Καππαδοκία

Οδικώς, 7 ημέρες

Κωνσταντινούπολη-Καππαδοκία--Προκόπι

ΑΠΟ 425 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Κρουαζιέρα Βοσπόρου
Συγκέντρωση και αναχώρησημε ενδιάμεση στάση φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων ή αστυνομικών ταυτοτήτων, περνάμε στα αφορολόγητα είδη (FREE SHOP). Από εκεί, περνώντας από τα τουρκικά σύνορα και μέσω Ραιδεστού κατευθυνόμαστε προς την Κωνσταντινούπολη. Φτάνοντας, (προαιρετικά) συμμετέχουμε στην κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου και από εκεί πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το ίδιο βράδυ, ελεύθεροι στην πλατεία Taksim και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Προκόπι
Πρωινό και αναχώρηση για Προκόπι στις 07:30 . Θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα
του Βοσπόρου και κατευθυνόμαστε προς την Άγκυρα, και συνεχίζουμε, μέσω Αλμυρής Λίμνης (όπου θα σταθμεύσουμε για καφέ και φαγητό ) και αργά το βράδυ φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας,  όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.
3η ημέρα Προκόπι - Κόραμα - Ορταχισάρ – Ιχλάρα- Γκέλβερι-Υπόγεια Πολιτεία Μαλακοπής – Εσπερινός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Συνεχίζουμε για τη Καρβάλη ( Γκιουζελιούρτ ) που σημαίνει  ‘όμορφη πατρίδα ‘ . Η παλιά πόλη είναι διατηρητέα με πολλά φαράγγια με εκκλησίες και μοναστήρια .Θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που χτίστηκε το 385από  τον Αυτ. Θεοδόσιο  και τώρα λειτουργεί σαν τζαμί .Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα της  Ιχλάρα μια από τις πιο θεαματικές περιοχές της Καππαδοκίας . Συνεχίζουμε για τη περιοχή των λαξευμένων εκκλησιών μέσα στις  πέτρες , που ονομάζεται Ανοιχτό Μουσείο της Καππαδοκίας . Βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού του Γκιόρεμε .Οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν την ευρύτερη αυτή περιοχή Γη των Τρωγλοδυτών , αφού άφησαν στο πέρασμα τους περίπου 300 εκκλησίες  . Τέλος θα επισκεφτούμε την υπόγεια πολιτεία Μαλακοπής . Έως σήμερα ανακαλύφθηκαν 11 επίπεδα εκ των οποίων μόνο στα οκτώ πρώτα είναι δυνατή η επίσκεψη, κάτι που ξεκίνησε το 1969. Στα υπόλοιπα γίνονται ακόμα μελέτες και ανασκαφές, από τους αρχαιολόγους. Αρχικά κτίστηκε από τους Φρύγες, μεταξύ 8ου και 7ου αιώνα π.Χ. σύμφωνα με το τουρκικό τμήμα πολιτισμού και μετά διευρύνθηκε κατά τη βυζαντινή εποχή. Πιθανόν όμως αυτό να έγινε και από τους Χιττίτες ακόμα παλαιότερα όπως το 1.400 π.Χ. Η αρχαιότερη γνωστή πηγή είναι ο Ξενοφών ο οποίος αναφέρει στο έργο του ‘Ανάβασις’ ότι οι τρωγλοδύτες κάτοικοι της Ανατολίας έσκαβαν υπόγεια τα σπίτια τους με την άνεση να χωρούν ολόκληρη οικογένεια, με οικόσιτα ζώα και αποθήκες τροφίμων. Επιστρέφουμε για την παρακολούθηση του Εσπερινού που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάχης Βαρθολομαίος  . Το απόγευμα ελεύθεροι στην αγορά . Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Προκόπι – Συνασσός – Νεάπολη Άβανος ( θεία λειτουργία ) - Ιντζέσου - Ανδρονίκη
Πρωινό και αναχώρηση για το νότιο τμήμα της Καππαδοκίας . Θα ξεκινήσουμε από την Συννασό που ήταν η παλαιότερη ανθηρή ελληνική κοινότητα και πνευματικό κέντρο της Καππαδοκίας γνωστή ως {Αθήνα της ανατολής} λόγω της καθαρότητας και της ομορφιάς της Ελληνικής γλώσσας που μιλούσαν οι κάτοικοι .Αρχοντικά σπίτια και ο μεγαλοπρεπής ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .Θα συνεχίσουμε για την Άβανο για να παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος . Μετά το τέλος της λειτουργίας θα επισκεφτούμε τη κωμόπολη Ανδρονίκη ( ENDURLUK ) στους Πρόποδες του Αργαίου όρους.  Το όνομα έλαβε από τον μάρτυρα Ανδρόνικο , που καταγόταν από την Έφεσσο της Ιωνίας και μαρτύρησε κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού το 304 μ.χ. . Η τρικλιτη εκκλησία του χωριού ήταν αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα . Το καμπαναριό είναι κομψοτέχνημα . Τέλος επίσκεψη στην Ιντζεσου και επιστροφή για το δείπνο μας στο Προκόπι .
5η ημέρα Προκόπι, Λίμνα ,Αξος ,Τροχός, Γκιουμούς Χανέ (Μονή των παλαιών Ασημιών)-Νίγδη ,Ικόνιο, Παμού Καλέ.
Πρωινό και αναχώρηση για τα προσφυγικά χωριά Λίμνα, Αξός , Τροχός . Στην συνέχεια αναχώρηση για τοΜοναστήρι ‘’ των παλαιών ασημιών ‘’ η επονομαζόμενη και Μονή της Παναγίτσας . Πρόκειται περί ενός μεγάλου λαξεμένου μοναστικού συγκροτήματος του 11ου αιώνα στο χωριό Γκιουμουσλέρ , λίγο έξω από τη πόλη της Νίγδης . Σήμερα σώζονται σε άριστη κατάσταση αρκετές από τις αγιογραφίες του ισόγειου χώρου και αρκετές του επάνω ορόφου . Συνεχίζουμε για τη Νίγδη. Το κάστρο της βρίσκεται στ κέντρο της πόλης πάνω σε ύψωμα . Από εκεί βλέπεις όλη τη πόλη πανοραμικά και διακρίνεις το Ελληνικό χωριό Καγιάμπαση . Στο λόφο Δερούνη , υπήρχε η φημισμένη εκκλησία τα ‘’Εισόδια της Θεοτόκου’’ το τέμπλο της οποίας ήταν ξύλινο και πολύ όμορφα δουλεμένο . Συνεχίζουμε για το Ικόνιο, μια πόλη με 1.000.000 κατοίκους και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τον Τεκέ Μεβλάνα, το τζαμί του Ουλού Καμί, με τον εντυπωσιακό άμβωνα, τον τάφο του μυστικιστή Rumi, ιδρυτή του τάγματος των δερβίσηδων . Το βράδυ άφιξη στην Ιεράπολη (Παμούκαλε). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , διανυκτέρευση
6η ημέρα Ιεράπολη ( Παμούκαλε ) - Προύσα
Πρωινό  στην πόλη του βαμβακιού με τις θερμές πηγές με λουτήρες από τα Ρωμαϊκά χρόνια Το τοπίο στο Παμούκαλε είναι ονειρεμένο. Παντού νερά, θερμά, μεταλλικά, μικρές λίμνες, σκαλιά που τρέχουν νερά από την κορυφή του λόφου στην απότομη πλαγιά, μικρές ολόλευκες πισίνες με νερά με γαλάζιο χρώμα. Το θαύμα αυτό έχει καταγραφεί από την UNESCO, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.  Θα επισκεφτούμε τα ερείπια της αρχαίας Ιεράπολης .  Επίσης Θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Διοκλητιανού. Επίσκεψη στο θέατρο , τους τάφους, τα λουτρά και το Ναό του Απόλλωνα . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Προύσα . Ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό και άφιξη το βράδυ στη Προύσα.
Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας .
7η ημέρα ΠΡΟΥΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και μετάβαση στη Κωνσταντινούπολη εάν είναι δυνατόν χρονικά  για τα τελευταία ψώνια και αναμνηστικά . Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό επιστροφή στη πόλη μας αργά το βράδυ
Περιλαμβάνονται
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*-5*
  • Ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. 
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.