Αλσατία - Χαϊδελβέργη - Κρουαζιέρα Ρήνου - Μέλανας Δρυμός, 6 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Α)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ρουντεσχάιμ-Κολμάρ-Εγκισάιμ-Ρικβίρ-Ομπερνέ-Δρόμος του κρασιού -Μπάντεν Μπάντεν-Στρασβούργο-Φράιμπουργκ-Μέμιγκεν -Μέλανας Δρυμός-Κρουαζιέρα Ρήνο-Χαϊδελβέργη-Αλσατία-Γερμανία-Γαλλία-Στουτγκάρδη

ΑΠΟ 965 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΜΕΜΙΓΚΕΝ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 11.30 και πτήση για το Μέμιγκεν. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας, για να αναχωρήσουμε για την καρδιά του μελανά δρυμού με αμέτρητες φυσικές ομορφιές, που δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αμέτρητα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, θα περάσουμε από τη μοναδικής ομορφιάς λίμνη Τίτιζε για να καταλήξουμε στο πανέμορφο Φράιμπουργκ, εδώ που άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Καζαντζάκης. Άφιξη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Φράιμπουργκ με τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Θα θαυμάσουμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ου αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Θα συνεχίσουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – BADEN BADEN–MINI ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΛΛ
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο "Petite France" (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίστηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO το 1988. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι και τα βιτρώ του 12ου αιώνα. Στην πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, άλλοτε οικία του αρχιεπισκόπου, που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας και την οικία Καμερζέλ. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη Μπάντεν – Μπάντεν. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ. Καταπράσινη πόλη που φημίζεται για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Το βράδυ σας προτείνουμε εξερεύνηση της πόλης με πλοιάριο: Ένας από τους πιο ρομαντικούς τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης, διαπλέοντας τον ποταμό Ιλλ, σε μια κρουαζιέρα 75 λεπτών. Θα γνωρίσετε όλο το ιστορικό κέντρο, θα απολαύσετε πανοραμικά τα κτίρια της συνοικίας Petite France, τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού, τις σκεπαστές γέφυρες, τη γερμανική συνοικία και τα εντυπωσιακά υπερσύγχρονα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου. 
3η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΟΜΠΕΡΝΕ – ΡΙΚΒΙΡ – ΕΓΚΙΣΑΪΜ - ΚΟΛΜΑΡ)
Πρωινό και μέρα αφιερωμένη στον δρόμο του κρασιού. Πρώτη μας στάση το Ομπερνέ (Obernai) που βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους της αγίας Οντίλ, προστάτιδας της Αλσατίας. Η πόλη είναι γνωστή για τις πανέμορφες προσόψεις σπιτιών, το δημαρχείο και τον χαρακτηριστικό πύργο που έχει απομείνει από το παρεκκλήσι της Παναγίας του 13ου αι. αλλά και το αναγεννησιακό πηγάδι με τους έξι κουβάδες στολισμένο με λουλούδια. Συνεχίζουμε για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα και των τειχών που το περιβάλλουν. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων και φτάνουμε στο γραφικό χωριό Εγκισάιμ στη βόρειο - ανατολική Γαλλία. Το Εγκισάιμ που βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Με τα πόδια θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Στο τέλος αναχωρούμε για τη Γαλλική πόλη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και πολυτελή εστιατόρια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου το οποίο δεσπόζει στον λόφο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο που θεωρείται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας με μήκος 1,6 χλμ. Θα θαυμάσουμε μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος και αυτή των Ιησουιτών. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης και την γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποιες από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το ιστορικό κέντρο για περπάτημα και δείπνο με τη συνοδεία του αρχηγού μας. 
5η ημέρα ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ – ΡΟΥΝΤΕΣΧΑΪΜ
Είμαστε στην 5η ημέρα του ταξιδιού και μια ακόμα υπέροχη εκδρομή μας περιμένει. Πρωινό και αναχώρηση. Στη συμβολή του Ρήνου και του Μοζέλα, στο πασίγνωστο Deutsches Eck, βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες και παλιές πόλεις της Γερμανίας: Το Koblenz. Τέσσερα οροπέδια και μεγάλες εκτάσεις με λιβάδια, πεδιάδες, λίμνες και ποταμούς, σχηματίζουν ένα μοναδικό σκηνικό γύρω από την πόλη. Τρανές αποδείξεις για την ιστορία της πόλης που μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ζωής, είναι οι εκκλησίες, τα ανάκτορα, οι αλλοτινές αυλές των ευγενών και οι υπέροχες αστικές κατοικίες. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μία κρουαζιέρα σε έναν από τους μεγαλύτερους «υδάτινους» δρόμους της Ευρώπης, τον ποταμό Ρήνο. Δεξιά και αριστερά του οποίου έχουμε μία σειρά από ρομαντικά χωριά με έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό χρώμα. Αποβίβαση και αναχώρηση για το χωριό του Ρουντεσχάιμ, με το ξακουστό κρασί, το Eiswein και το παγωμένο γλυκό κρασί που παράγεται στην κοιλάδα του Ρήνου από υπερώριμα σταφύλια τα οποία παραμένουν ατρύγητα στο κλήμα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας
6η ημέρα ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ROTHENBURG OB DER TAUBER - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την πιο εμβληματική πόλη του Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας το Rottenburg am Neckar. Το Rottenburg είναι μια πόλη επισκόπων στην κοιλάδα Neckar, σπίτι του ποιητή Sebastian Blau. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας μας, στην παλιά πόλη, ο Μεσαίωνας και η ιστορία της Εγγύς Ανατολής είναι ιδιαίτερα παρόντες. Κτίρια από οκτώ αιώνες πριν, χαρακτηρίζουν το αστικό τοπίο. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μαρτίνου είναι το πιο εντυπωσιακό κτίριο στην πλατεία της αγοράς. Το Ρωμαϊκό Μουσείο Sumlocena και το Μουσείο Sülchgau αφηγούνται εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για την πόλη. Χρόνος για γεύμα και βόλτα και το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, για να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για τη πτήση της επιστροφής. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
965 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
860 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
145 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
RYANAIR
Θεσ/νίκη - Μέμιγκεν 13:15-14:30
AEGEAN AIRLINES
Στουτγκάρδη - Θεσ/νίκη 19:25-22:35
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ryanair και της Aegean
  • Αποσκευές : Μια χειραποσκευή 8 κιλών και ένα προσωπικό αντικείμενο (40x20x25)
  • Διαμονή για 3 διαν/σεις στο Στρασβούργο, στο κεντρικό ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διαμονή για 2 διαν/σεις στη Φρανκφούρτη , στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Hotel & Residenz Frankfurt Messe 4*
  • Πλούσιο πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
​ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 165€
  • Εισιτήρια σε αξιοθέατα, κρουαζιέρες και προαιρετικές εκδρομές
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων
  • ΦόροιΔιελεύσεως κρατών - Checkpoint 25€ ανά άτομο
  • Ολοήμερη εκδρομή "Ρομαντικός δρόμος - Rothenburg Ob Der Tauber - Dinkelsbuhl": Ενήλικες 40€ , Παιδιά 2-16 ετών 20€