Ινδία-Χρυσό Τρίγωνο

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

ΙΝΔΙΑ-Τζαιπούρ-Άγκρα-Δελχί

ΑΠΟ 930 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση από Ελλάδα
Αναχώρηση από Ελλάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού), με τελικό προορισμό το Δελχί, στην Ινδία
2η ημέρα Άφιξη στο Δελχί: ξενάγηση
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Δελχί, την πρωτεύουσα της χώρας. Μια χώρα αχανής, γεμάτη χρώμα, εικόνες και μύθους. Μυστηριακή, με πανάρχαια ιστορία, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και έμφαση στην παράδοση, προσφέρει στον επισκέπτη μια εμπειρία με εκπληκτικές αντιθέσεις και συναρπαστική εναλλαγή τόσο στο τοπίο όσο και στην κουλτούρα. Υποδοχή, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο του Δελχί. Το απόγευμα περιήγηση στο Παλαιό Δελχί: Jama Masjid, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, Κόκκινο Φρούριο & Μνημείο Mahatma Gandhi, Raj Ghat. Διασχίζουμε την κάποτε αυτοκρατορική λεωφόρο Chandi Chowk, που σήμερα είναι η πλέον πολυσύχναστη εμπορική ζώνη της πόλης για να κάνουμε βόλτα στα ανατολίτικα παζάρια της περιοχής. Διανυκτέρευση στην Δελχί. 
3η ημέρα Δελχί: ξενάγηση (οδικώς ~ 260 χμ.) > Τζαϊπούρ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στο Νέο Δελχί: Qutab Minar, ο χειροποίητος σκαλιστός μιναρές του 12ο αιώνα με τη σιδερένια κολώνα και το ανέπαφο στο χρόνο Μαυσωλείο του αυτοκράττορα Humayun, πρόδρομος του σύγχρονου αρχιτεκτονικού στυλ Mughal. Περνάμε από το ηρώο ‘India Gate’, αφιερωμένο στους νεκρούς πεσόντες από Ινδούς στρατιώτες, με κατάληξη στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο αποτελεί ένα ενδιαφέρον μείγμα της βικτωριανής αρχιτεκτονικής και του 20ου αιώνα. Μεταφορά στη Jaipur. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Η Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν, είναι γνωστή και ως ροζ πόλη με μεγάλες λεωφόρους, αρχαία οχυρά και θαυμάσια βασιλικά παλάτια. Διανυκτέρευση στην Τζαϊπούρ
4η ημέρα Τζαϊπούρ: ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Eκδρομή στο Φρούριο Amber, χτισμένο στον ομώνυμο λόφο, στον οποίο θα ανέβουμε στην πλάτη ελέφαντα. Τοιχογραφίες, πολύτιμοι λίθοι και καθρέφτες είναι ενσωματωμένα στα τείχη του κάστρου. Εκεί βρίσκεται η αίθουσα της Νίκης (Jag Mandir) και εντός της το φημισμένο Sheesh Mahal, δωμάτιο το οποίο καλύπτεται εξολοκλήρου από απαστράπτοντα κομμάτια καθρέπτη, που εισήχθησαν ειδικά για την κατασκευή του από το Βέλγιο. Καθοδόν, στάση στο HawaMahal, γνωστό ως "Παλάτι των Ανέμων", του οποίου η 5-όροφη πρόσοψη στολίζει το κέντρο της πόλης. Η ξενάγηση συνεχίζεται στην πρώην βασιλική κατοικία, το Παλάτι του Μαχαραγιά, μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε Μουσείο. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του μουσείου είναι το τμήμα που στεγάζει το οπλοστάσιο των βασιλικών οικογενειών. Κατόπιν, επίσκεψη στο παγκοσμίως μεγαλύτερο πέτρινο & μαρμάρινο αστεροσκοπείο, το Jantar Mantar. Διανυκτέρευση στη Jaipur.  
5η ημέρα Τζαϊπούρ > Φατεχπούρ Σικρί / Αμπανέρι (οδικώς ~ 240 χμ.) > Άγκρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στη Agra, με καθοδόν επισκέψεις στην Fatehpur Sikri και το στο Abhaneri. Σε κοντινή απόσταση από την Agra, συναντάμε το μικρό, αγροτικό χωριουδάκι Abhaneri της περιοχής Rajasthan, είναι γνωστό για τα baori, δηλαδή δεξαμενές νερού με ιδιάζουσα αρχιτεκτονική σε βαθμιαία μειούμενες κλίμακες. Συνεχίζουμε στην αρχαία καστρο-πολιτεία του Akbar και παλιά πρωτεύουσα της Μογγολικής Ινδίας, Fatehpur Sikri, η οποία αποτελείται από ένα σύμπλεγμα με επιβλητικά τείχη, βασιλικά παλάτια, τεμένη και άλλα κτίρια ινδο-μογγολικής αρχιτεκτονικής, με χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, καθώς είναι χτισμένη από κόκκινο ψαμμίτη. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Η Άγκρα είναι μία από τις πλέον τουριστικές πόλεις τις Ινδίας και το οφείλει στο διάσημο σε όλο τον κόσμο Taj Mahal αλλά και στο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Οχυρό της. Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στο περίφημο Taj Mahal. Το λευκό μαρμάρινο Μνημείο της Αγάπης, χτίστηκε το 1.630 από τον Shah Jahan, στην μνήμη της συζύγου του Mumtaz Mahal. Για την κατασκευή του αριστουργηματικού Μαυσωλείου, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν και συνεργάστηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από Ινδία, Περσία, Τουρκία, Γαλλία και Ιταλία. Διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες του, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του (το Taj Mahal παραμένει κλειστό κάθε Παρασκευή). Διανυκτέρευση στη ‘Αγκρα. 
6η ημέρα Άγκρα: ξενάγηση > (οδικώς ~ 220 χμ.) > Δελχί
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο Κόκκινο Φρούριο της Agra, έργο των αυτοκρατόρων του Akbar, το οποίο περιβάλλεται από διπλά τείχη ύψους άνω των 20μ. και περικλείει μια παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστρο-πολιτεία. Το απόγευμα, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο του Δελχί. Διανυκτέρευση στο Δελχ
7η ημέρα Επιστροφή από Δελχί στην Ελλάδα
Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Δελχί για την πτήση επιστροφής (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) και άφιξη στην Ελλάδα την ίδια ημέρα. 
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑ΄ΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Qatar Airways
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* κα 5*
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο του Δελχί
  • Όλες οι μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
  • Ξεναγήσεις/εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα
  • Ανάβαση στο φρούριο Αμπέρ με ελέφαντα
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Τοπικός αντιπρόσωπος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (290 €)
  • Βίζα Ινδίας
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα
  • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα