Ελσίνκι - Φρούριο Σουομενλίνα - Πάσχα στην κόρη της Βαλτικής, 4 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Φινλανδία-Ελσίνκι-Φρούριο Σουομενλίνα-Τάλιν-Εσθονία-Korkeasaari Zoo

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο , γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος θα σας συνοδεύσει στο συγκεκριμένο ταξίδι και θα προσπαθήσει να σας αποκαλύψει ιδιαίτερα σημεία της πόλης , τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την «Κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι. Με την άφιξη μας θα ξεκινήσουμε και την περιήγηση μας στη πανέμορφη αυτή πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο, την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι (Uspenski) και την πλατεία της Γερουσίας με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του μεγάλου συνθέτη της Φινλανδίας Σιμπέλιους (Sibelius) και την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στους πεζόδρομους της πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας στο πάρκο Esplanade. 
2η ημέρα ΕΛΣΙΝΚΙ – ΦΡΟΥΡΙΟ SUOMENLINNA
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο νησί-φρούριο Suomenlinna, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από ξεχωριστό τουριστικό αξιοθέατο της Φινλανδίας με το ιστορικό θαλάσσιο φρούριο, τα υπέροχα μουσεία και τα εστιατόρια. Θα μεταβούμε στην πλατεία αγοράς του Ελσίνκι από όπου θα πάρουμε το σκάφος με το οποίο θα κάνουμε μία σύντομη διαδρομή διάρκειας 25 λεπτών μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Το Κάστρο Σουομενλίνα χτίστηκε σταδιακά από το 1748 και έπειτα σε μια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Ελσίνκι υπό την επίβλεψη του Σουηδού ναυάρχου Αυγουστίνου Ηχερενσβάρντ. Καλύπτει μία έκταση 210 εκταρίων και περιλαμβάνει 200 κτήρια και έξι χιλιόμετρα αμυντικών τειχών. Το κάστρο δημιουργήθηκε για την άμυνα των Σουηδών εναντίον της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Το όνομα Σουομενλίνα σημαίνει «Κάστρο της Φινλανδίας». Χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο, ναυπηγείο και στρατώνας. Επίσης, δημιουργήθηκαν στρατώνες για τους στρατιώτες και μία ορθόδοξη εκκλησία μέσα στο κάστρο. Στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20 ου αιώνα τα τείχη του φρουρίου επισκευάστηκαν. Η στρατιωτική σημασία του κάστρου μειώθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Το 1906 ξέσπασε μία ανταρσία στο κάστρο, η οποία είχε ανεπιτυχή έκβαση για τους στασιαστές. Στο κάστρο κατοικούν 850 πολίτες, σήμερα πλέον η στρατιωτική παρουσία στο Κάστρο περιορίζεται μόνο στη ναυτική ακαδημία, που εξακολουθεί να υπάρχει εκεί. Μέσα στο κάστρο υπάρχει ακόμη η ορθόδοξη εκκλησία, που κατασκευάστηκε το 1854 από Ρώσους. Το 1928 μετατράπηκε σε λουθηρανική εκκλησία και τέσσερις από τους πέντε πύργους της κατεδαφίστηκαν. Η καμπάνα της είναι η μεγαλύτερη στη Φινλανδία. Επιστροφή το απόγευμα στο Ελσίνκι όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. 
3η ημέρα ΕΛΣΙΝΚΙ – ΤΑΛΙΝ – ΕΣΘΟΝΙΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μία προαιρετική οργανωμένη ημερήσια εκδρομή στο Ταλίν, που ξεκινά με μετακίνηση στο λιμάνι του Ελσίνκι με τραμ και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Εσθονική πρωτεύουσα μετά από ένα σύντομο ταξίδι δύο ωρών. Η διαδρομή που κάνει το πλοίο είναι υπέροχη: προτείνουμε να καθίσετε σε ένα από τα αναπαυτικά σαλόνια και να απολαύσετε την θέα, καθώς το πλοίο μας απομακρύνεται από το λιμάνι του Ελσίνκι μέσα από το Αρχιπέλαγος και δίπλα από το θαλάσσιο Φρούριο Σουομενλίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά του Ελσίνκι! Άφιξη και μετακίνηση στο κέντρο του Ταλίν, για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα δούμε την περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο στη σκιά του φρουρίου Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής. Στα καταστήματα στην παλιά πόλη του Ταλίν υπάρχουν ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Ελεύθερη ώρα στη διάθεσή μας πριν την αναχώρηση για το Ελσίνκι. Μετακίνηση με τοπικό λεωφορείο για το λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο Ελσίνκι και μετάβαση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΕΛΣΙΝΚΙ – KORKEASAARI ZOO – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και για σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Ζωολογικό Κήπο Korkeasaari με πάνω από 150 διαφορετικά είδη ζώων! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Το μεσημέρι μας θα είναι ελεύθερο στη πόλη για τις τελευταίες μας αγορές. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση επιστροφή μας. Άφιξη αργά το βράδυ στη πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από ένα πανέμορφο ταξίδι. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
659 €
595 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
244 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Ryanair
Θεσσαλονίκη Ελσίνκι 05.45-09.00
Ελσίνκι Θεσσαλονίκη 21.05-00.10
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Περιλαμβάνονται:
  • Προσωπικό αντικείμενο 40χ20χ25 και χειραποσκευή 55χ40χ20 ως 10 κιλά 
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο 
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής
  • Κόστος προαιρετικής εκδρομής 3ης ημέρας 90€, (συμπεριλαμβάνονται. εισιτήρια καραβιού, εισιτήρια μετακινήσεων προς/απο λιμάνι Ελσίνκι, λιμάνι-πόλη-λιμάνι Ταλίν)
Σημείωση:
*Η τιμή early booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και είναι μη επιστρέψιμη. Ουσιαστικά έχετε την δυνατότητα να κλείσετε την εκδρομή σε μια προνομιακή τιμή με την προϋπόθεση πως το 100% της αξίας του πακέτου θα εξοφληθεί την στιγμή της κράτησης.
** Η κανονική τιμή αναφέρεται στις θέσεις πέραν των early booking. Για την κράτηση θα χρειαστεί το 50% της αναγραφόμενης αξίας ως προκαταβολή και εξόφληση του υπόλοιπου έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.