Καππαδοκία, 9 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Αγίου Πνεύματος (A)

Οδικώς, 9 ημέρες

Καππαδοκία-Τουρκία-Κρουαζιέρα στο Βόσπορο-Αρχαία Έφεσος-Σμύρνη-Παμούκαλε-Κωνσταντινούπολη-Εσκισεχίρ-Σινασσός-Προκόπι-Προύσα-από Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ 575 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΟΡΑ
Συγκέντρωση στις 20:30 και αναχώρηση στις 21:00 από τα γραφεία, οδός Βενιζέλου στο κέντρο της Πόλης πρώτη στάση για μισή ώρα περίπου στη Μουσθένη, και στη συνέχεια φθάνουμε στα σύνορα, όπου θα κάνουμε μία στάση στο καταστήματα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE πριν μπούμε στην Τουρκία
2η ημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ
Άφιξη στη Κωνσταντινούπολη, μετά από τη στάση για πρωινό στη Ραιδεστό. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, πάντα σε περίπτωση που δεν θα έρθει στην Καππαδοκία ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Εμινονού οπου θα επιβιβαστούμε σε ναυλωμένο καράβι για να χαλαρώσουμε πίνοντας τον καφέ μας και να απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στο χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο. (Προαιρετική συμετοχή) Στη συνέχεια θα εχουμε ελευθερο χρόνο στην Αιγυπτιακή αγορά. Επιβίβαση στο λεωφορείο για να παμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.
3η ημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΜΥΡΑ ΛΙΜΝΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Καππαδοκία. Περνώντας περιφερειακά απο Εσκί Σεχιρ θα σταματήσουμε στην Αλμυρά Λίμνη μία απο τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στον κόσμο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας PERISSIA 5* και δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ – ΚΟΡΑΜΑ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΑΝΑΚΟΥ
Πρωινό ξύπνημα για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την ανατολή του Ηλίου, πετώντας με αερόστατο πάνω από την Καππαδοκία. Εναλλακτικά όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα Jeep safari ακολουθώντας τη διαδρομή των αερόστατων. Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Ανοιχτό Μουσείο του Κοράματος που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την αριστοκρατική Σινασό, παλιό Ελληνικό χωριό όπου θα θαυμάσουμε τα ελληνικά αρχοντικά πλουσίων εμπόρων της εποχής όπως και την εκκλησία των Κωνσταντίνου και Ελένης. Το Απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ανακού, όπου θα κάνει εσπερινό στην Εκκλησία Τα ‘’Εισόδια Της Θεοτόκου’’ ο Οικουμενικό Πατριάρχης αμέσως μετά φεύγουμε για το Προκόπη (URGUP) της Καππαδοκίας. Το όνομα του πήρε από μία παλιά εκκλησία του Αγίου Προκοπίου. Εκεί θα επισκεφτούμε τον στάβλο όπου ζούσε ο Άγιος Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Το σκήνωμα του μετέφεραν οι πρόσφυγες το 1924 με την ανταλλαγή στο Νέο Προκόπη της Ευβοίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΑΞΟΣ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής που η δημιουργία της χρονολογείται πριν από χιλιάδες χρόνια. Ακολουθεί η Θεία Λειτουργεία στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Ακολουθεί επίσκεψη στα χωριά των Ελλήνων Καππαδοκών ξεκινώντας από την Αξό εκεί θα επισκευθούμε την εκκλησία της Αγιας Μακρινας αδερφή του Αγιου Βασιλείου, το Σχολείο και το Χάνι. Αμέσως μετα επισκεψη στην Προτευουσα της Καππαδοκίας την Καισάρεια Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 
6η ημέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Πρωινό και αναχώρηση για το Παμούκαλε, που σημαίνει κυριολεκτικά κάστρο από Βαμβάκι. Εκεί βρίσκεται και η Αρχαία Ιεράπολη, ένα αξιοθέατο που συνδυάζει το μοναδικό φυσικό τοπίο με μια εντυπωσιακή αρχαία πόλη για τον λόγο αυτό προστατεύεται από την UNESKO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Adempira 5*.
7η ημέρα ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΣΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και επίσκεψη με τον ξεναγό μας, στις αρχαιότητές της Ιεράπολης , αλλά και στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές, αποτελεί ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. και αναχώρηση για την όμορφη Προύσα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την αρχαία Έφεσο, έναν αρχαιολογικό θησαυρό και μια καλοδιατηρημένη και ζωντανή πόλη μέχρι και σήμερα. Στην ξενάγησή μας, θα θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο, το Ωδείο, το Πρυτανείο, την επιβλητική βιβλιοθήκη του Κέλσου, μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του αρχαίου κόσμου, που έρχεται στην τρίτη θέση μετά τις βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας και της Περγάμου και την περίφημη οδό των Κουρητών με την κρήνη και τον ναό του Αδριανού. Μία πόλη -μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO- που αποτελεί ένα προορισμό για τούς λάτρεις του πολιτισμού και της αρχαιολογίας. Μετά το τέλος της ξενάγησης αναχώρηση για τη Σμύρνη. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, θα δούμε μεταξύ άλλων το παλιό ρολόι και την περίφημη προκυμαία. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Ontur Izmir 4*, δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση. 
8η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και στη περιοχή Κορδελιό που σήμερα είναι η πλέον κοσμοπολίτικη περιοχή της Σμύρνης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Προύσα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Kervan seray 4* και χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε την περίφημη αγορά KOZA HAN με τα φημισμένα μεταξωτά και βαμβακερά είδη και το Ουλου τζαμι με τους 20 τρούλους. Δείπνο και διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΠΡΟΥΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη πόλη μας αργά το βράδυ
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
  • Πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση του προγράμματος της εκδρομής Διαμονή στα αναγραφόμενα ξενοδοχεία
  • Πρωινό στην Κων/πολη και ημιδιατροφή στις υπόλοιπες μέρες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Αρχηγό – συνοδό
  • ​Επίσημο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη Τουρκία
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Κρουαζιέρες, διασκεδάσεις και αερόστατα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόροι διαμονής ξενοδοχείων