Φιλιππούπολη 3,4 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣Πάσχα (P)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Βουλγαρία-Φιλιππούπολη-από Θεσσαλονίκη-Βαλκάνια

ΑΠΟ 169 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (400χλµ.)
Αναχώρηση από τα γραφεία µας στις 07.00, με κατεύθυνση τα σύνορα του Προµαχώνα. Διέλευση και στάση στο Duty Free. Συνεχίζοντας και περνώντας έξω από το Σαντανσκι και το Μπλακόεβγκραντ φτάνουμε στο μοναστήρι της Ρίλα, το σηµαντικότερο μοναστήρι της Βουλγαρίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούµε ανεκτίµητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλου, ξυλόγλυπτα και τοιχογραφίες στην εκκλησία της Αναλήψεως και στο παρεκκλήσι της Μεταµόρφωσης, παλιές εικόνες καθώς και κοινόχρηστους χώρους των µοναχών. Άφιξη στη Φιλιππούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)
Πρωινό και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την Φιλιππούπολη. Κτισµένη στις όχθες του ποταµού Έβρου και ανάµεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας µε σηµαντική θέση στην οικονοµία, στο εµπόριο και στις επιστήµες. Θα επισκεφθούµε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό µουσείο Κουγιουµτζόγλου και το σπίτι του Λαµαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούµε το Ρωµαϊκό Θέατρο µε την πανοραµική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιµαρέτ τζαµί. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ (200 χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Στάρα Ζαγόρα. Μια από τις παλαιότερες πόλεις, γνωστή για την πλούσια ιστορία της. Θα δούµε την Αρχαία Αγορά της Αυγούστας Τραιάνας στο κέντρο της πόλης, που περιλαµβάνει την αγορά της αρχαίας πόλης µε τα ερείπια ενός αµφιθεάτρου, τα λουτρά , τα τείχη της πόλης, τη δυτική πύλη και µέρος του κεντρικού εµπορικού δρόμου. Ένα µοναδικό κοµµάτι αρχιτεκτονικής του 3ου αι. Θα δούµε επίσης τη Σηµαία της Σαµάρα – µνηµείο για τους υπερασπιστές της πόλης το 1877. Ένα από τα πιο σηµαντικά στρατιωτικά σύµβολα της Βουλγαρίας. Πολλά τα αξιοθέατα της πόλης. Το θέατρο του Γκαίου Μίλεβ, η κρατική όπερα, το κάστρο του Αγιασµού, (πραγµατικός βοτανικός κήπος, µε 939 εκτάρια εξωτικών δένδρων, αστεροσκοπείο, ζωολογικό κήπο και ανοιχτό θέατρο), το τοπικό µουσείο ιστορίας από τα πιο πλούσια των Βαλκανίων. Πολλά πάρκα και µια λίµνη (Ζακορκα) στολίζουν την όμορφη πόλη που είναι γνωστή ως πόλη= των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών και των ποιητών. Επιστρέφουµε στη Φιλιππούπολη. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (440 χλµ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Σόφια ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία και το Ναό του Νέφσκι. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
169 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
109 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
55 €
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη 3ηµερη εκδροµή δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα

Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.