Blog

05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Κυθήρων

0 comments 0 share

Τα Κύθηρα προσφέρουν τόσα πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδείς! Μεσαιωνικοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινά μνημεία, μονοπάτια με πλούσια βλάστηση που οδηγούν σε μαγικές σπηλιές, φαράγγια και καταρράκτες σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Κάποια από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στο νησί είναι:

  • Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας: Ατμοσφαιρικό σπήλαιο που λειτουργούσε ως εκκλησία κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Το πέτρινο τέμπλο είναι διακοσμημένο με καλοδιατηρημένες αγιογραφίες του 13ου αι.
  • Η βραχονησίδα Χύτρα: Εδώ θα βρεις μια μαγευτική σπηλιά με καταγάλανα νερά που θυμίζουν πισίνα, σπάνια πουλιά και λουλούδια, αλλά και φώκιες! Πρόσβαση είτε με ιδιωτικό σκάφος είτε με το καραβάκι του Καπετάν Σπύρου που αναχωρεί από το Καψάλι.
  • Το Ενετικό Κάστρο: Το πιο χαρακτηριστικό μνημείο του νησιού, δεσπόζει σε έναν απότομο βράχο πάνω από τη Χώρα. Το σημερινό κάστρο χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αι.
  • Η καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας: Ο λεγόμενος και «Μυστράς των Κυθήρων», είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού. Πρόκειται για τα ερείπια της παλιάς μεσαιωνικής πρωτεύουσας, που χτίστηκε το 12ο αι. από Μονεμβασίτες και καταστράφηκε τον 16ο αι. από τον διαβόητο Μπαρμπαρόσα! H τοποθεσία είναι πραγματικά υπέροχη.
  • Ο καταρράκτης της Νεράιδας και οι νερόμυλοι στον Μυλοπόταμο: Ακολούθησε το σηματοδοτημένο μονοπάτι που ξεκινά από την κεντρική πλατεία του οικισμού, εξερεύνησε τη μαγευτική φύση και κάνε ένα ταξίδι στο παρελθόν των Κυθήρων! Σημαντικό: η διαδρομή θέλει προσοχή.
  • Το φαράγγι του Τσάκωνα: Για όσους αγαπούν την πεζοπορία, το μονοπάτι ξεκινάει από την πλατεία των Μητάτων. Στον δρόμο σου θα συναντήσεις εντυπωσιακή πυκνή βλάστηση, βάθρες, νερόμυλους και εκκλησάκια μέσα σε σπήλαια! Προσοχή: η διαδρομή θεωρείται δύσκολη.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Κυθήρων: Σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσείο μπορείς να γνωρίσεις την ιστορία του νησιού από την προϊστορική εποχή. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με προβλήματα όρασης.
  • Ο Φάρος Μουδαρίου: Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της Αγγλοκρατίας και βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού. Εκπληκτική θέα στην Πελοπόννησο!



Αναλυτικός τιμοκατάλογος για ΚΥΘΗΡΑ ΕΔΩ