Γύρος Ιταλίας, 5+1 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Πίζα-Πράτο-Φλωρεντία-Σάν Τζιμινιάνο-Σιένα-Καπέλα Σιστίνα-Άγιος Πέτρος-Μουσεία Βατικανού-Ρώμη-Μπολόνια-Γύρος Ιταλίας-Ιταλία-Λούκα

ΑΠΟ 779 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΜΠΟΛΟΝΙΑ | ΡΩΜΗ | ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία,γνωριμία με τον αρχηγό μας και ετοιμαζόμαστε για την πτήση μας για την Μπολόνια.Θα κατευθυνθούμε για την αιώνια πόλη,τη Ρώμη.H ημέρα μας θα ξεκινήσει με την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο, ένα χώρο σπαρμένο με αρχαίους ναούς, αγάλματα και ερείπια – μάλιστα εδώ ήταν εγκατεστημένες οι ανώτερες τάξεις της πόλης, αλλά και αρκετοί αυτοκράτορες, αλλά και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Το μεσημέρι θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε χειροποίητα ζυμαρικά σε μία από τις πολλές παραδοσιακές τρατορίες του κέντρου.
2η ημέρα ΡΩΜΗ | ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ | ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ
Νωρίς το πρωί και μετά από το πρωινό μας, μεταφορά σε ένα από τα κορυφαία μουσεία & στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό, όπου θα ξεναγηθούμε στα Μουσεία του Βατικανού. Θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης & γλυπτικής με αποκορύφωμα τη περίφημη Καπέλα Σίστινα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμηση του αποτελεί αναφορά στον Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης. Ακολουθεί ξενάγηση στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, αυτή του Αγ. Πέτρου & επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Στη συνέχεια μπορείτε να μεταφερθείτε στη Via del Corso και να απολαύσετε ένα απεριτίφ.
3η ημέρα ΡΩΜΗ-ΣΙΕΝΑ-ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ(TENUTA TORCIANO)-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΠΡΑΤΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πόλη-μουσείο ,τη Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιράς της είναι οι άνθρωποί της, φιλόξενοι και σε πιο “ήρεμους” χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο μέρος που νιώθεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης, αναζητώντας την πριγκίπισσά του! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμινιανο. Το Σαν Τζιμινιανο βρίσκεται στην αμπελοοινικη ζώνη της Τοσκάνης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της Σαν Τζιμινιάνο. Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής . Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αποτελούσε στάση των καθολικών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τη Ρώμη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Τοσκάνης.Θα έχουμε χρόνο για γευσιγνωσία τοπικών ποικιλιών κρασιών ,καθώς η περιοχή φημίζεται για το κρασί τους,όπως επίσης και γεύμα με τοπικές γεύσεις.Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Πράτο.
4η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Έπειτα ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης.
5η ημέρα ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά από ένα καλό πρωινό η ημέρα μας ξεκινάει με την ιστορική πόλη της Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη και το ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο.Στη συνέχεια πηγαίνουμε στη μεσαιωνική Λούκα,με το οκτάγωνο σχήμα της, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο.Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και πηγαίνουμε στη Μπολόνια. Θα εξερευνήσουμε τις γραφικές πλατείες και τα όμορφα κτίρια της Μπολόνια ,από τους Δύο Πύργους που γέρνουν πάνω από την πόλη, μέχρι τις δελεαστικές μυρωδιές και τα ιστορικά καταστήματα της ιστορικής αγοράς Quadrilatero.Η ξενάγηση ξεκινά από την Piazza del Nettuno, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το συμβολικό επίκεντρο της Μπολόνια, το σιντριβάνι του Ποσειδώνα. Συνεχίζοντας μέσω της Piazza Maggiore, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την επιβλητική αρχιτεκτονική της Βασιλικής του San Petronio, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά ρολόγια στον κόσμο. Επόμενη στάση σας είναι το Αρχιγκινάσιο της Μπολόνια, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Απολαύστε τη θέα σε περισσότερες ιστορικές βασιλικές από την Πιάτσα Σάντο Στέφανο.Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας στη Μπολόνια για λίγες ώρες ξεκούρασης, πριν κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
869 €
809 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
449 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
250 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Aegean Airlines 
Θεσ/νίκη-Μπολόνια 03.05-03.50
Μπολόνια-Θεσ/νίκη (6 προς 7/5) 04.35-07.15
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
859 €
779 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
439 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
260 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Aegean Airlines 
Θεσ/νίκη-Μπολόνια 03.05-03.50
Μπολόνια-Θεσ/νίκη (6 προς 7/5) 04.35-07.15
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Την τελευταία ημέρα σας προσφέρουμε τη διαμονή σε ξενοδοχείο της Μπολόνιας, για λίγες ώρες, ώστε να έχετε χρόνο ξεκούρασης, πριν από την πτήση.

Περιλαμβάνονται:
  • 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 8κ (55x40x20cm) ανά άτομο + 1 βαλίτσα το άτομο 23 κιλών
  • Eξασφαλισμένη προκάθιση
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό
  • Διαμονή την τελευταία νύχτα στη Μπολόνια για λίγες ώρες στο Emma Hotel Bologna Fiera 4*
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση για Μπολόνια με ναυλωμένη πτήση της Aegean

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο 
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής
Σημείωση:
*Η τιμή early booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και είναι μη επιστρέψιμη. Ουσιαστικά έχετε την δυνατότητα να κλείσετε την εκδρομή σε μια προνομιακή τιμή με την προϋπόθεση πως το 100% της αξίας του πακέτου θα εξοφληθεί την στιγμή της κράτησης.
** Η κανονική τιμή αναφέρεται στις θέσεις πέραν των early booking. Για την κράτηση θα χρειαστεί το 50% της αναγραφόμενης αξίας ως προκαταβολή και εξόφληση του υπόλοιπου έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.