Blog

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Νέοι κανόνες για τους τουρίστες στο Ντουμπρόβνικ – Οι βαλίτσες με ροδάκια και οι άλλες απαγορεύσεις

0 comments 0 share

Ο δήμαρχος της πόλης του Ντουμπρόβνικ Mato Franković, αποφάσισε να απαγορεύσει τις βαλίτσες με ροδάκια λόγω του θορύβου που κάνουν στους δρόμους της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι από φέτος το καλοκαίρι, οι τουρίστες θα μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους με σακίδια, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο επιθυμούν, αρκεί να μην έχει ροδάκια. 

 

Επιπλέον από τον Νοέμβριο θα τοποθετηθούν ντουλάπια από τον δήμο σε πολλά σημεία της πόλης, ως μέρος του προγράμματος «Σεβαστείτε την Πόλη», που εφαρμόζεται από το Γραφείο Τουρισμού του Ντουμπρόβνικ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ντουμπρόβνικ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τουρίστες όχι μόνο στην Κροατία αλλά και στην Ευρώπη.

 

«Από την αρχή του έτους, το Ντουμπρόβνικ έχει 289.000 αφίξεις και 763.500 διανυκτερεύσεις, καταγράφοντας 32% αύξηση συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022», αποκαλύπτουν οι Dubrovnik Times.

Οι αρχές της πόλης έχουν επίσης προτείνει αρκετούς περιορισμούς στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Πρόσφατα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές για την Κροατία, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στους κανόνες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις απαγορεύσεις ύπνου και ούρησης σε δημόσιους χώρους, αναρρίχησης σε μνημεία, καθώς και κατανάλωσης αλκοόλ κοντά σε προστατευμένους δημόσιους χώρους, όπως τα σχολεία. 

«Αυτά περιλαμβάνουν καβγάδες, λεκτική κακοποίηση και κατάσταση μέθης. Οι περισσότερες πόλεις διαθέτουν σήμανση για να σας συμβουλεύουν για ενέργειες που απαγορεύονται από την τοπική νομοθεσία. Προσέξτε το περιβάλλον σας, συμπεριλαμβανομένων των πινακίδων σήμανσης, και ζητήστε συμβουλές. Τα αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά τιμωρούνται με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κροατία έχει εντείνει τις προσπάθειες για να φέρει στη χώρα μεγάλο αριθμό διεθνών επισκεπτών και έτσι να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί περαιτέρω. 

Η είσοδός της στη ζώνη Σένγκεν συνέβαλε επίσης σημαντικά στην αύξηση του αριθμού διεθνών αφίξεων σε αυτή τη βαλκανική χώρα.

Ο κύκλος εργασιών στον κλάδο της φιλοξενίας σημείωσε σημαντική άνοδο άνω των 290 εκατ. ευρώ τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο οποίος αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 30% σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών των περίπου 224 εκατ. ευρώ που καταγράφηκε τον Μάιο πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι η Κροατία ακολουθεί την Ολλανδία και την Ινδονησία στην επιβολή κανόνων για τους τουρίστες, με σκοπό να αποκτήσει ποιοτικό τουρισμό.  

moneyreview.gr