Ξάνθη - Πομακοχώρια

Οδικώς, 3 ημέρες

Πόρτο Λάγος-Ξάνθη-Πομακοχώρια-Δράμα

ΑΠΟ 135 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΒ∆ΗΡΑ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΞΑΝΘΗ
Αναχώρηση από το γραφείο µας στις 07:30. Αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη και έχοντας κάνει τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουµε στα Άβδηρα, µια πόλη µε ζωντανή ιστορία και πατρίδα µεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας. Θα επισκεφτούµε το αρχαιολογικό µουσείο που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2000. Η λίµνη Βιστονίδα στη συνέχεια και η λιµνοθάλασσα Πόρτο Λάγος. Ο Αγ. Νικόλαος και η Παναγία που θα προσκυνήσουµε , προστατεύουν όχι µόνο τους ναυτικούς µα και τον πλούσιο υδροβιότοπο µιας λιµνοθάλασσας που είναι πολιτεία των ερωδιών και πατρίδα 262 ειδών πουλιών, ζώνη προστατευόµενη από την συνθήκη Ramsar. Θα γευµατίσουµε εξ ίδιων όπου βολέψει το πρόγραµµα και θα καταλήξουµε κατόπιν στο ξενοδοχείο µας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευµα ελεύθεροι στη Ξάνθη. Θα περιπλανηθούµε ανάµεσα σε παλιά αρχοντικά µε σαχνίσια και αυλόπορτες µε γιασεµιά σε µια πανδαισία αρχιτεκτονικών ρυθµών. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα ΞΑΝΘΗ - Ι.Μ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ
Μετά το πρωινό θα ανηφορίσουµε για το µοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας ένα µοναστήρι που πήρε το όνοµα του από µια µικρή θαυµατουργή εικόνα του 16ου αιώνα όπου η Θεοτόκος περιστοιχίζεται από τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ & Γαβριήλ. Η διαδροµή µας συνεχίζεται κάτω από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης προς τα Ποµακοχώρια. Αρκετά αποµονωµένα έχουν διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα τους την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών τους τον ιδιαίτερο πολιτισµό των Ποµάκων κατοίκων τους. Σµίνθη, Μίκυ, Γλαύκη, για να καταλήξουµε στον Εχίνο (παλαιοτέρα Σαχιν) που ήταν το µεγαλύτερο εµπορικό κέντρο της περιοχής. Εδώ λειτουργεί και µια από τις µουσουλµανικές ιερατικές σχολές (Μεντεσές) στην οποία εκπαιδεύονται µαθητές της µειονότητας της Θράκης. Αφού περιηγηθούµε στο χωριό, θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το απόγευµα χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΞΑΝΘΗ – ΝΕΣΤΟΣ - ∆ΡΑΜΑ ( ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Η διαδροµή µας σήµερα περνάει από την Σταυρούπολη Ξάνθης µπαίνει στο Ν. ∆ράµας και κατευθύνεται στον Ανατολικότερο κόµβο του το Παρανέστι που είναι ο τελευταίος αξιόλογος ορεινός οικισµός. Συνεχίζοντας φθάνουµε στο εντυπωσιακό χωµάτινο φράγµα που έχει σχηµατίσει µια µεγάλη τεχνητή λίµνη. Είναι το φράγµα Θησαυρού ένα από τα µεγαλύτερα της Ευρώπης. Επόµενη στάση µας η ∆ράµα. Έντονες συγκινήσεις θα µας προσφέρει το Fun Park της Ονειρούπολης. Ένας κόσµος γεµάτος χρώµατα, αρώµατα και γεύσεις. Με µια δρασκελιά θα µπούµε για λίγο στο Χριστουγεννιάτικο παραµύθι. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ φτάνουµε στην πόλη µας έχοντας γνωρίσει και ζήσει για λίγο τον πολιτισµό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων µιας ιδιαίτερης και ευαίσθητης περιοχής της πατρίδος µας. 
Περιλαμβάνει:
  • Μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Διατροφή.
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει :
  • Γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα. 
  • Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής.