Δαλματία - Ντουμπρόβνικ 28η Οκτωβρίου

Οδικώς, 5 ημέρες

Δαλματικές Ακτές--Ντουμπρόβνικ

ΑΠΟ 215 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Μαυροβούνιο - Mπούντβα
Aναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί και μέσω Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη αργά το απόγευμα στο Μαυροβούνιο, στην παραθαλάσσια κοσμοπολίτικη Budva. (690 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μπούντβα - Περιήγηση πόλης - Κότορ - Νουμπρόβνικ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500 ετών) την γραφική Μπούντβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούτβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής.Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Συνεχίζουμε για Ντουμπρόβνικ, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα βόλτα στην πόλη για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον τοπικό τρόπο ζωής των κατοίκων.
3η ημέρα Περιήγηση πόλης - Ντουμπρόβνικ - Παλιά πόλη - Cable Car
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Άλλη μια επιλογή είναι να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου η θέα σε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της είναι υπέροχη. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αφήνουμε αυτήν την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη, γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στην περαιτέρω γνωριμία με την πόλη. Η συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Αργά το απόγευμα και αφού είχαμε αρκετό χρόνο στην πόλη, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Ημερήσια εκδρομή στο Μόσταρ
Σήμερα η μέρα είναι στη διάθεσή σας για να την αξιοποιήσετε με τον τρόπο που επιθυμείτε. Ζήστε άλλη μια μέρα στο Ντουμπρόβνικ ή ελάτε μαζί μας σε μια ημερήσια προαιρετική εκδρομή στο μεσαιωνικό Μόσταρ που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημά της πόλης το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν ήταν κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο
5η ημέρα Τίρανα - Λίμνη Οχρίδας - Επιστροφή
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα. Συνεχίζουμε μέσω Πόγραδετς προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Η διαμονή στη Μπούντβα γίνεται στο πολυτελές Poseidon 4* plus με ημιδιατροφή


Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
  • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Σύνολο φόρων και check point πόλεων

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα,
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου
  • Οτι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Προαιρετική εκδρομή ΣΤΟΝ - ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ - ΝΗΣΙ ΜΑΡΚΟ ΠΌΛΟ : ενήλικας 20€, παιδί 10€