Γύρος Ελβετίας - Αλπικό τρένο 5+1 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Ζ)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ζυρίχη-Βέρνη-Λωζάνη-Γενεύη-Μπολόνια-Αλπικό Τρένο -Γύρος Ελβετίας-Ελβετία-Λουγκάνο

ΑΠΟ 739 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μπολόνια – Γενεύη – Περιήγηση πόλης
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την απευθείας πτήση μας στην Μπολόνια. Άφιξη , επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για την Γενεύη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη, η οποία εκτείνεται από την άκρη της ομώνυμης λίμνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο συντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης ,αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος στην πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Ευρώπης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα Γενεύη – Λωζάνη – Βέρνη – Ζυρίχη
Πρωινό και στην συνέχεια διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα φτάσουμε στη Λωζάνη. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση, όπου θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα. Στην παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν και το Ολυμπιακό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, ψώνια και αναχώρηση για τη Βέρνη. Άφιξη στη πόλη που είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Ελεύθερος χρόνος και άφιξη στην Ζυρίχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
3η ημέρα Ζυρίχη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με την παλιά πόλη. Θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Ελεύθερος χρόνος.
 
4η ημέρα Ζυρίχη – Αλπικό τρένο – St. Moritz
Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το Chur από όπου θα επιβιβαστούμε στο Αλπικό τρένο (εισιτήριο εξ ιδίων) για το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη η οποία αποτελεί ιδανικό τοπίο. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδεώδες για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία. Το χειμώνα η λίμνη είναι παγωμένη και στη ιδιότυπη αυτή ‘’πίστα’’ γίνονται αγώνες χόκεϊ με άλογα στο πάγο. Σας προτείνουμε να ανεβείτε στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο για να απολαύσετε ζεστό καφέ ή σοκολάτα με θέα την παγωμένη λίμνη. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε κάποιο από τα ξενοδοχεία που προσφέρουν εκπληκτική θέα στη λίμνη για καφέ ή γεύμα. Στην συνέχεια επιστροφή με το τρένο για το Chur, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στη Ζυρίχη το απόγευμα.
 
5η ημέρα Ζυρίχη – Λουγκάνο –Μπολόνια - Περιήγηση
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre. Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζολι. Λίγος ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλία της λίμνης. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Εμίλια-Ρομάνα, την Μπολόνια. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Το πανεπιστήμιο της είναι το παλαιότερο της Ευρώπης (επίσημα από το 1088). Είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της. Άφιξη και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν δύο πύργοι: ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος του Asineli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος του Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας και παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη στην προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
6η ημέρα Μπολόνια – Πτήση επιστροφής
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
739 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
569 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
345 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Charter πτήσεις με την Aegean Airlines:
Θεσσαλονίκη - Μπολόνια:
03:05 - 03:55
Μπολόνια - Θεσσαλονίκη:
04:35 - 07:15
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
739 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
569 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
345 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Charter πτήσεις με την Aegean Airlines:
Θεσσαλονίκη - Μπολόνια:
03:05 - 03:55
Μπολόνια - Θεσσαλονίκη:
04:35 - 07:15
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά με την Aegean Airlines: Μια Αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg το άτομο.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου εκτός της Μπολόνια.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 165€ κατά άτομο.
  • Check points: 25€ το άτομο.
  • Προαιρετική εκδρομή με το Αλπικό τρένο: Ενήλικες: 120€ & τα παιδία απο 2 έως12 ετών: 90€.
  • Τέλη διαμονής.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  •  Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.