Καππαδοκία, 7 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Οδικώς, 7 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Τουρκία-Καππαδοκία-Άγκυρα-Προκόπι-Προύσα-Κωνσταντινούπολη-Σινασσός-Μαλακοπή

ΑΠΟ 489 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί και αναχώρηση για ένα ονειρεμένο ταξίδι στη γη των προγόνων μας. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, φθάνοντας το απόγευμα στη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, τη μοναδική πόλη χτισμένη πάνω σε δύο ηπείρους, σε Ευρώπη και σε Ασία. Φθάνοντας, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην Ιστικλάλ τσαντεσί, το γνωστό και φημισμένο πεζόδρομο, της άλλοτε περιοχής του Πέραν. Διανυκτερεύουμε.
2η ημέρα ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ
Μετά το πρωινό μας, σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στο μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει ή χωρίζει την ευρωπαϊκή από την ασιατική Κωνσταντινούπολη. Και στις δύο ακτές του, πνιγμένα μέσα στο πράσινο τα όμορφα < γιαλιά >, σπίτια χτισμένα πάνω στην παραλία, ενώ εντυπωσιακές και οι δύο κρεμαστές γέφυρες, κάτω από τις οποίες περνάμε. Επιστρέφοντας, θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη πρώτη γνωριμία με την πόλη, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Τουρκίας την Άγκυρα, την πόλη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νεότερο τουρκικό κράτος, αφού αυτήν επέλεξε ο Κεμάλ Ατατούρκ για πρωτεύουσα του. Οι ευρωπαϊκές επιρροές, σε συνδυασμό με αυτές της Μέσης Ανατολής, έχουν χρωματίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τις τέχνες και τη νυχτερινή ζωή όλης της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
3η ημέρα ΑΓΚΥΡΑ - ΑΛΜΥΡΑ ΛΙΜΝΗ (TUZ GÖLÜ) - ΚΑΡΒΑΛΗ (GÜZELYURT) - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ (İHLARA VADISI)
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την βόλτα μας στην πόλη της Άγκυρας, όπου θα δούμε το κέντρο της και οδεύουμε στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, όπου θα θαυμάσουμε τα εκθέματα που υπάρχουν εκεί. Στη συνέχεια διασχίζοντας το νομό της Άγκυρας και το οροπέδιο της Ανατολίας φτάνουμε στην Αλμυρά Λίμνη (Tuz Gölü). Σε υψόμετρο 905 μέτρων και έκταση 1.665 χλμ² είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στη Τουρκία και μια από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στο κόσμο. Στάση για φωτογραφίες και καφέ στις όχθες της λίμνης, όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η λίμνη ξεραίνεται και αφήνει πίσω ένα στρώμα αλατιού πάχους μέχρι 30 εκατοστά. Αναχώρηση για την Καππαδοκία περνώντας από την θρυλική πόλη του βασιλιά της Καππαδοκίας, Αρχέλαου, το Άκσαράι (Aksaray). Κατά τους βυζαντινούς χρόνους το σημερινό Άκσαράι έφερε το όνομα Κολώνεια Αρχελαίδα και αποτελούσε διοικητικό κέντρο της περιοχής. Στη διαδρομής μας προς την επόμενη πόλη Νεάπολη (Nevşehir) θα συναντήσουμε τα περίφημα Καραβάνσαράι. Κάθε σαράντα χιλιόμετρα υπήρχαν καταλύματα για εμπόρους και περιηγητές που ταξίδευαν στην Ανατολή και στάβλιζαν τα άλογα είτε τις καμήλες τους και πρόσφεραν φύλαξη στα εμπορεύματα τους. Επόμενή στάση Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια, και στην εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Θα καταλήξουμε στην κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλάρα με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ (Melendiz Çayı), όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις βραχώδεις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ (GÖREME) – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (KAYSERI)
Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκιόρεμε-Göreme. Κοντά στη μικρή πόλη υπάρχει το υπαίθριο μουσείο, όπου εκκλησίες και μοναστήρια βρίσκονται μέσα στο βράχο. Η τοποθεσία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα τοπίο πλούσιο σε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας άξιο θαυμασμού. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές - υπόσκαφες εκκλησίες, που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, καθώς και την εκκλησία του Μήλου, με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Έπειτα θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας προς την βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας, τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων, που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα, με φόντο τον Αργαίο (Erciyes Dağı), δημιουργό των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. 25 χιλιόμετρα νότια της Καισαρείας, είναι ένα μεγάλο ηφαίστειο και το ψηλότερο βουνό της Μικράς Ασίας, με ύψος του φθάνει τα 3.916 μέτρα. Εντύπωση προκαλεί το άρτιο οδικό δίκτυο, η γενική καθαριότητα, οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και η κεντρική πλατεία της Καισάρειας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ - ΣΙΝΑΣΣΟΣ (SINASOS) – ΜΑΛΑΚΟΠΗ (DERINKUYU) – SAFARI 4X4
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, θα περπατήσουμε και θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο, όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων Ελλήνων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης, θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την Μαλακοπή με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και επίσκεψη στην πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για όσους επιθυμούν προαιρετικό safari με τα jeep σε μια υπέροχη διαδρομή της Καππαδοκίας.
6η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ - ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Προύσα. Περνώντας από την Αλμυρά Λίμνη, διασχίζουμε τα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας και μέσω της πρωτεύουσα της, το Γόρδιον, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε το θρυλικό «γόρδιο δεσμό», συνεχίζουμε για το Δορύλαιον, σημερινό Eskişehir, σημαντική πόλη-φρούριο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και πασίγνωστη για τα κοιτάσματα του «σηπιόλιθου». Άφιξη στην Προύσα, στη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό (2.962.828). Η πόλη είναι γνωστή για τα χιονοδρομικά κέντρα του όρους Uludağ ( Όλυμπος), τα μαυσωλεία των Οθωμανών Σουλτάνων, και την εύφορη πεδιάδα που την περιβάλλει. Η πόλη κατέχει σημαντική θέση στην γαστρονομία της Τουρκίας, όχι μόνον για τις σπεσιαλιτέ της, το İskend- er Kebap, που πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του Ισκεντέρ Ισκεντέρογλου, αλλά και για την ζαχαροπλαστική της. Ξεχωριστή θέση έχουν τα "μαρόν-γκλασέ", δηλ. ζαχαρωμένα κάστανα (Kestane Şekeri). Η πόλη είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της και η πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων στο δυτικό τμήμα του περίφημου «δρόμου του μεταξιού», μας αφήνει γοητευμένους. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΠΡΟΥΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την καταπράσινη Προύσα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, όπου μέσω της Κρεμαστής Γέφυρας του Τσανάκαλε φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Διερχόμαστε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό + 5 Δείπνα
ΤΙΜΗ
489 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
339 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
270 €
Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας 
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο 
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο - Λάρισα - Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή