Blog

29 ΜΑΪΟΥ 2019

4ήμερο στη Βαρκελώνη: Σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις

0 comments 0 share
Τι αξίζει να δείτε και να κάνετε:
  • Μια βόλτα στο πάρκο Ciutadella. Η ονομασία του σημαίνει «οχυρό» και βρίσκεται κοντά στη Barceloneta.
  • Μετά να πας στη Barceloneta! Στον  παραλιακό δρόμο της πόλης, με πολλά εστιατόρια. Εκεί, θα φας και καλό ψάρι, απολαμβάνοντας παράλληλα, την όμορφη θέα.
  • Περπάτημα στη Las Ramblas, τον πιο διάσημο δρόμο της πόλης. Η οδός αυτή είανο το σημείο 0 της πόλης , θα βρεις πολλά καταστήματα, εστιατόρια, μαγαζάκια με σουβερίρ. Είναι πολλή ζωντανή και πάντα σε ένταση!
  • Θα συναντήσεις μαγαζάκια και ιδιαίτερα εστιατοριάκια, με tapas και με ό,τι άλλο θέλεις εάν προχωρώντας από την Plaza Catalunya προς τα πάνω και αφού περάσεις το Erotica Museum και τη γνωστή Boqueria Market, χαθείς στα δρομάκια αριστερά της οδού.
  • Ένα άλλο κεντρικότατο σημείο – σταθμός της πόλης είναι Η Plaza Cataluna
  • . Αξίζει να δεις την Santa Maria del Mar, στη συνοικία Ribera. Πρόκειται για μια άκρως επιβλητική εκκλησία, που ξεκίνησε να χτίζεται κάπου στο 1329.
  • Ένα από τα πράγματα που επιβάλλεται να κάνεις όταν βρεθείς στην Βαρκελώνη είναι φυσικά να θαυμάσεις τα έργα του διάσημου καλλιτέχνη Gaudi μερικά έργα του είναι: Sagrada Familia. La Pedrera (Casa Milà) ,Park Güell. Casa Batlló.
  • Μερικά MUST μουσεία έιναι το Μουσέιο του Picasso Το μουσείο αυτό φιλοξενεί μια τεράστια και ολοκληρωμένη συλλογή του Πικάσο και είναι το πρώτο που αφιερώθηκε σε εκείνον.
  • Το μουσείο του Dali Μέσα θα δεις όλο το έργο του Νταλί, μια ευρεία γκάμα των έργων του, η οποία καλύπτει όλα τα ρεύματα που ακολούθησε στην τέχνη του, όπως ο ιμπρεσιονισμός και ο φουτουρισμός


Τι να φας και που

Κλασικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η paella. Ριζότο με θαλασσινά και κρεατικά (ή και με μια από τις δυο επιλογές), μαγειρεμένο υπέροχα, όπως μόνο στην Ισπανία ξέρουν να φτιάχνουν. Πολλή καλή paella θα βρεις στο εστιατόριο 7portes, αλλά και στο Pez Vela , στη Barceloneta, ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο W. Επιβάλλεται, επίσης, να δοκιμάσεις tapas. Patatas bravas, χταποδάκι και διάφορα άλλα εδέσματα ΤΙΡ:Να αποφύγεις τα tapas στη La Rambla. Να προτιμήσεις τα πιο «κρυμμένα».



Eαν θέλεις Βαρκελώνη,εμπιστεύσου του ειδικούς δες ΕΔΩ όλα τα πακέτα για Βαρκελώνη!