ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος-Σπιναλόγκα-Κνωσός

ΑΠΟ 469 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα Πτήση για Χανιά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χανιά. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη που μπορεί να μαγέψει τόσο τους λάτρεις της ιστορίας με την παλιά πόλη, όσο και τους μοντέρνους επισκέπτες χάρη στη νέα πόλη εκτός των τειχών της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα την ακολουθία των Παθών (12 ευαγγέλια).
2η ημέρα 2η ημέρα Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων και περιήγηση πόλης
Πρόγευμα και επίσκεψη στους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική και το όμορφο τοπίο θα σας ενθουσιάσει. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην όμορφη πόλη. Θα περάσουμε από τη συνοικία Χαλέπα όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου, το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Επίσης, θα δούμε το βενετσιάνικο λιμάνι, τον φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Για το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.
3η ημέρα 3η ημέρα Χανιά - Ρέθυμνο - Μονή Αρκαδίου - Ηράκλειο
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το Ρέθυμνο, πόλη που μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλιά πόλη, κτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με τη βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα αρχοντικά, τις οθωμανικές βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλιά σπίτια με τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλιάς πόλης είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Συνεχίζουμε προς το ιστορικό Αρκάδι για προσκύνημα στη μονή Αρκαδίου. Το σημαντικότερο μέρος της μονής είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Τέλος, άφιξη στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, Ηράκλειο. Αποτελεί πόλη με πολύχρονη ιστορία διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης, πάνω στα ενετικά τείχη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, με υπέροχη θέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση.
4η ημέρα 4η ημέρα Ηράκλειο - Ανώγεια
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τους βόρειους πρόποδες του Ψηλορείτη. Θα περάσουμε από τον οικισμό Τύλισος και τις Γωνιές για να φθάσουμε στα πολυτραγουδισμένα Ανώγεια, πατρίδα φημισμένων λυράρηδων και μουσικών, με γνωστότερο όλων τον Νίκο Ξυλούρη. Το σπίτι του βρίσκεται στην πλατεία της γειτονιάς Περαχώρι. Επίσης, κάτω από το δημαρχείο, υπάρχει ο ναός του Αγίου Ιωάννη που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ανωγείων. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα μεταβούμε για το πασχαλινό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα 5η ημέρα Ηράκλειο - Άγιος Νικόλαος - Σπιναλόγκα
Πρόγευμα και μετάβαση στον Άγιο Νικόλαο ένα από τα ομορφότερα μέρη της Κρήτης. Χαρακτηριστική είναι η λίμνη σε σχήμα χοανοειδές, στο κέντρο της πόλης, γνωστή στους μεσαιωνικούς χρόνους ως Μανδράκι (κλειστό λιμάνι). Σήμερα ενώνεται με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με γέφυρα. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν καφέεστιατόρια με όμορφη θέα. Στάση για φαγητό. Συνεχίζουμε για Ελούντα και Σπιναλόγκα (εισιτήρια εξ ιδίων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα 6η ημέρα Ηράκλειο - Αρχαιολογικό Μουσείο - Κνωσός - Φαιστός - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, συνεχίζουμε για τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός αποτελούσε το κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Συνεχίζουμε για το ανάκτορο της Φαιστού, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη μινωική εποχή. Τέλος, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την πτήση της επιστροφής.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
ΤΙΜΗ
469 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
335 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
149 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη - Χανιά Πτήση ΟΑ 576 13:25 - 14:30 Ηράκλειο - Θεσ/νικη Πτήση ΟΑ 575 22:15 - 23:30
Φόροι & Επίναυλοι: 35 €
Φόροι & Επίναυλοι: 35 €
Περιλαμβάνει:

Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
. Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνει:

Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.