Λαμία - Καρπενήσι, 3,4 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (P)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ελλάδα-Δελφοί-Αράχωβα-Λαμία-Καρπενήσι-Τρίκαλα-Μετέωρα

ΑΠΟ 139 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΛΦΟΥΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΛΑΜΙΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, φτάνουμε στους Δελφούς, τον Ομφαλό της Γης. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, που είναι γνωστός από το 1400 π.Χ. και έχει μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς τη Λαμία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία, να δούμε, μεταξύ άλλων, το σημαντικότερο μνημείο της, το κάστρο, τον αμεσότερο μάρτυρα της ιστορίας της. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και θα γευτούμε το Αναστάσιμο δείπνο µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ | ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΥΠΑΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ - ΛΑΜΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για µία μοναδική εκδρομή στον νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο μάς οδηγεί στην πρωτεύουσα, τοΚαρπενήσι, χτισμένοστις νότιες πλαγιές τουΒελουχιούσε υψόμετρο 1000 μέτρων. Θαγνωρίσουμε τοΚαρπενήσι, μιαπόλη πνιγμένησταέλατα, τα πεύκα και τις καστανιές και στη συνέχεια θα πορευτούμε προς το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο. Εκεί, υπάρχει ένα μικρό μουσείο µε προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Υπάτη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη γραφική πλατεία του χωριού. Επόμενος σταθμός τοανδρικόμοναστήρι τουΟσίουΑγάθωνα, µε πολλάκειμήλιακαι τοΜουσείο Φυσικής Ιστορίας. ΕπιστροφήστηΛαμία.Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ | ΛΑΜΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα, στην καρδιά της Θεσσαλίας. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομούς της ή εναλλακτικά στον Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. 
4η ημέρα ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (370 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομους της, ή εναλλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην 3ήµερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στην Παύλιανη. Το Πασχαλινό γεύμα θα πραγματοποιηθεί κατά την εκδρομή μας στο Καρπενήσι. Το απόγευμα της 2ης ημέρας θα επισκεφτούμε την Υπάτη και την Μονή Αγάθωνος. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
(Προαιρετικά Εορταστικά γεύματα +60€/άτομο)
ΤΙΜΗ
139 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
99 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
55 €
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην 3ήµερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στην Παύλιανη. Το Πασχαλινό γεύμα θα πραγματοποιηθεί κατά την εκδρομή μας στο Καρπενήσι. Το απόγευμα της 2ης ημέρας θα επισκεφτούμε την Υπάτη και την Μονή Αγάθωνος. 

Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.