ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Πήλιο-Πορταριά-Μακρυνίτσα-ΑΦΗΣΣΟΣ-Τρίκερι-Άγιος Ιωάννης-Μηλιές

ΑΠΟ 145 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΧΑΝΙΑ (240χλμ.)
Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 08.00. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, φθάνουμε στο Πήλιο. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με μια βόλτα στην Πορταριά και συνεχίζουμε για τη Μακρυνίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου, για περίπατο και καφέ στην όμορφη πλατεία, με θέα που κόβει την ανάσα. Επόμενη στάση στα Χάνια µε τα θαυμάσια κτίρια, τα καλντερίμια και τις γραφικές ταβέρνες, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο µας. Το απόγευμα μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια, μετάβαση για να παρακολουθήσουμε την περιφοράς του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: Μ. Σάββατο ΧΑΝΙΑ - ΚΙΣΣΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (40χλμ.)
Πρωινό και πρώτη στάση στο γραφικό χωριό Κισσός, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα στην πλατεία, η οποία κοσμείται από την εκκλησία της Αγ. Μαρίνας κτισμένη τον 17ο αιώνα. Στην συνέχεια, µέσω του χωριού Άγιος Δημήτριος, φτάνουμε στον Άγιο Ιωάννη, ένα φημισμένο χωριό, που προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο, καθώς συνδυάζει το καταπράσινο βουνό με τα βαθυγάλανα νερά της θάλασσας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην ειδυλλιακή παραλία και αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε με παραδοσιακή μαγειρίτσα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
3η ημέρα 3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα ΧΑΝΙΑ - ΖΑΓΟΡΑ (40χλμ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την όμορφη Ζαγορά, το μεγαλύτερο και ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, καθώς απλώνεται σε καταπράσινη πλαγιά από την οποία προσφέρεται απλόχερα στον επισκέπτη η θέα στο καταγάλανο Αιγαίο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ ή εξερεύνηση του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα μας περιμένει παραδοσιακό εορταστικό γεύμα. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα του Πάσχα ΧΑΝΙΑ - ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ - ΒΟΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (290χλμ.)
Πρωινό και μέσα από µία όμορφη διαδρομή φτάνουμε στη Τσαγκαράδα, χωριό πνιγμένο στα πλατάνια µε παραδοσιακά αρχοντικά και όμορφες πλακόστρωτες πλατείες. Συνεχίζουμε για τις Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου και πατρίδα του Άνθιμου Γαζή. Εδώ, ιδιαίτερα αξιόλογος είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός, που κατέληγε το φημισμένο τρενάκι του Πηλίου, το οποίο ξεκίνησε πριν 100 χρόνια. Σταμάτησε το 1973 και από το 1996 μέχρι σήμερα κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχωνιά – Μηλιές. Επίσης, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Παμμέγιστων Ταξιαρχών, η οποία χτίστηκε το 1741 και είναι η μοναδική εκκλησία της Ελλάδας µε τη καλύτερη ακουστική. Ακολουθεί στάση στη Βυζίτσα, διατηρητέος οικισμός, χάρη στους πανέμορφους πύργους πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση και άφιξη στον Βόλο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.
Σημείωση:
Στην 3ήµερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 2η ημέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με την αντίστοιχη διατροφή.
Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.