Κέρκυρα 4 ημέρες οδικώς (H)

Οδικώς, 4 ημέρες

Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Αχίλλειο-Μον ρεπό -Παλαιοκαστρίτσα-Κανόνι-Ποντικονήσι-Μονή Βλαχερνών-Γιάννενα

ΑΠΟ 239 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Παρασκευή Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα (320 χλμ.) - Κέρκυρα
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Ηγουμενίτσα και απόπλους για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και πρώτη γνωριμία με την «πρωτεύουσα του Πάσχα». Εκεί θα συναντήσουμε τις πρώτες ακολουθίες των Επιταφίων της πόλης, με συνοδεία φιλαρμονικών, που ξεκινούν από νωρίς το μεσημέρι. Στη συνέχεια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία Σπιανάδα, τον Επιτάφιο της Μητρόπολης, τον μεγαλύτερο της πόλης, ο οποίος συνοδεύεται από μπάντες και χορωδίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο Κέρκυρα (πρώτη Ανάσταση) - Αχίλλειο - Μον Ρεπό - Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και παρακολούθηση της «Πρώτης Ανάστασης» στην Πλατεία Σπιανάδα, όπου θα δούμε τη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και θα παρακολουθήσουμε το γνωστό έθιμο του νησιού, με τη ρίψη των Μπότηδων από τα μπαλκόνια. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Αχίλλειο, το μεγαλόπρεπο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Σίσσυ, αφιερωμένο στον αγαπημένο της ήρωα Αχιλλέα. Εκεί θα περιηγηθούμε και θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς κήπους με την καταπληκτική θέα (Το Αχίλλειο τελεί υπό ανακαίνιση και δεν έχει οριστεί ο χρόνος επανέναρξης της λειτουργίας του). Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επισκεφτούμε το Αχίλλειο, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα θερινά βασιλικά ανάκτορα Μον Ρεπό. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με την πόλη της Κέρκυρας, όπου μεταξύ άλλων θα περπατήσουμε στα γραφικά καντούνια της πόλης και θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και φαγητό εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της πιο γνωστής Ανάστασης στην Ελλάδα, στην πλατεία Σπιανάδα. Στη συνέχεια, μας περιμένει στο ξενοδοχείο μας το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα Παλαιοκαστρίτσα - Μονή Παναγίας - & Το απόγευμα Κανόνι - Ποντικονήσι - Μονή Βλαχερνών
Πρωινό και αναχώρηση για την Παλαιοκαστρίτσα, τη φημισμένη για την ομορφιά της περιοχή, όπου θα δούμε το μοναστήρι της Παναγίας (13ου αιώνα), χτισμένο σε έναν απότομο βράχο. Στη συνέχεια, μετά από μια μαγευτική διαδρομή, μέσα από την κατάφυτη βόρεια Κέρκυρα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου μας περιμένει το Πασχαλινό γεύμα. Ξεκούραση και το απόγευμα επίσκεψη στο Κανόνι, μια ειδυλλιακή τοποθεσία κοντά στην πόλη, που προσφέρει μαγευτική θέα προς το γραφικό νησάκι της Μονής των Βλαχερνών, το οποίο συνδέεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα γης και το Ποντικονήσι. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Γιάννενα (80 χλμ.) - Επιστροφή στην πόλη μας (260 χλμ.)
Μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία για μία τελευταία βόλτα στην όμορφη πόλη της Κέρκυρας, για να πραγματοποιήσουμε τις τελευταίες αναμνηστικές μας αγορές. Στη συνέχεια, θα αποχαιρετήσουμε το νησί των Φαιάκων από το λιμάνι της Κέρκυρας. Μετά την άφιξή μας στην Ηγουμενίτσα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα πανέμορφα Γιάννενα. Ελεύθερος χρόνος στη γραφική πόλη για να απολαύσουμε τη βόλτα ή τον καφέ μας με φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.
 
Σημείωση:
  • Το Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο Golden Alexandros συνοδεύεται από ζωντανή μουσική
  • Τα προαιρετικά εορταστικά γεύματα για το ξενοδοχείο Hellinis παρέχονται στο ξενοδοχείο Golden Alexandros
Περιλαμβάνονται
  • Οι μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με την αντίστοιχη διατροφή
  • Οι περιηγήσεις και οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται
x Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
x Τα δύο εορταστικά γεύματα (Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα) για το ξενοδοχείο Hellinis
x Φόρος