέρμο, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
-Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
-Τις εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Έμπειρο αρχηγό
- Συνοδό του γραφείου μας.
-Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
-Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
-Εισόδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και όπου απαιτείται είσοδος.
-Φόρος Διαμονής στα ξενοδοχεία.