Άγιοι Τόποι και Σινά

Αεροπορικώς, 10 ημέρες

Τέλ Αβίβ-Ιεροσόλυμα-Πατριαρχείο Ιεροσολύμων-Ιεριχώ-Ιορδάνης Ποταμός-Σινά-Γεσθημανή-Βηθλεέμ

ΑΠΟ 950 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.00. Παράδοση αποσκευών και πτήση στις 15.00  προς Αθήνα, άφιξη στην Αθήνα στις 15.55. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00, άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.  Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Πρωινό και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε και θα ξεναγηθούμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.   Μετάβαση στο Πατριαρχείο, συνάντηση με  τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο τον Τρίτο. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. (οίκος Αγίας Βερονίκης, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του). Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ   θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας.   Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.   Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.   Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη.  Δείπνο και διανυκτέρευση.  

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίο πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

6η ημέρα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό.  Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μοναχών που ασκητέυουν στην Έρημο του Σινά. Γεύμα, Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες,  δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ

Μετά τον εκκλησιασμό, πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων μέσω της Ερυθράς  θαλάσσης.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ - ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΑΩΝ - ΣΙΩΝ

Μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία.  Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Στην παλιά πόλη, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο και στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην  κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Θα ολοκληρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Αναχώρηση στις 02.00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 05.40  με άφιξη στην Αθήνα στις 07.40 το πρωί. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 10.00 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 10.55.  

Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.
  • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
  • Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν
  • Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
  • Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ
  • Φόροι αεροδρομίων 
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15
  • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18
  • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10
 


Σημειώσεις:
  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  • Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι €10 (υποχρεωτικά)