Αστυπάλαια από Αθήνα

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ελλάδα-Αστυπάλαια-Δωδεκάνησα

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα (πτήση) - Αστυπάλαια - Ανάληψη

Δίνουμε ραντεβού στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο που θα μας μεταφέρει στην Αστυπάλαια. Όλοι οι επιβάτες µας για Αστυπάλαια µε την Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Business Lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδροµίου «Ελ.Βενιζέλος».. Για την διαμονή μας, έχουμε επιλέξει το ζεστό & φιλόξενο Maltezana Beach Hotel 3*, στην πανέμορφη παραλία της Μαλτεζάνας. Μετά το check-in θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη Χώρα του νησιού, την «Αστροπαλιά» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και ξεκούραση.

2η ημέρα Εκδρομή στον Πέρα Γυαλό και την γραφική Χώρα
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στην Ανάληψη ή Μαλτεζάνα. Το φημισμένο ψαροχώρι του νησιού οφείλει το όνομα της στους Μαλτέζους πειρατές που χρησιμοποιούσαν επί αιώνες τον προστατευμένο όρμο του ως ορμητήριο. Το απόγευμα θα ανέβουμε από τον Πέρα Γυαλό προς την Χώρα, ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα από δαιδαλώδη λιθόστρωτα δρομάκια. Τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλεται μια στάση στο μικρό αρχαιολογικό μουσείο του Πέρα Γυαλού, που φιλοξενεί μια ιδιαίτερη συλλογή ευρημάτων από την προϊστορική εποχή ως τα μεσαιωνικά χρόνια. Συνεχίζουμε την υπέροχη βόλτα μας αγναντεύοντας, ενώ η θέα των ασβεστωμένων σπιτιών που μοιάζουν σαν να σκαρφαλώνουν πάνω στους δυο λόφους και το Κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή, είναι συναρπαστική. Καθώς ανηφορίζουμε προς την κεντρική πλατεία, οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά. Στο διάσελο στέκονται αγέρωχοι οκτώ πέτρινοι ανεμόμυλοι, όλοι ανακαινισμένοι και αξιοποιημένοι. Ένας από αυτούς λειτουργεί ως άτυπο μουσείο το οποίο θα επισκεφτούμε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο επιβλητικό Κάστρο των Querini με τα οικόσημα και τους θυρεούς της βενετσιάνικης οικογένειας που κυριάρχησε στο νησί τον 13ο -15ο αιώνα. Στο εσωτερικό του θα συναντήσουμε δύο κατάλευκες εκκλησίες με περίτεχνα καμπαναριά, την Παναγιά του Κάστρου και τον Άγιο Γεώργιο. Δίπλα στην πύλη του Κάστρου βρίσκεται η περίφημη Παναγιά η Πορταΐτισσα, με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο ντυμένο με φύλλο χρυσού και την εικόνα της Παναγίας που η παράδοση θέλει να αποτελεί πιστό αντίγραφο της εικόνας της μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην Κυλίνδρα, εκεί όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα: το μεγαλύτερο προϊστορικό νεκροταφείο βρεφών στην Μεσόγειο. Η Αστυπάλαια φημίζεται για το καλό φαγητό της γι’ αυτό και – πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο - θα δειπνήσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο της Χώρας, όπου θα απολαύσουμε χαρακτηριστικά πιάτα της τοπικής κουζίνας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το λαμπριανό, το παραδοσιακό ψητό αρνί, γεμιστό με ρύζι και μπαχαρικά.
3η ημέρα Προαιρετική κρουαζιέρα στις παραδεισένιες παραλίες Κουτσομύτη & Κουνούπα
Μια ανάσα από την Αστυπάλαια βρίσκονται δύο μικρά ακατοίκητα νησάκια, ο Κουτσομύτης και η Κουνούπα με τα πιο γαλαζοπράσινα νερά που έχετε δει. Μετά το πρόγευμα όσοι επιθυμούμε μπορούμε να πάρετε το καραβάκι (ατομικά έξοδα) και να απολαύσουμε μια ημερήσια εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη. Αρχικά θα προσεγγίσετε τον Κουτσομύτη, που χωρίζεται με ένα στενό πέρασμα από τη νησίδα Τηγάνι. Στην Κουνούπα μια στενή λωρίδα γης ενώνει την μία πλευρά της νησίδας με την άλλη, σχηματίζοντας δύο εξωτικές παραλίες στη μέση του Αιγαίου. Η μέρα μας θα κλείσει στο ξενοδοχείο με ένα αυθεντικό Αστυπαλίτικο γλέντι, με εκλεκτό φαγητό, μουσική και χορό.
4η ημέρα Αστυπάλαια - Αθήνα
Πρόγευμα νωρίς το πρωί και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε το αεροπλάνο για την Αθήνα, γεμάτοι όμορφες εικόνες και εμπειρίες που θα θυμόμαστε με νοσταλγία.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αστυπάλαια -Αθήνα οικονομικής θέσης με την SKY EXPRESS
  • Μία (1) χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά και μία (1) αποσκευή μέχρι 20 κιλά
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο MALTEZANA BEACH PALACE 3* 
  • Μπουφέ πρόγευμα continental με τοπικά εδέσματα, 2 δείπνα στο ξενοδοχείο και 1 δείπνο σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο ση Χώρα (ημιδιατροφή)
  • Εκδρομές, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνεται:
  • Φόροι Αεροδρομίου: 21€
  • Μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κουτσομύτη και Κουνούπα ( € 20 ανά άτομο).
  • Προαιρετικές μετακινήσεις με το πούλμαν
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Φόρος διαμονής καταλύματος € 1,5 ανά δωμάτιο ανά διαν/ση
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα .