Ανατολική Ρωμυλία - Ηλιόλουστη Ακτή, 4 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Α)

Οδικώς, 4 ημέρες

Μεσημβρία-από Θεσσαλονίκη-Μπουργκάς -Αγχίαλος-Βαλκάνια-Ηλιόλουστη Ακτή-Ανατολική Ρωμυλία-Βουλγαρία-Μονή Αλατζά-Βάρνα-Ρωμυλία

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΥΝΟΡΑ – ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ (SUNNY BEACH)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είσοδος στην Βουλγαρία και διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή θα φτάσουμε στην Μαύρη Θάλασσα, και στον ιστορικό χώρο Nessebar (Μεσήμβρια), ή όπως συχνά αναφέρεται «το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας». Συνεχίζουμε για έναν από τους εξέχοντες τουριστικούς προορισμούς και λιμάνι το θέρετρο Sunny Beach (Ηλιόλουστη Ακτή). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ​ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη στην Μεσήμβρια, μια πλούσια πόλη – μουσείο, με αφθονία ιστορικών κτιρίων, η οποία ώθησε την UNESCO να τη συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1983. Λέγεται ότι είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό εκκλησιών. Σήμερα, συνολικά σαράντα εκκλησίες κατάφεραν να επιβιώσουν στην περιοχή της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας. Είναι γνωστή και ως ”Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα” ή ”Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 έως το 1956. Θα έχουμε περιήγηση στη μονή Αλατζά (XII —XIV) η οποία χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην περιοχή.
3η ημέρα ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Αγχίαλο. Εκεί θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνεχίζουμε για την πόλη του Μπουργκάς, ή Πύργος. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή και η τέταρτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και τη Βάρνα. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. Περιβάλλεται από τις λίμνες του Μπουργκάς που φιλοξενούν αρκετές εκατοντάδες είδη πτηνών. Τμήμα της πόλης αποτελεί το Νησί της Αγίας Αναστασίας. Στον χρόνο μας στην πόλη, θα θαυμάσουμε αρκετά μνημεία και αξιοθέατα όπως το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φύσης και Επιστήμης, την Ρωμαϊκή πόλη του Ντεβέλτουμ, τα Ρωμαϊκά και μεσαιωνικά λουτρά Ακουα Καλίντε, το Θαλάσσιο Καζίνο, το σύγχρονο κτίριο της Όπερας του Μπουργκάς που στεγάζει δύο μεγάλα μουσικά ιδρύματα της πόλης, την Κρατική Όπερα και τη Φιλαρμονική. Επίσης θα δούμε τον Θαλάσσιο Κήπο, ένα δημοτικό πάρκο που κατασκευάστηκε το 1910 από τον τότε αρχικηπουρό της πόλης, καθώς και αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και βεβαιωθούμε ότι δεν «ξεχάσαμε» κάτι στα δωμάτιά μας, αναχωρούμε για την πόλη μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φτάνουμε το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη. Θα έχουμε μια σύντομη στάση για καφεδάκι ή φαγητό και καταλήγουμε το βράδυ στον προορισμό μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Ανοιξη -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
165 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
95 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
55 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
165 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
95 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
55 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
165 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
95 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
55 €
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
 
• Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
• Διαμονή στο ξενοδοχείο Best Western Premium Inn 4*
• Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με την επιλογή σας
• Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
 
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
 
ΠΟΛΗ/ ΣΗΜΕΙΟ                               ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ/ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
 
Βόλος Δημαρχείο                                 02.00/ 02.15
Λάρισα Πλατεία ταχυδρομείου/ 
Λέσχη αξιωματικών                              03.00/ 03.15
Κατερίνη ΚΤΕΛ Κατερίνης                   04.00/ 04.15
Θεσσαλονίκη Μητροπόλεως- 
Βενιζέλου                                               05.00/ 05.30
Καβάλα Δημοτικός κήπος- Σημαίες     07.15/ 07.30
Ξάνθη Ανατολική έξοδος Fresh &Co    08.00/ 08.15
Κομοτηνή Μνημείο Ηρώων “Σπαθί”      09.00/ 09.15

*Για τις αναχωρήσεις από Βόλο & Λάρισα υπάρχει επιβάρυνση 10€ ανά διαδρομή.