Καππαδοκία

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Καππαδοκία-Καππαδοκία

ΑΠΟ 545 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσ/νίκη – Κων/πολη - Νεάπολη (Nevsehir) –Άβανος
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <<Μακεδονία>> της Θες/νίκης στις 07:40 και πτήση (με της Τουρκικές Αερογραμμές) για την περίφημη πόλη της Νεάπολης μέσω Κων/πολης. Άφιξη στις 13:45 και πρώτη γνωριμία με τη γραφική πόλη Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Δείπνο, διανυκτέρευση
2η ημέρα Άβανος- Κόραμα (GOREME) – Ζελβη – Ουτσχισαρ (ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΣΤΡΟ) – Αραβισσός (Gulsehir)
Πρωινό και ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση μας θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσιν πασίγνωστo για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πόλη, κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην γραφική Αραβισσό όπου και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Νεάπολη (Nevsehir) - Μαλακοπή - Καρβάλη -Άβανος
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Νεάπολης με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια ανεπανάληπτη κατασκευή που συγκλονίζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο (που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Στη συνέχεια παρακολούθηση του χορού των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα Άβανος –Σινασος -Άβανος
Πρωινό. Αναχώρηση για την Σινασό όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία των Αγ. Κων/νου και Ελένης και στον Άγιο Νικόλαο. Μια μοναδική περιοχή που ‘κουβαλάει’ μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε και θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα Άβανος - Καισάρεια - Άβανος
Πρωινό και αναχωρούμε για την Καισάρεια και το κέντρο της πόλης. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Βυζαντινό Κάστρο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη πόλη του Προκοπίου. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά (Asmali Konak) και στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Ο παραπάνω οικισμός ανήκει στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
6η ημέρα Άβανος - Καισάρεια - Κων/πολη - Θεσ/νίκη
Πρωινό και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της Θεσ/νίκης διαμέσου της Κων/πολης. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για την Kαππαδοκία (αεροδρόμια Νεάπολης και Καισάρειας ).
  • Μια αποσκευή 20 kg και μια χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 * στη περιοχή Άβανος .
  • 5 πρωινά στη μορφή πλουσιοπάροχου ανοιχτού μπουφέ.
  • 5 Εκδρομές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα / δείπνα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια.