Γύρος Πορτογαλίας - Μαδρίτη, 8 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Ιούλιος (Z)

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Κασκάις-Σίντρα-Λισαβόνα-Φάτιμα -Κοΐμπρα-Πόρτο-Μαδρίτη-Γύρος Πορτογαλίας-Πορτογαλία-Ισπανία-Εστορίλ

ΑΠΟ 995 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μαδρίτη – Πόρτο
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την πτήση μας στην Μαδρίτη μέσω Αθηνών. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για το Πόρτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας. 
2η ημέρα Πόρτο – Περιήγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κέντρο για να ξεκινήσουμε την περιήγηση μας. Θα γνωρίσουμε την εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέιρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι «calice» την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. 
3η ημέρα Πόρτο – Κοϊμπρα – Φατιμα – Λισαβόνα
Πρωινό και αναχωρούμε για την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Μετά την περιήγηση θα συνεχίσουμε για τη Φατιμα. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Φάτιμα, το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων, καθώς και την μοντέρνα Βασιλική της Αγίας Τριάδος, έργο του διαπρεπή Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας την Λισαβόνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. 
4η ημέρα Λισαβόνα - Περιήγηση πόλης
Πρωινό. Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Θα θαυμάσουμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γής. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθεις του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αmalia Rodrigues.
5η ημέρα Λισαβόνα - Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού και θα μας ταξιδέψει μέσα από τα διάφορα μεσαιωνικά και αραβικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του σε μια περίοδο ρομαντικής έκστασης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδα γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Λισαβόνα. 
6η ημέρα Λισαβόνα –Μαδρίτη
Πρωινό και αναχωρούμε για την Μαδρίτη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
7η ημέρα Μαδρίτη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, και θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βσιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια όπου θα θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Επισκεφθείτε την Πλάζα Μαγιόρ, την μεγαλοπρεπέστερη πλατεία της πόλης, δοκιμάστε τάπας και χαθείτε στα σαγηνευτικά δρομάκια της.
8η ημέρα Μαδρίτη – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Καλοκαιρι -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
1045 €
995 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
785 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
230 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Πτήσεις με την Aegean Airlines:
Θεσσαλονίκη - Αθήνα: 06:00-06:50
Αθήνα - Μαδρίτη: 08:55-11:45
Μαδρίτη-Αθήνα: 12:40-17:05
Αθήνα-Θεσσαλονίκη: 18:05-19:00
Φόροι & Επίναυλοι: 195 €
Φόροι & Επίναυλοι: 195 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά με την Aegean Airlines: Μια Αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg το άτομο.
• Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
• Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
• Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
• Περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
• Εκδρομή & περιήγηση στις πόλεις Κοϊμπρα & Φατιμα.
• Ημερήσια εκδρομή στα χωριά Σίντρα – Κασκάις & Εστορίλ.
• Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής ασφάλειας.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 195€ κατά άτομο.
• Τέλη διαμονής. Check points: 25€ κατά άτομο.
• Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.