Δαλματία-Ντουμπρόβνικ-Μπούτβα 5 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Ζ)

Οδικώς, 5 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Κροατία-Δαλματία-Δαλματικές Ακτές-Ντουμπρόβνικ-Μπούτβα

ΑΠΟ 259 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μπούτβα
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση με προορισμό το Μαυροβούνιο. Άφιξη στην πόλη με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα όμορφα μικρά της καταστήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
2η ημέρα Μπούτβα – Κότορ – Νέουμ
Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Νέουμ.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
3η ημέρα Νέουμ – Ημερήσια εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ - Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και αναχώρηση για το Μεσαιωνικό Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Game of Thrones. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
 
4η ημέρα Προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα στο μεσαιωνικό Νρουμπρόβνικ. Επισκεφτείτε τα μέρη που γυρίστηκε η δημοφιλής σειρά Game of Thrones , περπατήστε πάνω στα τείχη και απολαύστε ημερήσια κρουαζιέρα στα κοντινά νησάκια. Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε μία προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ,  την πόλη που μας θυμίζει  πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία! Θα θαυμάσουμε το περίφημο Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most) , την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με τη δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, και η πόλη ενώνεται από  επτά εντυπωσιακά γεφύρια  ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
5η ημέρα Νέουμ - Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα και μέσω Πόγραδετς θα φτάσουμε  στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
ΤΙΜΗ
259 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
160 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
120 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό & δείπνο στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  •  ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Δημοτικοί φόροι & Check points: 25€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ: Ενήλικες: 35€ το άτομο & τα παιδιά 2-12 ετών: 25€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο,
  • Ειδική ασφάλεια Covid - 19: τιμή 15€. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.