Αδριανούπολη - 40 Εκκλησιές

Οδικώς, 3 ημέρες

Αδριανούπολη-Σουφλί-40 Εκκλησιές-Διδυμότειχο

ΑΠΟ 105 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση στις 07.00 από το γραφείο μας και μέσω Εγνατίας οδού, άφιξη στα σύνορα Καστανιών, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζοντας φτάνουμε στο Καραγάτσι (την παλιά Ορεστιάδα , το μικρό Παρίσι όπως ονομαζότανε κάποτε ). Μετάβαση στην πόλη της Αδριανούπολης με το πάρκο Σιουτλουκ, τα ποτάμια (Έβρος ,Τούνσας ,Άρδας ),τις γέφυρες ,τα τεμένη, το Καραβάν Σεράι του Ρουστέμ πασά , το Μπεδεστέν , οι κλειστές αγορές όλα τόσο δεμένα μεταξύ τους, που μας εντυπωσιάζουν στην πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Πρωινό και αναχώρηση προς τις 40 Εκκλησιές(Κιρκλαρελι), μια παλιά Ελληνική πόλη όπου, εδώ στις αρχές του 20ου αιώνα, η τοπική κοινότητα αριθμούσε 15.000 Έλληνες! Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Επιστρέφοντας στην Αδριανούπολη θα περιηγηθούμε στην νέα πόλη και θα σταματήσουμε στο καινούργιο εμπορικό κέντρο της πόλης για αγορές. Επιστρέφοντας στην παλιά πόλη θα ξεναγηθούμε στο Σελιμγιέ Τζαμί το πιο επιβλητικό και μεγαλύτερο της Τουρκίας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για γεύμα με τις ανατολίτικες σπεσιαλιτέ της πόλης. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ– ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΣΟΥΦΛΙ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρωινό και η γνωριμία μας με την Αδριανούπολη συνεχίζεται. Το Μπεγιαζιτ Β και το Κουλλιε (συγκρότημα κτηρίων του 1488), το όποιο στεγάζει και το μουσείο υγείας , τα ερείπια του παλατιού του Σαραγι Τζεντιν, τον πύργο της Δικαιοσύνης, το μνημείο των Βαλκανικών αγώνων, το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο καθώς και το χώρο Κίρκ πινάρ όπου κάθε χρόνο διεξάγονται οι πιο γνωστοί αγώνες παραδοσιακής πάλης με λάδι. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα περνώντας μέσα από το Διδυμότειχο και το Σουφλί και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στην πόλη μας.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό -- αρχηγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων.