Καλαματιανό & Μεσσηνιακό Καρναβάλι στη Γη της Ελιάς, 4,5 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Απόκριες

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Καλαματιανό & Μεσσηνιακό Καρναβάλι-Γύθειο-Σπήλαια Διρού-Αερόπολη-Μάνη-Κορώνη-Φοινικούντα-Μεθώνη-Πύλος-Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς-Καστροπολιτεία Μυστράς-Σπάρτη-Ελλάδα-από Θεσσαλονίκη-Γη της Ελιάς-Μεσσηνία-Λακωνία-Καστροπολιτείες Λακωνίας-Επιβλητικές Καστροπολιτείες- Καλαμάτα-Αρχαία Ολυμπία

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση . Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση , φαγητό και καφέ άφιξη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Καλαμάτα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια (εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέψει) θα έχουμε πεζή επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο, την βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων του 10ου αιώνα σύμβολο της πόλης, το Φράγκικο κάστρο με πανοραμική θέα της πόλης, τον επιβλητικό μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του 1873, τη Μονή Καλογραιών όπου υφαίνεται το Καλαματιανό μαντήλι . 
2η ημέρα Καλαμάτα – Σπάρτη – Καστροπολιτεία Μυστράς – Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς
Πρωινό και αναχώρηση για την Σπάρτη όπου θα έχουμε μία σύντομη πανοραμική περιήγηση και συνεχίζουμε για την Καστροπολιτεία του Μυστρά με τις εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες (στην πλειοψηφία τους), αλλά και παλάτια, σπίτια, γεφυράκια και το κάστρο να αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως, πλούτισε από το εμπόριο με Ανατολή και Δύση και έστεψε βασιλιά τον τελευταίο αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Έπειτα αναχώρηση για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Δεν θα παραλείψουμε να ανεβούμε στην Άνω Πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο και προαιρετική διασκέδαση
3η ημέρα Καλαμάτα – Γύθειο – Σπήλαια Διρού – Αεροπολη – Μάνη
Πρωινό και αναχώρηση για το Γύθειο. Άφιξη και θα περιηγηθούμε στο γραφικό παραθαλάσσιο Γύθειο με τα πανέμορφα νεοκλασικά και το νησιωτικό χρώμα. Αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης, στο μυχό του Λακωνικού κόλπου με σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού "Ακούμαρο". Ακόμα θα δούμε τον επιβλητικό φάρο, τον πύργο Τζαννετάκη και το κατάφυτο νησάκι Κρανάη (εδώ κατέφυγαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, σύμφωνα με τη μυθολογία, πριν αναχωρήσουν για την Τροία). Έπειτα αναχώρηση για τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κατακλύζουν το εσωτερικό του . Ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλιακή διαδρομή ανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου, φτάνουμε στην Αρεόπολη. Διατηρητέος οικισμός με την «ιδιαίτερη γοητεία» του μανιάτικου τοπίου, με μια μοναδική αρχιτεκτονική, με σπιτάκια που μοιάζουν με μικρά φρούρια. Στην πόλη που πήρε το όνομά της από τον θεό του πολέμου (Άρεως πόλη) ή, σύμφωνα με άλλες πηγές, στους δυνατούς αέρηδες που πλήττουν την περιοχή. Τέλος καταλήγουμε στην θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 
4η ημέρα Καλαμάτα - Κορώνη - Φοινικούντα - Μεθώνη – Πύλο
Πρωινό και αναχώρηση για την αρχοντική Κορώνη με το μεγαλοπρεπές Βενετσιάνικο κάστρο σε δεσπόζουσα θέση με πανοραμική θέα και προσκύνημα στην παρακείμενη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Ελεήστριας. Μέσω της γραφικής Φοινικούντας φθάνουμε στην Μεθώνη για ξεκούραση και καφέ. Αν το επιτρέπει ο χρόνος θα επισκεφθούμε το Κάστρο που δεσπόζει σε λόφο πάνω από τη παραλία. Καταλήγουμε στη γραφική Πύλο, αμφιθεατρικά χτισμένη στο μέτωπο του λιμανιού με το νησάκι Σφακτηρία απέναντί της. Περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο της σε λόφο πάνω από τη θάλασσα, με πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Καλαμάτα.
5η ημέρα Καλαμάτα – Αρχαία Ολυμπία – Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας (εισιτήρια εξ ιδίων) που είναι αφιερωμένη στον θεό Δία. Υπήρξε το πιο δοξασμένο Ιερό της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν ο τόπος διεξαγωγής ων Ολυμπιακών αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής γιορτής των Ελλήνων της Αρχαιότητας. Στην αρχαία Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού Δία έργο του Φειδία, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας περιλαμβάνει έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για τη πόλη μας . 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Ανοιξη -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
219 €
199 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
99 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
79 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν :
• Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
• Πρωινό Καθημερινά
• Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
• Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια tour operator

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Φιλοδωρήματα

Παρατηρήσεις:
• Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 4η ημέρα του προγράμματος
• Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά

Θέλετε να κλείσετε νωρίς την εκδρομή σας για να κερδίσετε τις τιμές Early booking ,αλλά αγχώνεστε μη σαν συμβεί κάτι μέχρι τη μέρα της αναχώρησης ? Θέλετε να έχετε επιπλέον καλύψεις και στο ταξίδι σας ? 

Σας έχουμε τη λύση με 25€ ,μπορείτε να κάνετε επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλιση και να διασφαλίσετε μεταξύ άλλων:

Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!! Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας (προαιρετικά): 

Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
 • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
 • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
 • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
 • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
 • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
 • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
 • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
 • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
 • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
 • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
 • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
 • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
 • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.