Αυστριακό Πανόραμα - Βουδαπέστη

Οδικώς, 6 ημέρες

Νις-Βελιγράδι-Νόβισαντ-Βουδαπέστη-Βιέννη-Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ-Σάλτσμπουργκ-Ζάγκρεμπ

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώ- ρηση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στα σύνορα των Ευζώ- νων, στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές σας αγορές. Διέλευση των συνόρων και μέσω Νις, Βελιγραδίου και Νόβι Σαντ φτάνουμε το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτο- ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας, στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Ματίας στη Βούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του Παγκόσμιου πόλεμου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Βιέννη. Τα- κτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ ( ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα πε- ριηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέα- τρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον κα- θεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το βράδυ σας προτείνουμε τη παρακολούθηση κοντσέρτου κλα- σικής μουσικής.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τις μο- ναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσου- με μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξου- με στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Συνεχίζουμε για το μοναδικό «κάστρο αλατιού» το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής, που μπορείτε να ζήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Εδώ θα επισκεφτούμε τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμο- σφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Τακτοποίηση στο ξενο- δοχείο μας και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ονομάζεται Μνημείο της Χιλιετίας, με την στήλη ύψους 36 μέτρων στην κορυφή της οποίας υπάρχει άγαλμα του Αρ- χάγγελου Γαβριήλ. Θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγα- ρίας, που πήρε το όνομά της προς τιμήν του προστάτη της πόλης του πρώτου Χριστιανού Βασιλιά της Ουγγαρίας, την όπερα, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το επιβλητικό νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία (268μ. μήκος). Περνώντας στη Βούδα,θα δούμε τον παραμυθένιο Πύργο των Ψαράδων χτισμένο το 1905 με τους επτά πύργους, τους πολλαπλούς πυργί- σκους, τα παραπέτα και τις κοφτές σκάλες. Θα θαυμάσου- με επίσης τον Ναό του Ματθαίου (Matyas) κτισμένο τον 13ο αιώνα σε γοτθικό στυλ και ψηλά από το λόφο του Γκέλερτ με το ομώνυμο φρούριο και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα. Ελεύθερος χρόνος, για να επισκεφθείτε την πλούσια αγορά της πόλης ή να επισκεφθείτε το καταπρά- σινο νησί της Μαργαρίτας. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακρο- χρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. 3η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά (122 χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτρι- ας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις.
5η ημέρα ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΙΤΣΜΠΟΥΕΛ - ΖΕΛ ΑΜ ΖΕ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό τη παραμυθένια ιστορική πόλη του Κίτσμπουελ, το γνω- στότερο χιονοδρομικό θέρετρο της Αυστρίας, που βρί- σκεται μέσα σε μια δασωμένη κοιλάδα. Θα θαυμάσουμε τα τοπικά αξιοθέατα, δύο ιστορικές εκκλησίες καθώς και αρκετές σειρές ωραίων χωριάτικων σπιτιών με φωτεινά χρώματα του 16ου και 17ου αιώνα. Το ωραιότερο θέαμα το καλοκαίρι είναι ο Αλπικός Ανθόκηπος με πάνω από 120 διαφορετικά είδη και τα ζωγραφισμένα αρχοντικά σπίτια στη παλιά πόλη. Συνεχίσουμε για το Ζελ Αμ Ζέ επίσης ιδι- αίτερης ομορφιάς χειμερινό θέρετρο που είναι χτισμένο στις όχθες των λιμνών Saalach και Salzach σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Συνεχίζουμε για το Ζάγκρεμπ. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύ- θερος χρόνος στην πόλη.
6η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περι­λαμ­βά­νο­νται: 

  • Μετα­φο­ρές-με­τα­κι­νή­σεις με υπε­ρυ­ψω­μέ­νο κλι­μα­τι­ζό­με­νο λε­ω­φο­ρείο
  • Τη δια­μο­νή σε επι­λεγ­μέ­να ξε­νο­δο­χεία
  • Επι­λεγ­μέ­νη δια­τρο­φή
  • Συνο­δό -αρ­χη­γό του γρα­φεί­ου μας 
  • Ξενα­γή­σεις-πε­ρι­η­γή­σεις σύμ­φω­να με το πρό­γραμ­μα
  • Ασφά­λεια αστι­κής ευ­θύ­νης



Δεν πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται:

  • Εισό­δους μου­σεί­ων και αρ­χαιο­λο­γι­κών χώ­ρων, κρουα­ζιέ­ρες, επι­πλέ­ον γεύ­μα­τα, ποτά
  • Oτι ανα­φέ­ρε­ται στο πρό­γραμ­μα ως προ­αι­ρε­τι­κό, προ­τει­νό­με­νο ή εξ’ ιδί­ων



Σημεί­ω­ση
Το πρό­γραμ­μα εί­ναι δυ­να­τόν να εκτε­λε­στεί και με δια­φο­ρε­τι­κή σει­ρά, ανα­λό­γως των το­πι­κών αρ­γιών ή εορ­τών. Η εκ­δρο­μή στα Πρι­γκι­πό­νη­σα, πραγ­μα­το­ποιεί­ται ανα­λό­γως των και­ρι­κών συν­θη­κών.