Μοναδική Κοστιέρα Αμαλφιτάνα

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 6 ημέρες

Ιταλία--Αμάλφι-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα -Σαλέρνο

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα (εν πλω) (323 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα Μπάρι - Πομπηία - Νάπολη - Σαλέρνο (371 χλμ)
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη νεκρόπολη της Πομπηίας που αφανίστηκε το 79 μ.χ. μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάστε τον περιμετρικό τοίχο, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη Βέτρι, το Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη Νάπολη. Περιήγηση στην παραλία με το παλάτι των Ισπανών, το κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτο και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Σαλέρνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Σαλέρνο - Σορρέντο - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Ραβέλλο (130 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Σορρέντο. Περίπατος στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολη. Εντύπωση προκαλούν οι παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές του λόφου, με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο κοσμοπολιτικό λιμάνι με τα πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της Piazza Tasso. Έπειτα αναχώρηση με καραβάκι (εισιτήρια εξ’ ιδίων) για το πανέμορφο Ποζιτάνο. Βόλτα στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Επιστροφή από το Ποζιτάνο (εισιτήρια εξ ιδίων), και άφιξη στο μικροσκοπικό αλλά τόσο γραφικό Αμάλφι. Χτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, στον μυχό του ομώνυμου κόλπου μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Περιήγηση στα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Δυνατότητα (για όσους το επιθυμούν) να επισκεφθούν, με τα HOP ON – HOP OFF πουλμανάκια (έξοδα ατομικά), το σκαρφαλωμένο στα 305 μ. υψόμετρο Ραβέλλο και να θαυμάσουν την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Σαλέρνο - Κρουαζιέρα Κάπρι (181 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Σορρέντο, επιβίβαση σε πλοίο για το κοντινό νησί Κάπρι (έξοδα ατομικά). Άφιξη στη Marina Grande και αναχώρηση με το τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) για επίσκεψη στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, στο οποίο θα επισκεφθούμε τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ψώνια. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε το Ανακάπρι, στο οποίο βρίσκεται η Villa San Michele και με το τελεφερίκ να καταλήξετε στο Monte Solaro (το υψηλότερο σημείο του νησιού). Επιστροφή στη Marina Grande και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Σαλέρνο - Ματέρα - Αλμπερομπέλο - Μπάρι - Ηγουμενίτσα (εν πλω) (323 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την εκπληκτική Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, ευρήματα της χρονολογούνται από την Παλαιολιθική Εποχή. Ξενάγηση στις υπόσκαφες εκκλησίες με αγιογραφίες στους βράχους, τις τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο. Μια καταπράσινη κοιλάδα και το πανέμορφο χωρίο με τα κάτασπρα σπίτια, με πανέμορφες τριγωνικές σκεπές, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό και θυμίζουν παραμύθι. Ένας περίπατος στα γραφικά σοκάκια του αξίζει τον κόπο καθώς οι χαμογελαστοί κάτοικοι της περιοχής θα σας αλλάξουν την διάθεση. Έπειτα μετάβαση στο λιμάνι του Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.
6η ημέρα Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη (323 χλμ)
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Είσοδοι σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Εισιτήρια κρουαζιέρας Κάπρι και Ποζιτάνο
  • Check points 20€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό