Ακτές Αδριατικής Θάλασσας

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Δαλματικές Ακτές--Μπούντβα--Κότορ--Ποντγκόριτσα

ΑΠΟ 229 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Μπούντβα (535 χλμ.)
Συγκέντρωση το πρωί στις 05:00 και αναχώρηση μέσω συνοριακών σταθμών Ελλάδας Αλβανίας Μαυροβουνίου και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη στο μοναδικό θέρετρο της Μπούντβα αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.
2η ημέρα Μπούντβα - Κότορ - Μπούντβα (45 + 45 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κότορ που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε Feryboat για να διασχίσουμε την περιοχή. Επιστροφή στην Μπούντβα ξεκινώντας από την ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα είναι βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά ο πεζόδρομος Σλοβένσκα Ομπάλα. Περνώντας την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών θα επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλιών οχυρώσεων. Το φρούριο που άλλαξε σχήμα και μέγεθος πολλές φορές, στεγάζει σήμερα το θέατρο της Μπούντβα. Χρόνος ελεύθερος στις οργανωμένες παραλίες της Μπούντβα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.
3η ημέρα Μπούντβα - Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης) - Νέουμ (168 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος, θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Games of Thrones. Ακολουθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προαιρετική κρουαζιέρα, για να γνωρίσουμε το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και να πάρουμε μια γεύση από τα καταπράσινα νησιά που βρίσκονται κατά μήκος των Δαλματικών ακτών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το τουριστικό θέρετρο ΝΕΟΥΜ, μια γλώσσα θάλασσας που αποτελεί το μεγαλύτερο θέρετρο της Βοσνίας. Άφιξη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση των εκδρομέων.
4η ημέρα Μπούντβα – Λίμνη Σκόδρας – Σβέτι Στέφαν - Ποντγκόριτσα
Πρωινό και αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνη Σκόδρας που θα μας εντυπωσιάσει με την βιοποικιλία και τα νούφαρα που επιπλέουν. Όσοι θέλουν προαιρετικά θα απολαύσουν μια mini κρουαζιέρα στη λίμνη με το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα που τα τελευταία χρόνια αλλάζει και αυτή όψη. Στην αριστερή όχθη του ποταμού Ρίμπνιτσα, η Παλιά Πόλη (Stara Varos) αποτελούσε στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας (1474-1879) τον πυρήνα της Ποντγκόριτσα. Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, η πόλη άρχισε να επεκτείνεται προς τη δεξιά όχθη με την ονομασία Nova Varos. Σήμερα στη Stara Varos σώζονται ελάχιστα τοπόσημα από την εποχή των Οθωμανών – ανάμεσά τους θα δείτε ό,τι έχει απομείνει από το φρούριο Depedogen (γνωστό και ως Ribnica), που προστάτευε την πόλη από επιδρομές, καθώς επίσης τον πύργο του ρολογιού. Η βόλτα στη γειτονιά μοιάζει με ταξίδι στην ιστορία. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας, στο κοιμισμένο ψαροχώρι του Sveti Stefan: οχυρωμένο σε ένα μικρό νησάκι με μοναδική επικοινωνία με τη στεριά μια στενή (ενισχυμένη) λωρίδα άμμου, είναι η μεσογειακή βερσιόν του Mont St Michel στη Βρετάνη. Η διαφορά όμως είναι ότι η επικοινωνία δεν εξαρτάται από την άμπωτη και την παλίρροια, ενώ μέχρι το 1960 που ο Τίτο αποφάσισε να το μεταμορφώσει στον παιχνιδότοπο των rich and famous, είχε μόνιμους κατοίκους – όλοι ψαράδες. Έχοντας διατελέσει τόπος συνάντησης του διεθνούς jet set, το Sveti Stefan (Άγιος Στέφανος) είναι αδιαμφισβήτητα το διαμάντι του Μαυροβουνίου, και ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής και της ιστορίας του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.
5η ημέρα Μπούντβα - Θεσσαλονίκη ( 535 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής . Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη στα Τίρανα όπου θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση της πόλης με το πούλμαν. Στη συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη αργά το βράδυ .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις αναχωρήσεις  4 ημέρες 1/8+15/8 οι τιμές αυξάνονται κατα 20€ το άτομο και στις 5 ημέρες 31/7+07/8+14/8 κατα 20€ το άτομο στις αναγραφόμενες τιμές
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά
  • Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Δημοτικός Φόρος: 8 € κατ' άτομο
  • Check point: 10 € κατ' άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 Στο 5 ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείτε η 4η ημέρα