Blog

08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

8 πράγματα που αξίζει να κάνετε στη Χριστουγεννιάτικη Βιέννη

0 comments 0 share

Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι μαγικά. Με την αυτοκρατορική του αρχιτεκτονική, τα υπέροχα μουσεία, τη κλασική μουσική σκηνή και τα καφέ σε αφθονία, αυτός είναι ένας υπέροχος προορισμός κάθε εποχή του χρόνου. Επισκεφθείτε όμως τη Βιέννη τα Χριστούγεννα και θα διαπιστώσετε ότι έχει μετατραπεί σε μια αστραφτερή, εορταστική χώρα των θαυμάτων, με ολόκληρη την πόλη να ζωντανεύει μέσα σε ένα ρεύμα από χριστουγεννιάτικα φώτα, εκθέσεις, χριστουγεννιάτικες αγορές και φυσικά, τη μυρωδιά των χριστουγεννιάτικων δέντρων, ζεστό κρασί και ψητά κάστανα να γεμίζουν τον αέρα.

Η Βιέννη είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής χριστουγεννιάτικος προορισμός! Τι πρέπει να κάνετε όμως όταν είστε εκεί; Παρακάτω ακολουθούν μερικές προτάσεις!

 


1. Επισκεφτείτε το Ανάκτορο Χόφμπουργκ

Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές διάσπαρτες στην πόλη της Βιέννης κατά τον μήνα του Δεκεμβρίου και ένα από τα καλύτερα σημεία εκκίνησης είναι να επισκεφτείτε το  Ανάκτορο Hofburg. Είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία για να ξεκινήσετε τις περιπέτειές σας στη Βιέννη και είμαστε σίγουροι ότι το έχετε δει σε καρτ ποστάλ – είναι πραγματικά εξίσου όμορφο στην πραγματική ζωή!

2. Επισκεφθείτε το παλάτι Belvedere

Το μπαρόκ ανάκτορο Belvdere είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βιέννης, χάρη στην αξιοσημείωτη συλλογή έργων τέχνης που φιλοξενούνται εκεί. Ανάμεσα σε αυτά ο σπουδαίος πίνακας του Kustav Klimt, «Το Φιλί». Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει 16 ευρώ για τους ενήλικες, ενώ τα παιδιά μπαίνουν δωρεάν.
Ωστόσο, την περίοδο των γιορτών υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να περάσετε από το εντυπωσιακό Belvedere με τους πανέμορφους κήπους και τη μικρή λιμνούλα που αποτελεί ένα πραγματικά μαγευτικό σήμα κατατεθέν του κτίσματος. Ο στολισμός στο Belvedere δημιουργεί ένα σκηνικό παραμυθένιο καθώς οι λαμπερές αντικατοπτρίσεις, καθρεφτίζονται στο νερό της λίμνης! Πρόκειται για μία στάση που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κατά την παραμονή σας στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

 
 

3. Κρατική Όπερα της Βιέννης

Δεν γίνεται να είστε στην Αυστρία για τις γιορτές και να μην παρακολουθήσετε ένα από τα αμέτρητα κονσέρτα που γίνονται σε μερικά από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά κτήρια του κέντρου. Γι’ αυτό μπορείτε να επισκεφτείτε την Κρατική Όπερα της Βιέννης για ένα τουρ στα παρασκήνια-με τιμή 9€ με διαθεσιμότητα ανά ώρα (ελέγξτε τον ιστότοπο για ενημέρωση των ωρών της ξενάγησης, καθώς ποικίλλουν ανάλογα τις παραστάσεις). Η ξενάγηση θα σας μεταφέρει σε πολλές από τις αίθουσες της όπερας, συμπεριλαμβανομένου ένα τουρ στα παρασκήνια και μπορείτε να κάνετε όσες ερωτήσεις θέλετε για να μάθετε την ιστορία για μια από τις πιο διάσημες όπερες της Ευρώπης.

4. Επισκεφθείτε τον μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο φιόγκο της Ευρώπης!

Ενώ κάνετε την βόλτα σας γύρω από το Innere Stadt στη Βιέννη, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε. Ακριβώς απέναντι από την Κρατική Όπερα της Βιέννης, θα δείτε ένα εμβληματικό κτήριο με ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο φιόγκο, το οποίο έχει γίνει pit stop για τους επισκέπτες στη Βιέννη τα τελευταία χρόνια.

5. Δείτε τον λαμπερό στολισμό στους δρόμους της πόλης

Χιλιάδες κρύσταλλα και γιγαντιαίοι πολυέλαιοι, φέρνουν μια αυτοκρατορική ατμόσφαιρα αίθουσας χορού στους κύριους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης! Κάντε μια βόλτα το βράδυ, ξεκινώντας από το κτήριο της Κρατικής Όπερας, κατεβαίνοντας την οδό Kärntner μέχρι να καταλήξετε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στέφανου, στη συνέχεια αν έχετε όρεξη για ακόμα περισσότερη πεζοπορία συνεχίστε στην περίφημη και πολύ όμορφη εμπορική περιοχή Kohlmarkt μέχρι που θα δείτε να ορθώνεται μπροστά σας το παλάτι Hofburg, ολοστόλιστο και υπέροχο όπως αρμόζει σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα της Βιέννης.
     

6. Επισκεφθείτε το Cafe Central

Η κουλτούρα του καφέ έχει τεράστια κληρονομιά στη Βιέννη μέχρι σήμερα και δεν υπάρχει πιο διάσημο καφέ από το Cafe Central. Αν και τουριστική, μια επίσκεψη σε αυτό το διάσημο καφέ είναι υποχρεωτική για κάθε πρώτο επισκέπτη στη Βιέννη και θα εκπλαγείτε!

 

7. Επισκεφθείτε μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά

Οι πολυάριθμες χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες στη Βιέννη κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλές μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την πόλη και επίσης μικροί αναδυόμενοι πάγκοι προς κάθε κατεύθυνση, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να σας κακομάθουν με τις επιλογές!

    

8. Δοκιμάστε παραδοσιακές βιεννέζικες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

Στη Βιέννη θα δοκιμάσετε καταπληκτικά εδέσματα με βάση την πατάτα και οπωσδήποτε ψητά κάστανα, ένα «πιάτο» που οι ντόπιοι λατρεύουν. Δώστε επίσης μία ευκαιρία και στα απίθανα λουκάνικα που ψήνονται σχεδόν σε όλους τους πάγκους των εορταστικών αγορών, σκορπώντας παντού υπέροχες μυρωδιές που θα σας ανοίξουν την όρεξη!
Για τους λάτρεις των γλυκών, οι κοινές γλυκές λιχουδιές περιλαμβάνουν φρούτα με επικάλυψη σοκολάτας, καβουρδισμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, lebkuchen, αναρίθμητα αρτοσκευάσματα και διάφορες ποικιλίες κουλουριού.
Για την απόλυτη βιεννέζικη εμπειρία μην παραβλέψετε να δοκιμάσετε ένα παραδοσιακό Käsekrainer ή το πασίγνωστο σε όλους Bratwurst, συνοδευόμενα με μία ζεστή κούπα Weihnachtspunsch που θα σας πλημμυρίσει μια αίσθηση εορταστικής φιλοξενίας και θαλπωρής για την οποία η Βιέννη φημίζεται σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη.

 

 

Ανακάλυψε και εσύ όλα τα παραπάνω στην μαγευτική Βιέννη με τα εξαιρετικά οικονομικά πακέτα εκδρομών του Grecos.gr με ένα κλικ εδώ!


Πηγές:

https://www.travel.gr/experiences/8-empeiries-poy-axizei-na-zisete-sti-chri/
https://worldofwanderlust.com/how-to-spend-christmas-in-vienna-15-things-you-must-do/
https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/vienna/
https://www.visitingvienna.com/entertainment/10-things-at-christmas/
https://www.travelblissnow.com/vienna-christmas-markets-tips/