Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Κρουαζιέρα Νείλου 9 ημέρες αεροπορικώς από Αθήνα ‣ Πάσχα (J)

Αεροπορικώς, 9 ημέρες

Αίγυπτος-Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Κρουαζιέρα Νείλου

ΑΠΟ 1290 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα – Κάιρο (02/05)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου το Κάιρο. Η γη των Φαραώ και του Νείλου αναμφίβολα κατατάσσεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη και το Κάιρο έχει πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους. Άφιξη και μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Κάιρο.
 
2η ημέρα Κάιρο, Πυραμίδες, Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, (03/05)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, το πολύβουο Κάιρο. Θα μεταβούμε στην περιοχή της Γκίζας όπου απλώνεται ένας κόσμος  γοητευτικός, μυστηριώδης, συναρπαστικός, που κατόρθωσε να περάσει στην αιωνιότητα. Πρώτος μας σταθμός Οι Πυραμίδες της Γκίζας, το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, και επίσης το μόνο που υφίσταται μέχρι σήμερα. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου καθώς και την αινιγματική Σφίγγα με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο. Θα δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής του πάπυρου αλλά και των αρωμάτων της αρχαίας Αιγύπτου. Στο μουσείο Αιγυπτιακών αρχαιοτήτων θα δούμε μούμιες αλλά και αμύθητης αξίας ευρήματα που σχετίζονται με τον τάφο του Τουταγχαμών. Ένας φαραώ με χρυσή μάσκα κοιμάται χιλιάδες χρόνια μέσα στο σκοτάδι ενός ασύλητου τάφου στην καρδιά της Κοιλάδας των Βασιλέων, τόπου παράξενου και υποβλητικού, όπου η ζωή είναι άρρηκτα δεμένη με τον θάνατο. Στον ίδιο χώρο θα δούμε και τη στήλη της ροζέτας, η οποία βοήθησε τους αρχαιολόγους στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Μετάβαση στην διάσημη παραδοσιακή αγορά του Χαν Ελ Χαλίλι που είναι η πιο θεαματική και πιο ποικιλόμορφη στον κόσμο. Εκεί θα δούμε και τον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκεται το κελί του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κάιρο – Αλεξάνδρεια (04/05)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, και  είναι γενέτειρα δεκάδων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και χάρη στο λιμάνι της εξελίχθηκε γρήγορα σε μία από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνική παροικία, η οποία βρίσκεται γύρω το παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που ιδρύθηκε από τον Ευαγγελιστή Μάρκο. Θα δούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Μάρκου καθώς και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκονται μέσα στο Πατριαρχείο. Εδώ αναπτύχθηκε η ελληνιστική φιλοσοφία, εδώ μεταφράστηκε η Παλαιά Διαθήκη στην ελληνική γλώσσα, διαμορφώθηκε η χριστιανική θεολογία και ξέσπασαν οι αιματηρές θεολογικές διαμάχες, που προκάλεσαν τα πρώτα σχίσματα. Εδώ έζησε ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Το έργο του έκτισε τον μύθο της σύγχρονης Αλεξάνδρειας, που διαμορφώθηκε στην Μπελ Επόκ και έσβησε, σαν πυροτέχνημα, τη δεκαετία του 1950. Στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, άλλοι ψάχνουν τα χνάρια υπαρκτών προσώπων, του Καβάφη και του Τσίρκα και άλλοι τα στέκια λογοτεχνικών ηρώων. Εμείς θα δούμε το καφέ που σύχναζε ο Καβάφης σε καθημερινή βάση και το σπίτι στο οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Στην ίδια γειτονιά, στον Ι. Ν. του Αγίου Σάββα θα δούμε τη στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη από τους Ρωμαίους. Το φρούριο του Μαμελούκου Σουλτάνου Καγίτ Μπέη στην προκυμαία φτιάχτηκε από τα ερείπια του φάρου. Κατασκευάστηκε προκειμένου να καθοδηγεί τα πλοία με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντανακλούσε τη λάμψη μιας μεγάλης φωτιάς ενώ την ημέρα ύψωνε στον ουρανό μια μεγάλη στήλη καπνού. Αυτός ήταν ο πρώτος φάρος στον κόσμο και παρέμεινε στη θέση του για 1500 χρόνια. Η περιήγησή μας θα συμπεριλάβει επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Στο Ελληνικά νεκροταφεία θα σταθούμε για να δούμε τους τάφους των επιφανών Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, όπως του Κ. Καβάφη, της οικογένειας Αβέρωφ, Ράλλη και άλλων. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια αναχώρηση για το Κάιρο.
4η ημέρα Κάιρο, Ακρόπολη, Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού – Χριστιανικό Κάιρο (05/05)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ακρόπολη.  To φρούριο του Σαλαντίν αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό οχυρωματικό έργο ενάντια στους Σταυροφόρους. Πολύ γνωστό είναι το πηγάδι του Ιωσήφ που σε συνδυασμό με ένα σύμπλεγμα υδραγωγείων κατασκευάστηκε από τον Σαλαντίν ώστε να τροφοδοτείται με νερό η Ακρόπολη. Κατά τη διάρκεια των επομένων αιώνων στο εσωτερικό της Ακρόπολης ανεγέρθηκαν και άλλα οικοδομήματα από τους εκάστοτε ηγεμόνες. Μερικά από αυτά ήταν το Τέμενος του Νάσερ (1318), το τέμενος του Μοχάμεντ Αλί (1828-1848) και το παλάτι Αλ-Γκαουχάρα (1814). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, που βασίστηκε στα αρχιτεκτονικά σχέδια της Αγίας Σοφίας και θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε εσωτερικά. Συνεχίζουμε προς το Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, στο οποίο μεταφέρθηκαν 22 βασιλικές μούμιες από τη 17η ως την 20η δυναστεία των Φαραώ και άνοιξε τις πύλες του πρόσφατα. Κατευθυνόμαστε προς το Χριστιανικό Κάιρο, όπου θα δούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, που στέκεται στην κορυφή ενός Βαβυλωνιακού φρουρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εσωτερικό του αποτελώντας ένα ζωντανό χριστιανικό και εκκλησιαστικό μουσείο, καθώς και οι κατακόμβες και το νειλόμετρο στο υπόγειό του. Θα δούμε επίσης την κοπτική εκκλησία στο σημείο που κατέφυγε η Αγία Οικογένεια καθώς και τα χριστιανικά κοιμητήρια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
 
5η ημέρα Αθήνα - Λούξορ, Ξενάγηση στους Ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ - Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο (06/05)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και  πτήση για Λούξορ, τις Θήβες της Πτολεμαϊκής περιόδου. Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Άμωνα Ρα στο Καρνάκ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο λατρείας του αρχαίου κόσμου και η προσθήκη κτισμάτων διήρκησε μιάμιση χιλιετηρίδα. Θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, την οδό με τις κριόμορφες σφίγγες, την ιερή λίμνη κ.α. Μετά το τέλος της ξενάγησης  μεταφορά και τακτοποίηση στο Κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες μέρες. Γεύμα στο πλοίο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον ναό του Λούξορ, ο οποίος ενώνεται μέσω του δρόμου με τις Σφίγγες με τον ναό του Καρνάκ και ήταν αφιερωμένος στην αναζωογόνηση της βασιλείας. Σε αυτόν τον εντυπωσιακό ναό, που δεν ήταν αφιερωμένος σε κάποια θεότητα, γινόταν για πάνω από μία χιλιετηρίδα οι στέψεις των Φαραώ.  Εδώ θα δούμε και την ανάγλυφη απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα Λούξορ - Δυτική Όχθη - Ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων - Ναός της Χατσεπσούτ - Απόπλους, Κρουαζιέρα (07/05)
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη στη δυτική όχθη του Νείλου, όπου έχουν βρεθεί πάνω από εξήντα τάφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Θα επισκεφτούμε τρείς από τους πιο καλά διατηρημένους τάφους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ταφικές τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε με τον τριώροφο Επιτάφιο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου (15ος αιώνας π.Χ.). Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου και χαρακτήρα της βασίλισσας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους "Κολοσσούς του Μέμνωνος" ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου. Γεύμα στο πλοίο και πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.
 
7η ημέρα Κρουαζιέρα, Επίσκεψη στους ναούς του Εντφού και του Κομόμπο (08/05)
Άφιξη στο Έντφου και επίσκεψη στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, κτισμένο από τους Πτολεμαίους κατά την ελληνιστική περίοδο, οι οποίοι τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Ήταν από τους πιο σημαντικούς θεούς της Αιγύπτου, είχε μορφή γερακιού, συμβόλιζε τον ουρανό και το φως και συνδεόταν μυθολογικά με τις δυναστείες των Φαραώ. Οι επιγραφές στους τοίχους δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, μύθους, και θρησκεία κατά την Ελληνιστική περίοδο της Αιγύπτου, αλλά και σημαντικές σκηνές από το "Ιερό Δράμα" της σύγκρουσης του Ώρου με τον Σηθ, το οποίο  οι Έλληνες συνέκριναν και ταύτιζαν με την μάχη του Δία με τον Τυφώνα.  Γεύμα στο πλοίο. Συνεχίζουμε την πλεύση μας με προορισμό τους Όμβους (Κομόμπο στα αραβικά). Θα επισκεφτούμε τον παραποτάμιο ναό που ανεγέρθηκε από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελεί άριστο δείγμα της ελληνικής γεωμετρίας.  Ο ναός είναι μοναδικός, όχι μόνο επειδή είναι αφιερωμένος σε δύο αντίθετες και αντιμαχόμενες θεότητες (Σόμπεκ και Ώρος), αλλά και καθώς τα κτίρια έχουν απόλυτη και τέλεια συμμετρία γύρω από τον κεντρικό άξονα. Θα δούμε επίσης ταριχευμένους κροκόδειλους, αλλά και μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων. Πλεύση προς Ασουάν. Δείπνο και διασκέδαση στο κρουαζιερόπλοιο.
 
8η ημέρα Ασουάν, Ξενάγηση, Φράγμα Ασουάν (09/05) (Προαιρετική εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ)
Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε με πλοιάρια για τη Νήσο των Φιλών, όπου θα θαυμάσουμε τον πολύ καλά διατηρημένο αρχαίο ναό. Αρχικά το νησί, λόγω της ιερότητας του ήταν άβατο, ενώ ο ναός στην σημερινή σωζόμενη του μορφή ανακατασκευάστηκε από τους Πτολεμαίους κατά την  ελληνιστική περίοδο. Επιστροφή στο Κρουαζιερόπλοιο και γεύμα. Το απόγευμα βόλτα με παραδοσιακή φελούκα. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη  νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο.  Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση. Προαιρετική Εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ (Ενδεικτική τιμή: 100 – 120 €, ανάλογα τη συμμετοχή)
Σας προτείνουμε να λάβετε μέρος σε μία προαιρετική οδική εκδρομή με προορισμό έναν από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου, το Αμπού Σιμπέλ, 280 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ασσουάν και 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Σουδάν. Το Αμπού Σίμπελ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη. Βρίσκεται στη νότια Αίγυπτο, 290 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά του Ασσουάν, στην δυτική όχθη της λίμνης Νάσερ, όπου μεταφέρθηκαν όταν αποφάσισε η κυβέρνηση της Αιγύπτου να δημιουργήσει τη λίμνη αυτή. Ο Ραμσής Β΄ αφιέρωσε τον Μεγάλο Ναό στον εαυτό του και στους θεούς Φθα, Ρα-Χοράκτι και Άμμωνα-Ρα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν τέσσερα αγάλματα, 20 μέτρων το καθένα, που αναπαριστούν τον Ραμσή Β΄, καθισμένο με τα βασιλικά διαδήματα και το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου. Ο Μεγάλος Ναός κατασκευάστηκε με απόλυτη αστρονομική ακρίβεια ως προς τον υπολογισμό των κινήσεων του ήλιου: κάθε πρωί φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ δύο φορές τον χρόνο - 22 Φεβρουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του Ραμσή Β΄ και 22 Οκτωβρίου, ημέρα της ανόδου του στον θρόνο - μια δέσμη φωτός του ανατέλλοντος ηλίου διεισδύει μέχρι το άδυτο του τυλιγμένου στο σκοτάδι ναού και φωτίζει τα πρόσωπα των αγαλμάτων. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της αγάπης Αθώρ και στη γυναίκα του Ραμσή, Νεφερτάρι. Στον χώρο, έχουν γυριστεί σκηνές από διάφορα κινηματογραφικά έργα (π.χ. το «Έγκλημα στο Νείλο»), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου και την ηλιοφάνεια του τόπου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω στα Φαραωνικά μνημεία. Επιστροφή στο Ασουάν και ξενάγηση με το υπόλοιπο γκρουπ.
 
9η ημέρα Πτήση επιστροφής
Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Ασουάν. Πτήση για Κάιρο και στη συνέχεια πτήση για Αθήνα.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό + 3 Δείπνα
/FB
ΤΙΜΗ
1290 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
1250 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
330 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Egypt Air
ΑΘΗΝΑ-ΚΑΙΡΟ ΜS750
19:35-21:30
ΚΑΙΡΟ-ΛΟΥΞΟΡ ΜS062
07:15-08:15
ΑΣΟΥΑΝ-ΚΑΪΡΟ MS083 
09:00-10:20
ΚΑΪΡΟ-ΑΘΗΝΑ MS749
16:35-18:35
 
Φόροι & Επίναυλοι: 360 €
Φόροι & Επίναυλοι: 360 €
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Egypt Air.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο  της επιλογής σας στο Κάιρο με πρωινό.
  • Διαμονή σε Κρουαζιερόπλοιο 5* τοπικής κατηγοριοποίησης (4 διανυκτερεύσεις).
  • Δύο γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στο Κάιρο
  • Ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια.
  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία.
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Τοπικός έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 360 €.
  • Βίζα Αιγύπτου: +25 €. Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο του Καΐρου.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: +30 € (πληρώνονται υποχρεωτικά τοπικά).
  • Προαιρετική Εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ (Ενδεικτική τιμή: 100 - 120 €, ανάλογα τη συμμετοχή).
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τα κρουαζιερόπλοια που χρησιμοποιούμε είναι 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Θα πρέπει όμως γνωρίζετε ότι πρόκειται για ποταμόπλοια μικρότερα, πιο απλά, χωρίς την πολυτέλεια και ανέσεις που προσφέρουν τα κρουαζιερόπλοια της θάλασσας.
  • Τελικό πρόγραμμα στο ενημερωτικό σας