Blog

17 ΜΑΪΟΥ 2023

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη

0 comments 0 share

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη

Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια γενική γνώση για τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη, κάτι που δεν είναι μικρό πράγμα γιατί υπάρχουν τόσο πολλά που μπορείτε να κάνετε!

Τα πάντα εξαρτώνται από τα ενδιαφέροντα σας και το είδος των διακοπών, αλλά υπάρχει κάτι στην Βαρκελώνη που ταιριάζει σε όλα τα είδη και η σελίδα αυτή θα σας δώσει μια γεύση από τα πράγματα που έρχονται.

Τέχνη και Αρχιτεκτονική

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη βουτηγμένη στην κουλτούρα και την ιστορία, έτσι, εάν έχετε σκοπό να γυρίσετε στα αξιοθέατα τότε είστε στο κατάλληλο μέρος.

Η Βαρκελώνη είναι πολύ φημισμένη για την φανταστική αρχιτεκτονική του Antonio Gaudí, του οποίου τα κτήρια είναι σκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη. Το πιο διάσημα και εντυπωσιακά μπορεί να θεωρηθούν ότι είναι αυτά κατά μήκος της Passeig de Gràcia, όπου θα βρείτε το La Pedrera και το Casa Batlló . Η πηγαίνετε μέχρι το Park Güell το οποίο είναι ένα πανέμορφο πάρκο σχεδιασμένο από τον ίδιο. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό από τα έργα του Gaudí είναι αναμφίβολα Sagrada Família, ο τεράστιος, ακόμη ανολοκλήρωτος ναός. Δεν μπορεί παρά να είναι νιώσετε ταπεινοί από την επιβλητικότητα και το φιλόδοξο σχέδιο, οι λεπτομέρειες στα εξωτερικά τοιχώματα είναι απλά εντυπωσιακές, αλλά προσέχετε, εάν φοβάστε τα ύψη μην μπαίνετε σε πειρασμό να σκαρφαλώσετε στην κορυφή των πύργων .

λην του Γκαουντί, η Βαρκελώνη προσφέρει πολλά από πλευράς αρχιτεκτονικής λάμψης. Ο Gothic Cathedral στην καρδιά της Γοτθικής γειτονίας είναι ένα από τα πρέπει στη λίστα σας. Καθώς περιφέρεστε στη Βαρκελώνη θα συναντήσετε πάρα πολλά όμορφα κτήρια και επίσης κατεβείτε την Las Ramblas, υπάρχουν τόσα πολλά για να δείτε σε απόσταση μόνο 2 λεπτών από την κάθε πλευρά του δρόμου.

Για όλους εσάς τους φίλους του πολιτισμού εκεί έξω η Βαρκελώνης έχει άφθονα μουσεία ώστε να μείνετε ευχαριστημένοι. Το MACBA (μουσείο μοντέρνας τέχνης) και το CCCB παραδίπλα, αξίζουν να τους ρίξετε μια ματιά και γενικότερα έχουν καλές εκθέσεις κάθε μήνα. Η έκθεση του Πικάσο και η μόνιμη έκθεση του Νταλί στο Gothic Quarter είναι πάντα δημοφιλείς. Το Caixa Forum είναι ένα μουσείο που έχει διαφορετικές καλλιτεχνικές εκθέσεις κάθε μήνα. Είναι ακριβώς έξω από Plaça España, στην Avenida Marques de Comillos που είναι δημοφιλής στους ντόπιους, αλλά αγνοήθηκε πολύ από τους τουρίστες και είναι κρίμα γιατί είναι ωραίο και δωρεάν! Κοντά στο Caixa Forum βρίσκεται το MNAC (Μουσείο της καταλανικής τέχνης) το οποίο είναι πανέμορφο εξ' ολοκλήρου.


Εάν θέλετε δωρεάν απεριόριστη μετακίνηση στο σύστημα των δημοσίων συγκοινωνιών της Βαρκελώνης και εκπτώσεις σε πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βαρκελώνης θα ήταν καλό να αγοράσετε την Barcelona Card - Το πάσο για τις εκπτώσεις και την μετακίνησης σας.


Κουζίνα

Η Βαρκελώνη έχει πολύ ωραίο φαγητό, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε θέλετε από πιάτα διεθνούς κουζίνας μέχρι Καταλανικές νοστιμιές, από tapas μέχρι πιατέλες θαλασσινών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε γύρω σας, υπάρχουν πολλά εστιατόρια σε πολύ λογικές τιμές, καθώς και ορισμένα εξαιρετικά ακριβά. Εδώ τρώμε αργά, το μεσημεριανό είναι συνήθως στις 14:00 και το δείπνο στις 22:00, για δείπνο είναι συνήθως σκόπιμο να κλείσετε ένα τραπέζι. Όπως με πολλά πράγματα εάν θέλετε καλή ποιότητα χωρίς την ετικέτα τιμής τότε μείνετε μακριά από την Las Ramblas.Τα tapas είναι ιδιαίτερα καλά γύρω από την Barceloneta, αυτό ήταν αρχικά ένα χωριό ψαράδων και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αλλόκοτα μέρη όπου μπορείτε να βρείτε φρέσκα θαλασσινά tapas σε καλές τιμές.Για τα ζευγάρια συνιστώ το Limbo στο Calle Mercè, είναι διακριτικό, ρομαντικό και τα φαγητά του νόστιμα. Εάν θέλετε κάτι λίγο πιο χαρούμενο γιατί δεν δοκιμάστε έναν από τους Ιταλούς στην Calle Ample - Είναι από την Ιταλία και έχει ζωντανή Τζαζ κάθε Σάββατο και Τρίτη βράδυ.Επίσης θέλω πραγματικά να σας συστήσω να ρίξετε μια ματιά στις αγορές, η La Boqueria είναι στην Las Ramblas και το Mercat St Antoni είναι γεμάτα με φρέσκα προϊόντα, για να σας προκαλέσουνε στην κυριολεξία.


Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη με την οικογένεια σας

Η Βαρκελώνη είναι χώρος φιλικός προς τα παιδιά και υπάρχουν πολλά που θα απολαύσουν τα παιδιά. Υπάρχει για αρχή ο ζωολογικός κήπος στο Parc Ciutadella, ο ζωολογικός κήπος είναι μεγάλος και παρέχει μια εύκολη ψυχαγωγία για ολόκληρη την ημέρα για τα παιδιά και τους ενήλικες. Ή υπάρχει και το ενυδρείο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και είναι πάντα διασκεδαστικό., περπάτημα σε ξυλοπόδαρα. Και ενώ βρίσκεστε στην περιοχή Montjuïc, μη χάσετε το μαγικό συντριβάνι του Montjuïc, μια υπερπαραγωγή από μουσική και φως.Κάτι άλλο που παιδιά ίσως να απολαύσουν είναι το τελεφερίκ που λειτουργεί από την παραλία Barceloneta προς το Montjuïc. Και πάλι δεν είναι κάτι για όσους φοβούνται τα ύψη, αλλά είναι διασκεδαστικό και έχετε φοβερή μια θέα της πόλης.Οι ενήλικες μπορεί να το απολαύσουν περισσότερο από ότι τα παιδιά, αλλά υπάρχει επίσης κοντά και ένα μουσείο σοκολάτας το Arc de Triomf το οποίο θα σας δείξει την ιστορία της σοκολάτας και καταλήγει σε ένα κατάστημα καφενείο όπου μπορείτε να καθίσετε και να ξεκουραστείτε με μια κρεμώδη ζεστή σοκολάτα. Δείτε τη σελίδα μας σχετικά με το Η Βαρκελώνη για τις οικογένειες.


Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη σαν ζευγάρια

Το Παρίσι μπορεί να είναι η πρωτεύουσα του ρομαντισμού αλλά η Βαρκελώνη δεν είναι άσχημη για εκείνους θέλουν να ερωτευθούν. Υπάρχει το Παραλίες της Βαρκελώνης, τα μπαλκόνια που βλέπουν από πάνω τους δρόμους και το καλό κρασί!Εάν η ημέρα είναι ηλιόλουστη μπορείτε να πάτε στο Parc Ciutadella το οποίο είναι ένα μεγάλο πάρκο όπου μπορείτε να βάρκα και να μπείτε στη λίμνη.Εάν αυτό είναι πολύ έντονο για εσάς τότε μπορείτε να πάτε μέχρι το Tibidabo όπου υπάρχουν τα μπαρ με θέα ολόκληρης της πόλης. Το μπαρ ονομάζεται Mirablau και είναι τέλειο για κοκτέιλ νωρίς. Μην ξεχάσετε ότι μπορείτε πάντα να δείτε τα αξιοθέατα με στυλ μέσα από τη δική σας άμαξα που θα βρείτε συνήθως στο κάτω μέρος της Las Ramblas. Και εάν θέλατε να βρείτε ένα ξενοδοχείο στον πιο διάσημο δρόμο της Βαρκελώνης έχουμε ετοιμάσει μια ανασκόπηση των πιο διάσημων ξενοδοχείων της Las Ramblas.


Μπαρ και καφετέριες

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη για πάρτι, οποιαδήποτε ώρα της νύχτας ή της ημέρας πάντοτε θα συμβαίνει κάτι. Υπάρχουν μπαρ που ταιριάζουν σε όλους, παράξενα, μυστικά, Καταλανικά, Ιρλανδικές παμπ άλλα με ωραία θέα και αυτά με την μοντέρνα πελατεία.Το μπαρ είναι ανοικτά εδώ μέχρι τις 3 συνήθως οπότε δεν υπάρχει βιασύνη, γυρίστε από μπαρ σε μπαρ χωρίς προβλήματα. Μερικά από αυτά που πιστεύω ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά είναι:L'Arquer - για το νεωτερισμό του δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο μπαρ, διαθέτει λωρίδες για τοξοβολία!Miramelinda - ένα αριστοκρατικό μπαρ στην περιοχή El Borne το οποίο κάνει καλά μοχίτο.Ommsession - Εάν σας αρέσουν τα σχεδιαστικά παιχνίδια και σας αρέσει να περιτριγυρίζεστε από ίδιους ανθρώπους τότε πηγαίνετε σε αυτό το lounge μπαρ το οποίο βρίσκεται κολλητά στο Hotel Sir Victor. Manchester Bar - Ένα ωραίο μπαρ στην Raval το οποίο τιμά την Αγγλική indie μουσική του 90.London Bar - Ζωντανή μουσική κάθε βράδυ το οποίο ήταν συχνός προορισμός του Picasso και του Hemingway.Όσο για τα κλαμπ, υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Εάν σας αρέσει το τυρί τότε τα κυρίως ομοφυλόφιλα κλαμπ Sala είναι πολύ δημοφιλή στους γκέι και τους απλούς ανθρώπους. Εάν σας αρέσει το hip hop τότε δοκιμάστε το Jamboree ένα βράδυ Δευτέρας ή το City Hall την Πέμπτη το βράδυ. Να έχετε το νου σας για φυλλάδια που δίνουν έκπτωση ή ελεύθερη είσοδο, στα μαγαζιά και τα καφέ.Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κλαμπ παίζουν ένα μείγμα του house, funk και περιστασιακά λίγη trance.Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα για να κάνετε στη Βαρκελώνη, όποιος και αν είστε, μπορείτε να κάνετε τόσο πολλά ή τόσα λίγα και να ταξιδέψετε στην πόλη που είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε κάτι πολύ ενδιαφέρον.