Κρακοβία – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη – Βελιγράδι

Οδικώς, 7 ημέρες

Βουδαπέστη-Κρακοβία-Πολωνία-Ουγγαρία-Άουσβιτς-Μπρατισλάβα-Βελιγράδι-Σερβία

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Κρακοβία – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη – Βελιγράδι
υγκέντρωση το βράδυ στις 20:00 στα γραφεία και αναχώρηση στις 21:00 για τα σύνορα των Ευζώνων
2η ημέρα Βουδαπέστη
 Διασχίζοντας τη Σερβία και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη αργά το μεσημέρι στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και για όσους επιθυμούν αναχώρηση για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο με τα τσιγγάνικα βιολιά. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα Βουδαπέστη (ξενάγηση πόλης) – Κρακοβία
Πρωινό και η μέρα ξεκινάει με την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Mατίας στη Βούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκοσμίου πόλεμου. Μετά τη ξενάγηση, γεύμα εξ’ ιδίων και αναχώρηση για την Κρακοβία. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Κρακοβία (ξενάγηση πόλης) – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην υπέροχη πόλη, την οποία με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής μπορείτε να εξερευνήσετε. Θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Αξίζει ένας περίπατος στην Kazimierz, την πιο νεανική γειτονιά, στα νοτιοανατολικά της παλιάς πόλης, η οποία φιλοξενούσε επί αιώνες την εβραϊκή κοινότητα. Έμπνευση για τα σκηνικά της ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ» η συγκεκριμένη γραφική συνοικία, αν και συνδεδεμένη με φρικιαστικές μνήμες του παρελθόντος αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ζωντανά σημεία για νυχτερινή ζωή στην πόλη με υπέροχες γκαλερί, μουσεία, καφέ και εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για την κοντινή περιοχή της Βιελίτσκα, όπου θα επισκεφθούμε τα αλατωρυχεία της, τα οποία αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Στις υπόγειες στοές βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα των στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής και προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία, η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
5η ημέρα Κρακοβία – Άουσβιτς – Μπρατισλάβα (470 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για έναν χώρο που δε χρειάζεται συστάσεις, όχι μόνο γιατί βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αλλά γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης του τρίτου Ράιχ, τον πλέον μουσειακό χώρο Άουσβιτς – Μπιρκενάου. Στο στρατόπεδο αυτό βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 1,1 εκ. άνθρωποι κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεικτα συναισθήματα σε μια ιδιαίτερα συγκλονιστική ταξιδιωτική εμπειρία. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε, στην Τσεστοχόβα, το φημισμένο μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι της μονής. Έπειτα, αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη περιήγηση στην πόλη με τη συνοδεία του αρχηγού.
6η ημέρα Μπρατισλάβα – Βελιγράδι (570 χλμ.)
Πρωινό και η μέρα ξεκινάει με ξενάγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, η οποία λέγεται επίσης και “Κόρη του Δούναβη”. Είναι μια πόλη που η ιστορία της είναι επηρεασμένη από διαφορετικά έθνη και θρησκείες – Αυστριακούς, Γερμανούς, Ούγγρους, Εβραίους, Σέρβους και Σλοβάκους – παλιά πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ουγγαρίας και τμήμα των περιοχών της μοναρχίας των Αψβούργων. Στην παλιά πόλη μπορείτε να δείτε μεταξύ άλλων το μεσαιωνικό Δημαρχείο της παλιάς πόλης, την κεντρική πλατεία, τον καθεδρικό γοτθικό ναό του Αγίου Μαρτίνου, στον οποίο μεταξύ 13ου και 16ου αιώνα γίνονταν η στέψη των Ούγγρων βασιλέων και να αγοράσετε χειροποίητα σουβενίρ. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη (630 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεμπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το «σπίτι των λουλουδιών» ,το μαυσωλείο του Τίτο. Θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά κτίρια στον κόσμο γενικότερα. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 
Danubius Flamengo 4*
(Βουδαπέστη)
Ibis Krakow Centrum 3*
(Κρακοβία)
Hotel SET 4*
(Μπρατισλάβα)
Life Design 4*
(Βελιγράδι)
Or Similar

Περιλαμβάνονται στην τιμή:
 
  • Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Επιλεγμένη διατροφή
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων 15 €
  • Check Points 20 €