Αναγεννησιακή Τοσκάνη

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 6 ημέρες

Φλωρεντία-Βενετία-Ιταλία-Πίζα-Σιένα-Μοντεκατίνι

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Ηγουμενίτσα (εν πλω) (323 χλμ)
Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα Βενετία - Φλωρεντία (Μοντεκατίνι) (355 χλμ)
Άφιξη στις 08:00 στην πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Αναχωρούμε με βαπορέττο (εξ ιδίων ) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου -σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και στη συνέχεια της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ.Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των δόγηδων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την όμορφη λουτρόπολη του Μοντεκατίνι λίγα χιλιόμετρα από τη πόλη των Μεδίκων την Φλωρεντία . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Μοντεκατίνι - Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα (100 χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Φλωρεντία, που θεωρείται ως η γενέτειρα της Ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Παλάτι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία – πινακοθήκες στον κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, όπως ο Γαλιλαίος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο – έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωταγωγημένο μνημείο της, τον κεκλιμένο Πύργο, που βρίσκεται δίπλα στα Βαφτιστήρια και στον Καθεδρικό Ναό. Γεύμα εξ ιδίων και επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα Μοντεκατίνι - Σαν Τζιμινιάνο - Σιένα - Περούτζια (251 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Σαν Τζιμινιάνο, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Στη συνέχεια ,θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που αναρωτιέται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν άθικτες ενάντια στη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Συνεχίζουμε για την Περούτζια . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
5η ημέρα Περούτζια - Ανκόνα (εν πλω) (136 χλμ)
Πρωινό και θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Ουμβρίας, την Περούτζια. Θα δούμε την Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο και το υπέρλαμπρο μέγαρο των Πριόρι, τις μεσαιωνικές γειτονιές και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην γύρω περιοχή. Συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ανκόνα . Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και διανυκτέρευση εν πλώ
6η ημέρα Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη (323 χλμ)
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Θα είμαστε στην πόλη μας αργά το απόγευμα.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Είσοδοι σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Βαπορέτα Βενετίας
  • Check points 25€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό